Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lip 2021 17:24 
Awatar użytkownika

Loty: 108
Kilometry: 240 750
Mam parę pytań bo nie bardzo mogę znaleźć jednoznacznych odpowiedzi . Za parę miesięcy będę leciał z Warszawy przez CDG na Reunion , z tym lotem wszystko jasne, będę miał test i jestem zaszczepiony na amen :) .Po tygodniowym pobycie na Reunionie lecę do Paryża na Orly 3 i z Orly 3 od razu ( czas na przesiadkę grubo ponad 3 godziny ) wylatuję na Martynikę , nocuję w Fort de France i płynę statkiem na Gwadelupę ,po tygodniu na Gwadelupie wracam do Paryża CDG i tego samego dnia mam lot do Warszawy . Ile razy ja będę musiał robić test ? Czy będą wymagać test przy wylocie z Reunionu i jak go zrobię to czy wystarczy mi ten test żeby wpłynąć na Gwadelupę ? (podobno sprawdzają jak płyniesz ferry ) . I teraz powrót -- czy muszę robić test na Gwadelupie wracając tranzytom przez CDG ? Wszystkie loty mam AirFrance na różnych biletach bo przy takiej podróży system nie pozwala na multi trip.:)

Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN
Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️ Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️
#2 PostWysłany: 03 Lip 2021 19:42 

Loty: 1028
Kilometry: 1 595 319
niebieski
Za parę miesięcy obecnie obowiązujące zasady mogą się totalnie zmienić. Moim zdaniem teraz nie powinieneś sobie tym zawracać głowy. Poczekaj tak około miesiąc przed rozpoczęciem podróży.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 03 Lip 2021 19:46 
Awatar użytkownika

Loty: 108
Kilometry: 240 750
ja zdaję sobie z tego sprawę, ale wątpię że coś się zmieni na lepsze ,więc chcę już teraz wiedzieć czy szukać punktów gdzie mogę zrobić test

#4 PostWysłany: 03 Lip 2021 21:49 

Loty: 289
Kilometry: 383 170
srebrny
Jasne, szukaj. Najwyżej się nie przyda.
Zeus lubi ten post.

#5 PostWysłany: 20 Gru 2021 11:40 

Witam wszystkich bardzo serdecznie,
czy ktoś z Was w ostatnim czasie leciał na Gwadelupę lub inne terytorium zamorskie Francji?
Na stronie https://www.guadeloupe.gouv.fr/ jest informacja, że lecąc z Francji oprócz szczepienia potrzebny jest test PCR lub antygenowy na wykrycie białka N (przynajmniej tak wychodzi z translatora). Nie w każdym przypadku na stronie jest informacja o takim rodzaju testu. Orientujecie się czy zwykły test antygenowy wystarczy? czy może trzeba gdzieś szukać właśnie takiego?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość