Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ibiza - tani nocleg
#1 PostWysłany: 05 Lip 2011 13:44 

Poszukuje taniego noclegu (hotel/hostel/mieszkanie) na IBIZIE w okresie od 13 do 19 lipca. Niestety ceny na booking.com sa powalajace, przynajmniej jeśli chodzi o ceny na południu wyspy. Na pólnocy wyspy jest taniej, ale tam podobno jest beznadziejnie (przynajmniej jezeli chodzi o plaze). Bardzo dziekuje za pomoc :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Maj 2018 00:04, edytowano w sumie 1 raz
Zmiana w tytule
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 05 Lip 2011 14:53 
Awatar użytkownika

Skoro hotele za drogie, to sprawdź hostele: http://www.fly4free.pl/noclegi/

Na północy są za równo tak samo ładne plaże, co na południu np. Cala Bassa, Sant Miguel, Portinatx, Cala Serra itd.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Lip 2011 16:22 

polecam wyszukiwarkę http://www.hotelscombined.com/
przeszukuje ona kilkadziesiąt różnych portali rezerwacyjnych.. lub couch surfing, albo na hostel world... Ja niedawno bookowałem przez pierwszy portal...
Poza tym można na plaży:)
Moim zdaniem najlepsza miejscówka na nocleg to hoteliki w San Antoni de Portmany..
pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Lip 2011 17:37 
Site Admin

potwierdzam, w San Antoni będzie najtaniej (dla mnie było przynajmniej), a do ładnych plaż jest blisko - czy na piechotę czy komunikacją (powinna teraz jeździć, byłem poza sezonem więc tylko długie spacery wchodziły w grę:)

#5 PostWysłany: 05 Lip 2011 18:59 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Również za wiele nie pomogę, ponieważ byłem tam przed sezonem, więc wtedy ceny było całkiem inne niż teraz.
Polecam właśnie San Antonio, dobry dojazd w sezonie z lotniska, ceny były niższe niż w Evisissie, korzystałem z noclegu w hotelu Marco Polo II, byłem bardzo zadowolony, miła obsługa, czysto, przyjemnie, wygodnie, w sam raz na płytką studencką kieszeń ;)

#6 PostWysłany: 08 Lip 2011 11:01 

dziekuje, za wszystkie podpowiedzi ;) jednak Ibiza w sezonie jest cholernie droga, a zwlaszcza jezeli chodzi o hotele na poludniu wyspy :(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Lip 2011 23:02 

może komuś w przyszłości pomoże:P Byłem na Ibizie w maju tego roku i za hotel z basenem w San Miguel płaciłem 6 euro
rezerwowałem przez Hostel World.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 10 Maj 2018 00:08, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Kwi 2013 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
Polecam Apartamentos Poniente Playa w San Antoni de Portmany na zachodzie wyspy http://www.booking.com/hotel/es/aptos-p ... ya.pl.html
San Antoni bardzo fajne miasteczko plaże i woda w morzu czystsze i ładniejsze niż w stolicy wyspy.
Hotel bardzo fajny dobrzy wyposażone, schludne pokoje z łazienką i kuchnią, bardzo blisko plaży, blisko kilka supermarketów, w pokojach dobrze wyposażona kuchnia wiec można sobie gotować by np nie wydawać na restauracje, miła obsługa, common room z wifi i telewizorem, bar.
Poza sezonem w październiku cena za pokój wychodziła ok 100 zł czyli 25zł/osobe za noc. ;)

#9 PostWysłany: 29 Maj 2014 15:17 

Byłem na Ibizie w trzecim tygodniu Maja, tuż przed sezonem który się właśnie zaczyna. Opisać mogę dwa miejsca noclegowe, oba rezerwowane przez booking.com, bez najmniejszych problemów:
1. Hotel Apartamentos Lux Mar - w Ibiza Town / Eivissa, Jest to tak naprawdę kompleks chyba 3 apartamentów. My akurat mieliśmy pokój w Tropical Garden (dosłownie następny budynek za głównym). Koszt 30 euro za pokój dwuosobowy za dobę, Zdjęcia na booking.com oddają rzeczywistość, było naprawdę ładnie, bardzo czysto i przyjemnie. Dodatkowo trafiliśmy na Polkę pracującą na recepcji która dała cenne wskazówki co warto a czego nie warto oglądać na ibizie :). Samo umiejscowienie hotelu - na końcu ulicy idącej wzdłuż deptaka przy plaży, pomiędzy "starówką" a imprezową Platja d'en Bossa. Jednak żeby tam dotrzeć, trzeba się już chwilę przejść. Tuż obok piękna plaża, wieczorami cicho i spokojnie.
2. Polecane tutaj Marco Polo - w San Antonio, doba za pokój dwuosobowy 20 euro. Również czysto, ale widać że hotel ma już swoje lata świetności za sobą. Świetne położenie, tuż obok głównego deptaku i dyskotek Es Paradis i Gatecrasher, 5 minut od słynnego nabrzeża z Café del Mar i Cafe Mambo. Przed budynkiem jest nawet parking dla gości hotelowych.
Warto dodać że oba mają baseny, niestety w obu trzeba dopłacać za Wifi, lub korzystać z powolnego połączenia w recepcji. Ale za takie pieniądze naprawdę polecam :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Sie 2014 22:04 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Spałem w Costa Sur. Jakość ok w stosunku to niskiej ceny.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Kwi 2015 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Długo szukałem i obserwowałem ceny na Ibizie, i wybrałem na lipiec, czyli wysoki sezon następujący nocleg:

https://www.booking.com/hotel/es/aparta ... nt.pl.html

Wyszło mi 130 zł/os za noc z aneksem kuchennym itd. :)

#12 PostWysłany: 20 Mar 2017 14:29 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
Mam trochę inne pytanie. Od 4 do 9 maja będę z dziewczyną na Ibizie. Zastanawiamy się nad noclegiem albo w San Antoni albo w Eivissie.
Ze stolicy na pewno łatwiej nam będzie się dostać na Formenterę. Natomiast pytanie dotyczy, które z tych miejsc będzie lepsze jeśli chodzi o podróżowanie transportem publicznym? Wiem, że część busów jeszcze nie będzie jeździło bo to poza sezonem, ale jednak jakaś komunikacja czynna będzie. Chcemy zahaczyć o kilka miejsc dlatego mam problem z wyborem ;)

#13 PostWysłany: 09 Maj 2018 22:39 

Szukam domu do wynajęcia na Ibizie, dla 4+ osób (chętni się znajdą;), więc może być i na 10 osób).
Optymalnie:
- z basenem,
- blisko plaży,
- niezły standard.
- kontakt bezpośrednio do właściciela.
Czy ktoś może korzystał z podobnej opcji i może polecić?
Ceny na booking są powalające i szukam raczej czegoś bezpośrednio, ewentualnie z miejscowej agencji.
Bardziej interesuje nas zachód wyspy, ale nie jest to najważniejsze.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Maj 2018 22:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

jak-szukac-tanich-noclegow-v-0-2,20,70308
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość