Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 11 Sie 2014 11:41 

Cześć! Czy ktoś miałby do sprzedania bilety (z lotniska i z powrotem) na autobus 36? albo będzie może ktoś w Goteborgu jeszcze przed 30.08? Chętnie odkupię. Stacjonuję w Warszawie, ale zapłace za wysylke pcozta jesli daloby rade jeszcze przed 30-tym. :) Dzieki!
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#162 PostWysłany: 13 Sie 2014 21:17 

Lecimy do Goteborga 28 sierpnia.
Jeśli ktoś miałby do odsprzedania 2 bilety komunikacji miejskiej za 25 koron albo za 80 to chętnie odkupię.
Jeśli ktoś potrzebuje dla siebie na wrzesień lub później to mogę kupić - odbiór (Wawa) od 2 września.
Kontakt przez pw.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 16 Sie 2014 10:22 

mdo napisał(a):
Lecimy do Goteborga 28 sierpnia.
Jeśli ktoś miałby do odsprzedania 2 bilety komunikacji miejskiej za 25 koron albo za 80 to chętnie odkupię.
Jeśli ktoś potrzebuje dla siebie na wrzesień lub później to mogę kupić - odbiór (Wawa) od 2 września.
Kontakt przez pw.

mam zablokowaną opcje wysyłania wiadomości na priv, mógłbyś do mnie napisać na maila: madzior771@gmail.com lub podać mi swojego. Chodzi mi o bilety.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 17 Sie 2014 11:20 

@gieroy

mam zablokowane wysyłanie pw, a chętnie skorzystałbym z Twojej pomocy w sprawie biletów z GSE :) Odezwiesz się na no_body(at)o2.pl ?
dzięki z góry!

@madzior771
mail wysłany :)

pzdr m.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 18 Sie 2014 10:57 

Witam wszystkich.
Chętnie odkupię 2 bilety na 26 z lotniska City, mogą być całodobowe.
Lecimy 6 września, na miejscu będziemy planowo o 15:10
(mam nadzieję, że rozkład się nie zmieni i dolecimy na czas :) )

proszę o wiadomość na dkkudel na koncie gmail :)

pozdr
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 20 Sie 2014 09:58 

Hej! czy moze ma ktos jakis kontakt do kogos w spr biletów? thnx!

moj mail maya0104(at)gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 22 Sie 2014 01:04 

Będę w Goteborgu w tę sobotę, 23.06. Mogę kupić bilety. Wracam do Gdańska, mieszkam w Poznaniu w innych miejscach najwyżej poczta.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 22 Sie 2014 14:43 

@ martasam

w sprawie biletów podasz do siebie jakiś kontakt lub odezwiesz się na no_body(at)o2.pl plis :) - nie mogę wysyłać pw.
Może zdążymy przed wylotem :)

dzięki! m.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 22 Sie 2014 21:20 

Witam,
czy jest ktoś z Warszawy, kto do 26 sierpnia mógłby załatwić bilety 90 min lub całodobowe?

Jeżeli tak, to proszę o kontakt: dawidjakubowski16@gmail.com

Pozdrawiam
Dawid
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 23 Sie 2014 20:44 

Witam,
Czy ktoś mogłby mi powiedzieć, czy kupując bilet na powrotny autobus 36 w automacie w mieście, można płacić kartą? Nie chcę brać ze sobą więcej gotówki niż to koniecznie lecąc na pół dnia, już w Bergen się naciąłem;)
Czy biorąc pod uwagę ewentualny powrót na lotnisko Flygbussarną o 12.50 zdążę na samolot o 14.35? Czy Flygbussarna zawsze odjeżdża w miare punktualnie czy zdaża się , że autobus się spóźni / nie pojawi?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 23 Sie 2014 21:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Recos napisał(a):
Witam,
Czy ktoś mogłby mi powiedzieć, czy kupując bilet na powrotny autobus 36 w automacie w mieście, można płacić kartą? Nie chcę brać ze sobą więcej gotówki niż to koniecznie lecąc na pół dnia, już w Bergen się naciąłem;)
Czy biorąc pod uwagę ewentualny powrót na lotnisko Flygbussarną o 12.50 zdążę na samolot o 14.35? Czy Flygbussarna zawsze odjeżdża w miare punktualnie czy zdaża się , że autobus się spóźni / nie pojawi?

pozdrawiam

W sieci kiosków, których nazwy nie pamiętam można płacić kartą.
Sarna jedzie niecałe 30 min, więc myśle, że zdążysz się tam jeszcze wynudzić - to lotnisko to klitka :)

#172 PostWysłany: 24 Sie 2014 21:01 

@midnight_visitor

nie ma problemu - kupię, ale nie mam Ci jak odpisać na pw, bo mam zablokowane :/
Polecam kontakt na mojego maila kilka postów powyżej ;)

pozdrawiam, m.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 29 Sie 2014 12:18 

niebieski
czy jakoś w wrześniu wybiera się do Goteborga i mógłby zakupić bilety ?

