Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: GDN-WAW-GDN 10-12.01
#1 PostWysłany: 24 Gru 2013 11:10 

Witam. Potrzebuję pomocy starszych stażem userów. Potrzebuję kupić bilet na samolot z Gdańska do Warszawy na 10-12 stycznia 14' Ostatnio toczyła się jak widzę dyskusja w tym temacie czy można tanio kupić bilet czy nie. Czytałam wczoraj od wieczora wasze wcześniejsze wypowiedzi, ale z racji tego że jestem świeża to nic z tego nie rozumiem. Piszecie o jakimś Paryżu, Greku itd... rozumiem że pewnie chodzi o wyszukiwarkę z Francji... tylko że nawet sprawdzając Opondo, Skyscanner, fluge, zmieniając języki ni jak cena się nie zmienia.

Oczywiście różnica między ceną na stronie LOT a tą znalezioną przez wyszukiwarki jest spora, bo np. na locie jest za 414zł, a na kayak za 319zł, ale podobno można tę cenę zbić do kilku-kilkunastu euro???

Nie szukam gotowca, ale porady, np. z jakiego kraju wyszukiwarki mogę skorzystać aby taki bilet nabyć.

Doczytałam że nie zawsze jest wystawiany bilet przy tak niskich cenach, więc nie muszę mieć bilet za 5 euro, ale za 20euro było by już super.

Pozdrawiam i z góry dzięki za chęć do pomocy!
 Profil Relacje PM off  

City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum City break w Maladze za 839 PLN 🏙️🌞 Loty z Warszawy i hotel w centrum
Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎 Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎
#2 PostWysłany: 24 Gru 2013 11:34 

złoty
Nie można zbić GDN do kilku /kilkunastu euro. Opisywane szeroko tricki dotyczyły tańszych biletów głownie Rzeszów i Kraków. Gdańsk jest najdroższy. Cena, którą zobaczyłas na Kayaku też prawdopodobnie nie będzie ostateczna - dojdzie opłata za kartę. Jedyny pewny sposób to kupony edreams.it , które realnie obniżają cenę lotu w jedną stronę o około 100 (należy kupować jako one-way). Zazwyczaj WAW-GDN mieści się +/- w cenie kuponu 60 eur + 10 euro. Pewnie ktoś Ci sprzeda - jest dedykowany wątek na forum.

Pozdrawiam
J.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Gru 2013 11:36 

No ale tu się wypowiadali specjaliści w tym temacie że nawet potrafią do 0 euro zbić cenę, i to pewnie nie kuponem, bo to żaden trick. Masz kupon = masz tańszy bilet.

Z tego co tu inni piszą chodzi raczej o wybrany portal zagraniczny które daje takie możliwości, a może się mylę?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Gru 2013 11:47 

złoty
Mylisz - do kilku euro obniżane były ceny lotów, które na początku i tak są stosunkowo tanie. Loty do Gdańska nie są , więc od bardzo dawna nawet z zastosowaniem tricków nie dawało się ich kupić bardzo tanio. Tricki takie jak dodawanie niemowlaka + wejście przez odpowienią wyszukiwarkę mają dość krótki żywot i nie sądzę by obecnie działały, bo jak działają to wątku aż kipi. Ponadto niosą za sobą pewne ryzyko - bilet anulowany , dodatkowa opłata. To wszystko jest w wątkach o krajówkach. Sposób , który CI podałem nie obniża w magiczny sposób ceny od kilku euro, ale pozwala latać za rozsądne +/- 120zł w jedną stronę. Leciałem tak wiele razy właśnie na trasie gdn-waw.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Gru 2013 11:53 

A już myślałam że są złote sposoby na wszystkie linie i wszystkie trasy (choć mogłam się domyśleć że "znawcy tematu" mają obcykane pewne trasy, a wypowiadają się jakby można było tak latać wszędzie), a takie odniosłam wrażenie. Nawet w jednym wątku inny user poruszył ten temat, za co był lekko mówiąc rugany przez innych za podważanie ich "zdolności".

Ostatnio byłam na spotkaniu pomorskiej grupy, która tanio lata. Koleżanka z pracy mnie zachęciła, bo często lata na 2-3dni za niewielkie pieniążki. A mi się kroi szkolenie właśnie w tym terminie w WAWIE i postanowiłam spróbować swoich sił. Szkoda że się nie da. Dzięki za szybką odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości