Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 22 Mar 2012 11:40 

I ostatnia możliwość zaliczenia pizzy w Forli w ciągu jednego popołudnia przeszła do historii (przynajmniej do końca października). Wczoraj była przepiekna pogoda, ciepło i słonecznie. Całkiem spora gromadka smakoszy podrózowała z Katowic, ciekawe czy ktoś z forumowiczów..

Po kolei..jako że zabrałem wczoraj poza żoną także swojego ojca, to postanowiliśmy wykorzystać aure i pospacerować po okolicy lotniska i nie pchać się do centrum. Market A&O bardzo fajnie zapatrzony,podobnie jak ten w centrum handlowym nieopodal dworca kolejowego. Tak więc na dzień dobry zrobiliśmy dość spore zakupy ;) Tuż obok marketu Ristorante Canario78, ale jak już ktoś znalazł/wspomniał zamknięta w środy,więc skierowaliśmy się w Viale Roma/kierunek centrum w poszukiwaniu żarła ;)..Trafiamy na przytaczaną już Ristorante Il Fienile. W środku sympatycznie, nawet spory ruch. Rzeczywiście 450 pozycji w karcie dań, opisy po włosku, ale obsługa w j.angielskim dostępna. Od właściciela lodziarni usytuowanej 5 min. dalej Viale Roma dowiedzieliśmy się że makarony mają bardzo średnie, natomiast pizza jest w deche i taka też była. Nie jestem smakoszem wina, więc wziałem Birra Morreti, łagodne i da się je wypić. Sympatyczna sprawa, bo po posiłku dostaliśmyw zmrożonych kieliszkach zimny likier cytrynowy. Pychota!! Wracając do lodziarni, to znajduje się ona z 5 min. drogi od Ristorante Il Fienile,po tej samej stronie w kierunku do centrum. Lody wyborne, szczególnie polecam gorzką czekolade!! Wogóle zaskoczenie, bo nałożenie łopatką kosztowało 2,5EUR,
my wzięliśmy 5 i zapłaciliśmy łącznie 6EUR, nie wiem czy to była jakaś promocja, czy żle odczytaliśmy cennik, a może potraktowan nas wyjątkowo 8-) hehe..
Po kolacji i deserze spokojny spacerek na lotnisko i powrót do Katowic. Ja mimo że to już kolejny raz wciąż zachwycony, żona również, natomiast ojciec w samolocie zapytał gdzie teraz polecimy, więc kolejna osoba co złapała bakcyla. Na lotnisu odprawa szybka i bezproblemowa,mimo że przewoziłem mozzarelle w zalewie..

Pozostaje żal że przynajmniej do października jednodniowe Forli jest niedostępne..Teraz kwiecień i Holandia/Zagłębie Rury :]

Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨ Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨
Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨
#42 PostWysłany: 25 Mar 2012 14:07 

niebieski
witajcie,
mam pytanie: otóz na jakim przystanku (linia nr 2) wysiąść by było jak najbliżej stacji kolejowej?
Vittoria-Roma ?

#43 PostWysłany: 26 Mar 2012 10:02 

futrzak napisał(a):
na jakim przystanku (linia nr 2) wysiąść by było jak najbliżej stacji kolejowej?Vittoria-Roma ?

Tak, na placu Vittoria. Łatwo go poznać ze względu na charakterystyczny kształt.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Mar 2012 09:02 

Wprawdzie nie ma nazw przystanków, ale widać jak biegną linie:

http://www.atr.fc.it/main/index.php?id_pag=115&ver=h

#45 PostWysłany: 05 Kwi 2012 16:28 

niebieski
Dzięki trafiłem bez problemu.
Cena biletu (linia nr 2) w busie to 2E

#46 PostWysłany: 17 Cze 2012 11:59 

Loty: 83
Kilometry: 167 672
hej,
w październiku lecę w 4 osoby do Forli i potrzebuję się dostać stamtąd do Rimini. Czy wie ktoś może ile kosztowałby transport publiczny? Nie wiem czy przypadkiem nie zarezerwować samochodu za ok. 30 euro?

#47 PostWysłany: 17 Cze 2012 12:10 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 83 232
Tu masz pociąg

Załączniki:
Base Search Output_1339927689170.png
Base Search Output_1339927689170.png [ 20.48 KiB | Obejrzany 6191 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 26 Sie 2012 01:13 

Z tego co byłem w na lotnisku Forli w sierpniu 2012 to zmienili numer autobusu. Linia 2 juz nie jezdzi (chociaz gdzies na slupach jeszcze sa rozklady) ale nie jezdzi (chyba ze jeszcze w innych miesiacach pojezdzi). Nie widzialem tam lini 2.

Teraz z lotniska Forli zaraz z malego ronda przed lotniskiem jeździ linia 7 i mozna dojechac zaraz pod stacje kolejowa w Forli, cena biletu to bodaj 1,2 euro. Bilet mozna kupic na lotnisku Forli np w kiosku z gazaetami Tabaco. W autobusie nie da sie kupic biletu (jak kiosk bylby zamkniety na sieste to mnie kierowca zabrał wysadził na dalszym przystanku kazał kupić bilet w sklepie i skasowac w autobusie).

Ta linia 7 jezdzim od ok szostej rano do okolo 20 wieczorem wg rozkladu autobusow dla Forli co ok 30 min

Poza tym jezdza zsynchonizowane z samolotami autobusy za 3,5 euro na lotnisko.

Lotnisko jest male, zamykane na noc, a nawet w ciagu dnia potrafia zammknac jak nie ma samolotów, glownie lataja tam Wizzairy, nocowac mozna pod lotniskiem na lawkach jak jest dobra pogoda. Nie polecam tego lotniska, chociaz blizej do Rimini, jak sie da to lepiej kupić może bilety na duze lotnisko otwarte w nocy Marcony pod Bolonia.

Z Forli ze stacji kolejowej mozna dojechac za kilka euro do Rimini lub Boloni za ok 1 godz, czy za 14 euro do Ancony za ok 2 godz (pociagi Regionale) http://www.trenitalia.it po droze jest tez wiele plaz bo linia kolejowa czesciowo od Rimini jedzie tuz przy wybrzeżu, sa campingi, pola namiotowe ale i dzikie noclegownie.

Z Forli do Raveny obowiazuje zwykle przesiadka w Castle Bolognese, czas jazdy razem z przesiadka to ok 1-1,5godz w ciagu dnia, cena tez kilka euro. Bilety na koleje wloskie sprzedali mi wazne na 2 miesiace (kupilem w jednej kasie w Forli na planowane przejazdy), podbija sie je na peronach tuz przed wyjazdem i sa wazne ok 6 godzin tak ze jeszcze czasem mozna po drodze gdzies wysiasc cos ogladnac i wsiasc w nastepny pociag. Ravene mozna zwiedzic pieszo idac spod stacji kolejowej (zabytki zapisane na liscie UNESCO). Do duzych pieknych plaż piaskowch w Ravenie mozna dojechac spod stacji kolejowej liniami 60 lub 70 Marina di Rawena i tez Port obok, lub 80 do Plazy Punto za 2 euro w jedna strone, autobusy jezdża co ok 20-30 min w ciagu dnia.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 26 Sie 2012 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
hol2 napisał(a):
Lotnisko jest male, zamykane na noc, a nawet w ciagu dnia potrafia zammknac jak nie ma samolotów, glownie lataja tam Wizzairy

Ciekawe co zrobią od października jak WIZZ odpadnie. Przecież tam już nie będzie czego i po co otwierać ;)

#50 PostWysłany: 19 Lip 2021 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Niedawno lotnisko wznowiło działalność po długim zamknięciu-z Łodzi zaczął latać Lumiwings. Czy ktoś wie,jak i za ile można dostać się do miasta?

#51 PostWysłany: 19 Lip 2021 20:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Najtaniej i w miarę szybko na butach 😏

Ostatnio edytowany przez wtak, 20 Lip 2021 01:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 19 Lip 2021 20:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Autobus nr F7

https://www.startromagna.it/wp-content/ ... inea_7.pdf

https://www.startromagna.it/linee/7-2/

Bilet chyba po 1.3 eur
 Profil Relacje PM off
Bozena68 uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 20 Lip 2021 07:58 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Jak dobrze pamiętam z buta na rynek szło się koło 30minut więc śmiało można się przejść
 Profil Relacje PM off

#54 PostWysłany: 14 Wrz 2022 08:42 

Dzień dobry.
Czy ktoś leciał już tym lotem z Katowic o 20. Czy jest około 21.30 autobus miejski do Forli, nie widzę na rozkładzie jazdy. Będę wdzięczna za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 14 Wrz 2022 08:46 

złoty
Niestety mam wrażenie, że obecnie nic nie ma z lotniska w godzinach późno wieczornych. Pozostają taksówki lub wycieczka piesza. Chodnik jest na całej trasie, ale to jednak ze trzy kwadranse.
 Profil Relacje PM off

#56 PostWysłany: 14 Wrz 2022 09:58 

Dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 20 Wrz 2022 21:40 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 101 706
Wybieram się do Forli tym lotem, pytałem w hotelu o transport, polecili taxi.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 04 Paź 2022 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Bilet na lotnisko 1,3€, można zapłacić gotówką w automacie na przystanku przy dworcu kolejowym, albo w autobusie płacąc kartą. Autobus nr 7.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 08 Lip 2023 15:54 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
niebieski
Czy jest aplikacja która umozliwia zakup biletów autobusowych właśnie na trasie Forli - Forli airport, lub Forli -cesena?

#60 PostWysłany: 12 Lip 2023 18:39 

Czy ktoś w ostatnim czasie jechał taxi z lotniska na stacje kolejową. Przylot mamy o 7:25 w niedzielę autobusy dopiero od 10. Jaka cena przejazdu 20e?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość