Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 14 Kwi 2013 17:53 

Loty: 14
Kilometry: 23 177
złoty
Czyli krótko mówiąc: Sami nie wiedzą, czy to co napisali to prawda, czy rzeczywiście jest inaczej. Ciekawe, że Klienci- Brytole na to pozwalają. Powinni wymóc na kierownictwie "Th.C." pogonić niekompetentnych agentów.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳 Zobacz rajską część Indii 😍 Wycieczka do Goa za 2721 PLN 🌴 Loty z bagażem + 11 nocy w 4* hotelu 🇮🇳
Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍 Warto 🔥 City break w Atenach za 398 PLN 😎 Loty + hotel z widokiem na Akropol 😍
#22 PostWysłany: 15 Kwi 2013 18:13 

https://picasaweb.google.com/1176642025 ... 04/Gambia# wysyłam link do fotorelacji z podróży po Gambii w 2011
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 14 Sie 2013 21:04 

Wróciłem właśnie z wyjazdu do Gambii&Senegalu. Gdyby ktoś poszukiwał w miarę aktualnych informacji zapraszam do przejrzenia dziennika z podróży: http://www.globosapiens.net/travellog/ostrand :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Gru 2013 13:03 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Szczęśliwie wróciłam z Gambii i odnośnie opisywanej promocji ThomasCook na trasie Banjul - UK to sprawdziłam na własnej skórze, że nie potrzeba żadnych wizyt w Banjulu w celu zeskanowania paszportu. Na lotnisku nikt o to nie pytał, ponadto przed wylotem skonsultowałam się ponownie na czacie z pracownikiem ThomasaCooka i informacja została potwierdzona, czyli 20 funtów do przodu :-)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Gru 2013 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
A jak sie wyjedzie do Senegalu to można potem dostać wizę na granicy?

#26 PostWysłany: 30 Gru 2013 14:21 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
cart napisał(a):
A jak sie wyjedzie do Senegalu to można potem dostać wizę na granicy?

Wszystko zależy od przejścia, którym przekracza się granicy, w moim przypadku było przejście niedaleko Diouloulou - mieliśmy lekkie problemy (pogranicznicy wyraźnie chcieli łapówkę), jednak mieliśmy wydruk ze strony iata i z ambasady Gambii, gdzie było napisane, że nie potrzebujemy wizy, twardo się tego trzymaliśmy i w końcu wpuścili nas bez. Z opinii spotykanych turystów na miejscu wiem, że na granicach na północy Gambii nie było żadnych problemów z powtórnym wjazdem do Gambii bez wizy
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 21 Lut 2014 23:31 
Awatar użytkownika

Pobawię się trochę w archeologa i odświeżę temat, na wszelki wypadek żeby ta informacja nikogo nie ominęła.

"W lipcu 2013 r. władze Gambii zniosły obowiązek wizowy m.in. wobec obywateli polskich podróżujących do Gambii turystycznie. Wymagany jest paszport z terminem ważności powyżej sześciu miesięcy."

To jest oficjalna informacja ze strony polskiego MSZ: http://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/wizy/

Potwierdza ją również konsulat Gambii w Warszawie (http://www.gambia.pl/pl/wizy):

"Obywatele następujących krajów nie potrzebują wizy wjazdowej do Gambii:
Polska, Australia, Belgia, Finlandia, Republika Federalna Niemiec, Wielka Brytania, Holandia, Islandia, Indie, Jamajka, Luksemburg, Nowa Zelandia, Szwecja,
pod warunkiem, że ważność ich paszportów przekracza okres sześciu (6) miesięcy."

Myślę że można tym zamknąć dyskusję na temat wiz do tego kraju.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 27 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości