Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sie 2012 11:52 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
witam!

prosze o wypowiedz osoby, ktore wypozyczaly foteliki wraz z autem.
jak to sie przedstawia kosztowo? przejrzalam kilka stron i wypozyczalnie licza roznie - od 3-4 euro za dzien do 8-9. Albo tez jednorazowa oplata za caly okres.
autko bede wypozyczac w Portugalii, ale to nie ma chyba wiekszego znaczenia.
mozecie sie podzielic doswiadczeniem?
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#2 PostWysłany: 22 Sie 2012 11:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Wszystko zależy od wypożyczalni, jak wybierzesz auto i termin to poza ceną samochodu wyskoczy Ci cena dodatków...

#3 PostWysłany: 22 Sie 2012 12:06 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Wszystko zależy od wypożyczalni, jak wybierzesz auto i termin to poza ceną samochodu wyskoczy Ci cena dodatków...

tak wiem, dlatego prosze o opinie osoby, ktore juz wypozyczaly i moga powiedziec, w ktorych wypozyczalniach jakie sa oplaty
wiem, ze moge tez sama to sobie sprawdzic wertujac wypozyczalnie po kolei
ale jak ktos chce sie podzielic doswiadczeniem, to prosze :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Sie 2012 12:36 

HON fly4free
Pisanie tylko o cenie wypożyczenia fotelika jest bez sensu. Chodzi przecież o końcową cenę, więc co z tego, że fotelik będzie gdzieś tani, a cena wysoka - i vice versa. A to już zależy od szczegółów (wypożyczalnia, broker, rodzaj pojazdu, czas wypożyczenia). Jak ci zależy na kasie, to minimalny wysiłek przejrzenia kilku ofert chyba nie jest za duży? Mogę tylko podpowiedzieć, że mając dobrą ofertę na auto, ale fatalną na foteliki (wysoka stała opłata) nadałem dwa foteliki jako bagaż Ryanairem - nie wiem ile teraz, ale rok temu było to 10 euro od fotelika, wyraźnie mniej niż życzyła sobie wypożyczalnia (akurat to był AVIS na Sycylii).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:21 

niebieski
man4business napisał(a):
Pisanie tylko o cenie wypożyczenia fotelika jest bez sensu. Chodzi przecież o końcową cenę, więc co z tego, że fotelik będzie gdzieś tani, a cena wysoka - i vice versa. A to już zależy od szczegółów (wypożyczalnia, broker, rodzaj pojazdu, czas wypożyczenia). Jak ci zależy na kasie, to minimalny wysiłek przejrzenia kilku ofert chyba nie jest za duży? Mogę tylko podpowiedzieć, że mając dobrą ofertę na auto, ale fatalną na foteliki (wysoka stała opłata) nadałem dwa foteliki jako bagaż Ryanairem - nie wiem ile teraz, ale rok temu było to 10 euro od fotelika, wyraźnie mniej niż życzyła sobie wypożyczalnia (akurat to był AVIS na Sycylii).

opcja z zabraniem fotelika ciekawa - dzieki ;)

acha, no i dla mnie to nie jest bez sesnu temat, bo jak place powiedzmy 3e za dzien za 3 dni a w innej wypozyczalni 70e za 3 dni (bo oplata stala), to robi roznice
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:27 

HON fly4free
Chyba jednak nie czytasz ze zrozumieniem, więc powtórzę: chodzi przecież o końcową cenę, więc co z tego, że fotelik będzie gdzieś tani, a cena (wypożyczenia auta) wysoka. Czy naprawdę interesują cię ceny wypożyczenia fotelików, w oderwaniu od cen wypożyczenia auta? Bardzo często natrafiałem na fajną ofertę co do auta i fatalną co do fotelików - i odwrotnie!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:30 

niebieski
tak, chodzi mi o cene fotelika
koszt auta dziele z innymi osobami, fotelika nie
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Sie 2012 13:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Tylko czy inne osoby są chętne żeby zapłacić np.: 100 zamiast 50euro za samochód tylko dlatego, żebyś ty miała trochę tańszy fotelik?

#9 PostWysłany: 22 Sie 2012 14:21 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Tylko czy inne osoby są chętne żeby zapłacić np.: 100 zamiast 50euro za samochód tylko dlatego, żebyś ty miała trochę tańszy fotelik?

:roll: bardzo dziekuje za wasze komentarze, wszystkie na temat :lol:

a moze szymonpozna1 podaz mi konkretna oferte wypozyczalni, gdzie bedzie 50e przebicia na osobe i fotelik bedzie troche tanszy??
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Sie 2012 14:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Gdy podrozuje ktos ze starszym dzieckiem wymagajacym podkladki a nie fotelika, proponuje zakup podkladki na miejscu zamiast odplatnej rezerwacji podczas wynajmu auta. Ceny podkladek w Lidlu w Hiszpanii, czy Pingo Doce w Portugalii to czesto 4,99 euro
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Sie 2012 15:37 

Takie uwaga:
Jak byłam na Majorce to przy wypożyczalniach wystawione były foteliki - ich stan był delikatnie mówiąc fatalny... były dość brudne w związku z tym radze sobie uszyć albo coś skombinować podobnego do pokrowca na fotelik bo ja bym swojego dziecka nie wsadziła do takiego fotelika ;)

#12 PostWysłany: 22 Sie 2012 15:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiem, że pójdę pod nóż, ale w Hiszpanii czy Portugalii nie biorę fotelika dla dziecka - przepisy nie wymagają (nie wolno jedynie przewozić z przodu).
Jadę wolno, zapinam pasy i sadzam dziecko wyżej, zwykle tylko do hotelu i na zakupy, dużo większe ryzyko ponoszę np. w Azji, gdzie wszystko jest "na żywioł".
Ale jak by co, nie namawiam, bo zaraz posypią się głosy, żem dzieciobójca i podżeguję do sprawienia komuś rodzinnej tragedii...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Sie 2012 16:19 

niebieski
correos napisał(a):
Gdy podrozuje ktos ze starszym dzieckiem wymagajacym podkladki a nie fotelika, proponuje zakup podkladki na miejscu zamiast odplatnej rezerwacji podczas wynajmu auta. Ceny podkladek w Lidlu w Hiszpanii, czy Pingo Doce w Portugalii to czesto 4,99 euro

no wlasnie, zastanawiam sie, czy nie lepiej kupic cos na miejscu..
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Sie 2012 16:21 

niebieski
olaaa napisał(a):
Takie uwaga:
Jak byłam na Majorce to przy wypożyczalniach wystawione były foteliki - ich stan był delikatnie mówiąc fatalny... były dość brudne w związku z tym radze sobie uszyć albo coś skombinować podobnego do pokrowca na fotelik bo ja bym swojego dziecka nie wsadziła do takiego fotelika ;)

no i to jest cenna uwaga

jobi napisał(a):
Wiem, że pójdę pod nóż, ale w Hiszpanii czy Portugalii nie biorę fotelika dla dziecka - przepisy nie wymagają (nie wolno jedynie przewozić z przodu).

dzieki za te informacje jobi
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 30 Sie 2012 09:20 

witam
mam ogromna prosbę czy ktos moze mi doradzic jedna rzecz, poniewaz wybieram sie z mezem i 4.5 letnia corka(16 kg, 101 cmwzrostu) na Madere i chcialam wiedziec czy corcia moze jezdzic w wynajetym samochodzie na podkladce ( w chwili wyjazdu będzie miala 5 latek) czy musi w foteliku (pytam poniewaz podkladke moge zabrac z Polski)co mowia przepisy na ten temat. Zgory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 30 Sie 2012 11:20 

Trochę moich doświadczeń. Wypożyczanie fotelików to same problemy:
1. Koszt wypożyczenia fotelika jest zazwyczaj zbójecko wysoki. Kiedyś płaciłem we Włoszech w Europcar za fotelik ok. 45 euro, po czym w Carrefourze w Bolonii widziałem identyczny, nowy fotelik do kupienia za 30 euro. Przy dwóch fotelikach cena wypożyczenia zaczyna być zaporowa.
Na Teneryfie i Lanzarote są wypożyczalnie, gdzie foteliki są bezpłatnie, ale taką możliwość widziałem tylko tam. Czy ktoś zna jakiekolwiek inne wypożyczalnie, gdzie nie ma opłat za foteliki (w szczególności we Włoszech lub we Francji)?
2. Zabrudzenie. Foteliki zdarzają się zabrudzone, chociaż to uważam za mniejszy problem.
3. Zniszczenie. Czasami pasy w nich są poszarpane, plastiki połamane, regulacje długości pasów nie działają, widziałem zerwane pasy powiązane sznurkiem itp. Na moje oko to taki fotelik już w ogóle nie spełnia swojej roli zabezpieczającej, służy już tylko dla formalności, aby policja się nie przyczepiła. W wypożyczalni można oczywiście wymienić fotelik na inny, problem w tym, że regularnie do wyboru są wyłącznie zużyte foteliki, można co najwyżej poszukać takiego mniej zniszczonego.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 31 Sie 2012 09:25 

niebieski
mm0512 dzieki za tego posta
tez wlasnie czytalam na zagranicznych forach, ze foteliki sa zniszczone
jako ze nie oplaca mi sie brac fotelika z Polski, bo lece z przesiadkami, to kupie fotelik na miejscu
niestety, z dzieckiem jade pierwszy raz, wiec nie pomoge na twoje pytanie o bezplatne wypozyczanie foteliko..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości