Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Loty wewnętrzne
#1 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:18 

Dzień dobry,

Czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę kiedy kupować bilety na przeloty wewnętrzne, czy warto czekać na promocje (czy w ogóle są w air new zealand), czy też lepiej kupić wcześniej i nie ryzykować, że wykupią bilety? Planuję podróż na marzec i mam dylematy w temacie lotów wewnętrznych a nie udało mi się znaleźć danych historycznych...
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
 Temat postu: Re: Loty wewnętrzne
#2 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:29 

niebieski
Sprawdź loty na Jetstar. Mają konkurencyjne ceny vs Air New Zeland. Ostatnio kupowałem na luty Aucklad - Queenstown OW za 55 NZD+5NZD opłaty rezerwacyjnej. Trzeba pamiętać, iż koniec lutego/ początek marca to końcówka sezonu u nich więc ceny mogą wzrosnąć w moim odczuciu chociaż nie mam w temacie doświadczenia.Teraz chyba w Jetstar mają "SALE"
 Profil Relacje PM off
veron73 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 01 Wrz 2016 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
niebieski
Ja kupowalem bilety mozliwie jak najwczesniej przez strone Jetstar oraz https://grabaseat.co.nz/ (Air New Zealand). Na niektorych trasach oplacalny byl Jetstar a na innych Air New Zealand.
veron73 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 02 Wrz 2016 09:37 

yogibabu napisał(a):
Sprawdź loty na Jetstar. Mają konkurencyjne ceny vs Air New Zeland. Ostatnio kupowałem na luty Aucklad - Queenstown OW za 55 NZD+5NZD opłaty rezerwacyjnej. Trzeba pamiętać, iż koniec lutego/ początek marca to końcówka sezonu u nich więc ceny mogą wzrosnąć w moim odczuciu chociaż nie mam w temacie doświadczenia.Teraz chyba w Jetstar mają "SALE"

Oczywiście śledzę i Jetstar i ANZ - ceny Jetstara niższe ale potrzebuję właśnie Auckland - Queenstown a Jetstar nie ma pasującego mi godzinowo lotu. ANZ cena 99 NZD i "kombinuję" :) czy to cena zacna czy czekać na jakieś PROMO.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Wrz 2016 09:40 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Ja płaciłem za taki lot coś koło 60 NZD/pax w Jetstarze. Cena za lot po sezonie (wrzesień) i brałem to na ok. 40 dni przed podróżą. Z tego co pamiętam to ta trasa do najtańszych nie należy.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Wrz 2016 09:45 

JIK napisał(a):
Ja płaciłem za taki lot coś koło 60 NZD/pax w Jetstarze. Cena za lot po sezonie (wrzesień) i brałem to na ok. 40 dni przed podróżą. Z tego co pamiętam to ta trasa do najtańszych nie należy.

Cena z bagażem rejestrowanym czy bez?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Wrz 2016 09:50 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Bez. Z tego co kojarzę to NZ najtańsze bilety sprzedaje na podróże z podręcznym.

Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Wrz 2016 10:20 

niebieski
Trochę z innej beczki ale pytanie dotyczy lotów wewnętrznych:
@JIK Jak to wygląda jeżeli chodzi o bagaż podręczny przy odprawie.Chodzi mi w szczególności o limit wagowy(7kg). Czy ktokolwiek był sprawdzany etc? Wymiar będę łapał ale z wagą plecaka może być rożnie. Ile odpowiednio przed lotem trzeba być?
Z góry dzięki za info.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Wrz 2016 10:27 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Nikt mi nic nie ważył przy gate ani check-inie
Uprzedzę pytanie, tak wykupiłem sobie 1 rejestrowany na 2 os.

Profil Relacje PM off
yogibabu uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 02 Wrz 2016 12:57 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 163 516
niebieski
Jetstar jest generalnie tańszy, jeśli chodzi o Air NZ to u nich promocje dają tylko tanie bilety. Co do ceny to jest jak wszędzie, czasami trafisz na promocję, czasami nie. Jedni ryzykują i czekają, ja kupowałem po "normalnej" cenie i było to OK, bez szału, ale akceptowalne. Nikt nam w Jetstar'ze nie ważył bagażu, ALE! Ważenie bardziej zależy od danej obsługi i lotniska, niż w całości od przewoźnika (takie moje skromne zdanie).
 Profil Relacje PM off
yogibabu uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 15 Paź 2016 14:16 

A czy komuś się zdarzyło, korzystając z linii Jetstar, aby sprawdzali kartę, którą kupiło się bilet?
Gdzieś wyczytałem na ich stronie, że mogą wymagać weryfikacji karty przy odprawie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Paź 2016 09:32 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

2 loty z bagażem nadawanym i nie sprawdzali mi karty.
Raz odprawiałem się na stanowisku
Raz odprawiałem się w automacie

Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Gru 2016 03:01 

złoty
veron73 napisał(a):
Oczywiście śledzę i Jetstar i ANZ - ceny Jetstara niższe ale potrzebuję właśnie Auckland - Queenstown a Jetstar nie ma pasującego mi godzinowo lotu. ANZ cena 99 NZD i "kombinuję" :) czy to cena zacna czy czekać na jakieś PROMO.

@‌veron73‌ - i jak, trafiłeś coś w lepszej cenie? Bo mam dokładnie ten sam dylemat, Jetstar ma ostatni lot o 13:15, a przylot do Auckland mam o 10:45, więc za duże ryzyko z przesiadką i nie wiem czy czekać na ofertę od Air New Zealand czy kombinować inaczej.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Gru 2016 04:17 

Nvjc napisał(a):

@‌veron73‌ - i jak, trafiłeś coś w lepszej cenie? Bo mam dokładnie ten sam dylemat, Jetstar ma ostatni lot o 13:15, a przylot do Auckland mam o 10:45, więc za duże ryzyko z przesiadką i nie wiem czy czekać na ofertę od Air New Zealand czy kombinować inaczej.

Nie trafiłem ale też długo nie czekałem. W październiku kupiłem bilety w takiej cenie jak podałem wcześniej. Później już nie obserwowałem.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Nvjc lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość