Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 271 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 31 Gru 2024 06:43 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Odpowiedź na moje żale odnośnie bałaganu w Trips:

Thanks for contacting KAYAK and sharing your experience! The Trips team is currently working on a fix for this specific issue.

Please keep an eye out for the next app update for a better experience.
kameander lubi ten post.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#262 PostWysłany: 16 Sty 2025 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
Hej.
Patanko odnośnie archiwalnego lotu linii Sansa Airlines, który odbyłem w Kostaryce w 2021 roku. Chcę w końcu rozwikłać kwestię tego czy liczyć to jako jeden czy jako dwa loty. Pierwotnie lot miał być na trasie SJO-XQP lot nr 1004. Finalnie lot miał międzylądowanie i trasa wyglądała tak SJO-GLF-XQP. Oczywiście w GLF wysiadali pasażerowie i po 20 minutach polecieliśmy do lotniska docelowego XQP.
Niestety nie mogę nigdzie namierzyć tego archiwalnego lotu żeby sprawdzić jak to jest traktowane. Może ktoś jest w stanie pomóc i rozstrzygnąć kwestię? :)

#263 PostWysłany: 16 Sty 2025 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Ja bym wpisał zgodnie ze stanem faktycznym, czyli SJO-GLF-XQP. Przecież w innym razie nie liczyłby się słynny Island Hopper, a na tym forum to nie przjedzie, koniec dyskusji. ;)

#264 PostWysłany: 17 Sty 2025 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja takie loty zapisuje zgodnie ze stanem faktycznym. Przykładowo leciałem kiedyś z BCN do Gambii, ale pilot poinformował o dodatkowym lądowaniu na Kanarach celem tankowania (bo ponoć w Gambii brakło paliwa) i tym sposobem zapisałem dwa loty, choć na LPA siedzieliśmy tylko 30 min. w samolocie. No ale jednak IMO lot trwa od oderwania się od pasa do ponownego jego dotknięcia. Bardziej zawiła sytuacja jest z przekierowanymi lotami. Jak bowiem zapisać lot np. z WAW do KRK, który doleciał nad Balice, ale na skutek mgły wrócił i wylądował z powrotem na Okęciu?

#265 PostWysłany: 17 Sty 2025 13:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dwa zdania wcześniej napisałeś, jak liczysz lot, więc taka sytuacja nie jest bardziej zawiła ;-)
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 17 Sty 2025 14:01 
Awatar użytkownika

niebieski
@dmirstek ale nie da się zapisać np. w flightdiary lotu WAW-WAW, wyskoczy błąd.

#267 PostWysłany: 17 Sty 2025 16:31 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
@ranek
Oczywiście, że się da - sam mam zapisany lot z punktu A do A. Jedyny mankament, że km nie nalicza (bo to skomplikowana sprawa), ale jako sztuka się liczy.

#268 PostWysłany: 17 Sty 2025 18:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@J29 mea culpa, teraz sprawdziłem i faktycznie da się wprowadzić we flightdiary. Pomyliłem z dziennikiem lotów ze spolecznosc.fly4free gdzie od razu wyskakuje komunikat: Lotniska wylotu i przylotu nie mogą być takie same. A co do naliczania km, to faktycznie skomplikowana sprawa w takich przekierowanych rejsach. A jak ktoś leciał np. do Stanów i miał zawrotkę nad Grenlandią (jak niedawno SAS) to jednak trochę tych km wylatał. 😉

#269 PostWysłany: 17 Sty 2025 22:19 

niebieski
FlightMemory.com pozwala wpisać odległość ręcznie.
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 31 Sty 2025 18:00 

Loty: 22
Kilometry: 24 891
Na Fly4free nie da się wpisać kilometrów z ręki? Miałem teraz taki lot z Bari do Tirany, tylko że sie nie udało w tiranie wylądować. Chyba z 6 kółek nad Albanią i powrót do Bari. :) Potem drugi lot już z lądowaniem :) . Tylko jak policzyć kilometry ? :lol:
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 31 Sty 2025 20:05 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Dodaj sobie dwa razy :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 271 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bergamoot oraz 5 gości