Ja wyjeżdżam dopiero 4.X.

#174 PostWysłany: 29 Sie 2014 14:42 

niebieski
Co prawda od relacji Mati77 z poprzedniej strony nie minęło wiele czasu to rozkład jazdy lokalnych busów zdążył się już zmienić. Mimo, że jest jeszcze sierpień to wygląda na to, że zdjęto rozkład wakacyjny - jest więcej kursów. Poniżej foty z 21.08.2014.

Załączniki:
DSCF5652.JPG
DSCF5652.JPG [ 141.82 KiB | Obejrzany 7467 razy ]
DSCF5655.JPG
DSCF5655.JPG [ 116.4 KiB | Obejrzany 7467 razy ]
travellista lubi ten post.

#175 PostWysłany: 06 Wrz 2014 13:15 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Mam do odsprzedania 4 pojedyncze bilety na komunikację publiczną w Goteborgu. Cena 25koron/szt (12zł). Odbiór w Warszawie
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 12 Wrz 2014 14:50 

Cześć, jeśli masz jeszcze te bilety to jestem zainteresowany kupnem. Mój e-mail: bratrewelka@tlen.pl. Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 15 Wrz 2014 19:18 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Karolina_s napisał(a):
Mam do odsprzedania 4 pojedyncze bilety na komunikację publiczną w Goteborgu. Cena 25koron/szt (12zł). Odbiór w Warszawie

Bilety już sprzedane
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 28 Wrz 2014 11:54 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Info dla ludzi kupujących bilety na komunikację w Goteborgu przez forum.

Szkoda czasu i energii! Wczoraj byłem drugi raz na jednodniówce w Goteborgu, po raz kolejny powiedziałem kierowcy, że nie mogłem nigdzie kupić biletów, on stwierdził że u niego nie można, można przez telefon. Ja na to, że bez szwedzkiego numeru i PESELu ani rusz, to on żeby wsiadać. A jechałem w grupie siedmiu osób. Jeśli kierowca albo kanar byłby mniej chętny do pomocy, wystarczy powiedzieć dwie rzeczy:

a) jadę do centrum, więc i tak kupię bilet na Hjalmar Bratningsplatsen, do tej pory nie miałem takiej możliwości
b) z chęcią zakupię bilet na najbliższym przystanku gdzie jest to możliwe, do tej pory nie miałem takiej możliwości

Jeśli ktoś czuje kaca moralnego za jazdę na gapę, niech po prostu kupi bilet na Hjalmar. Mam wrażenie, że jest jakaś nikła szansa, że im więcej osób będzie zgłaszało kierowcy brak możliwości kupna biletów, to tym prędzej taką możliwość na lotnisku udostępnią. No chyba, że Flygbussarna powie stanowcze nie, ale mam wrażenie że Szwedzi i tak będą jeździć za 80 SEK, byle było wygodniej.

#179 PostWysłany: 28 Wrz 2014 12:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 383
Kilometry: 546 125
Również mam to samo odczucie co @Djorkaeff, co wyłuszczyłem w poprzednim poście. Bynajmniej nie czuję kaca moralnego w momencie, gdy w komunikacji publicznej biletu kupić nie mogę. Dla Szweda 80SEK to jak 7-8 zł dla przeciętnego Polaka (połowa stawki godzinowej), więc faktycznie nie zwraca on na to uwagi i jedzie Flygbusem.

PS: Na Hjalmar płacić można za bilety kartą w ichnich kioskach.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 28 Wrz 2014 13:46 

srebrny
Co do kaca moralnego, temat na dłuższą dyskusję. Generalnie na całym świecie wydaje się oczywiste, że bilet kupuje się u kierowcy i obcokrajowcy czasami nie potrafią uwierzyć w to co słyszą, gdy kierowca informuje, że nie ma. A to się dzieje najczęściej oczywiście w... Polsce. Poza tym za komuny zakup był możliwy tylko w kioskach do 18:00 i tyle. No i do tego jeszcze Włosi, u których tradycyjnie na przystanku znajdujemy co najwyżej wykaz kiosków, w których można kupić. Z kolei na takim dzikim Cyprze problem miałem jedynie z "dziwnymi" biletami, np. dobówką na cały kraj. Ostatnio osobiście grzebałem kierowcy w kasetce, bo dziadzio nie wiedział, o czym mówię, a do tego po grecku mówił jakąś gwarą i ciężko się było dogadać.

Natomiast można dywagować, że jeśli ktoś w takim Göteborgu zamierza kupić dobówkę, albo np. ważny 75 minut jednorazowy, to kupując go na Hjalmarze i tak płaci za przejazd, tyle że "z dołu". Zupełnie jak w patologicznych busikach w Tatrach czy Pieninach.
 Profil Relacje PM off
KyokoMai lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 212 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość