Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Maj 2012 21:14 

Mam 2 pewne pytania, na które nie znam odpowiedzi, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Otóż:
-Jeśli mam konto na flyingblue to żeby zdobyć mile za loty trzeba podczas odprawy numer karty powiedzieć? Czy to automatycznie jakoś się samo robi?
-Lecę do Am. Śro. i tam też mam przesiadkę do innego miasta, i czy mój bagaż przyleci na 1 lotnisko czy to końcowe, bo powiedzmy, że np na tym 1 lotnisku odbędzie się security więc powiedzmy, że coś się tam okaże i nie będę mógł zostać w tym kraju, to czy ten bagaż zawsze trzeba odebrać na 1 lotnisku gdy ma się przesiadkę na innym kontynencie? Oczywiście mam z waw wszystko na jednym bilecie i się dopytam na lotnisku też, ale to co oni mówią, to nie zawsze się sprawdza.
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi, nie skomplikowałem?
Pozdrowienia
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 10 Maj 2012 21:43 
Awatar użytkownika

fillss napisał(a):
Mam 2 pewne pytania, na które nie znam odpowiedzi, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Otóż:
-Jeśli mam konto na flyingblue to żeby zdobyć mile za loty trzeba podczas odprawy numer karty powiedzieć? Czy to automatycznie jakoś się samo robi?

Musisz dodać numer karty do rezerwacji, albo pokazać ją przy odprawie. Możesz też zgłosić zaległe loty później.

fillss napisał(a):
-Lecę do Am. Śro. i tam też mam przesiadkę do innego miasta, i czy mój bagaż przyleci na 1 lotnisko czy to końcowe, bo powiedzmy, że np na tym 1 lotnisku odbędzie się security więc powiedzmy, że coś się tam okaże i nie będę mógł zostać w tym kraju, to czy ten bagaż zawsze trzeba odebrać na 1 lotnisku gdy ma się przesiadkę na innym kontynencie? Oczywiście mam z waw wszystko na jednym bilecie i się dopytam na lotnisku też, ale to co oni mówią, to nie zawsze się sprawdza.
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi, nie skomplikowałem?
Pozdrowienia

Bagaż nadaje się na lotnisko docelowe, jednakże w przypadku przesiadki w niektórych krajach (np. w Brazylii albo w USA) trzeba go po wylądowaniu odebrać, po czym nadać ponownie. Nie do końca rozumiem co miałoby się okazać na lotnisku przesiadkowym.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Maj 2012 23:03 

Ale ten numer mam podać tylko na 1 lotnisku lotnisku i tyle tak?
Nie wiem czy zrozumiałem dobrze, ja mam mieć jakąś kartę flyingblue? Bo mam konto tylko.
Nie wiem co by się miało okazać, tak się chciałem upewnić, lecę do Meksyku to tam nie trzeba odbierać na pierwszym lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Maj 2012 23:20 

platynowy
Wejdź na www.airfrance.pl i zaloguj się do swojej rezerwacji, tam będziesz mógł wpisać nr Flying Blue i mile się na bank naliczą - nie trzeba niczego podawać na lotnisku.

#5 PostWysłany: 11 Maj 2012 12:56 

No właśnie problem w tym, że jak w mojej rejestracji chcę wpisać ten numer to go nie zapisuje.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Maj 2012 21:45 

Pytanie a propos Flying Blue. Jak można zgłosić lot wykonany przez Air Europa? Na stronie Air France po wypełnieniu formularza proponują... wydrukować go, wysłać pocztą razem z xero biletu, boardingu i dowodu wpłaty. A potem odczekać 14 tygodni ;) Czy jest może inny sposób? Dzięki z góry
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Maj 2012 07:05 

platynowy
ayahaga napisał(a):
Pytanie a propos Flying Blue. Jak można zgłosić lot wykonany przez Air Europa? Na stronie Air France po wypełnieniu formularza proponują... wydrukować go, wysłać pocztą razem z xero biletu, boardingu i dowodu wpłaty. A potem odczekać 14 tygodni ;) Czy jest może inny sposób? Dzięki z góry

Niestety tylko taki. Ja już tydzień po wysłaniu do nich listu miałem odpowiedź mailową (niestety za klasę rez. P w której miałem bilet mil nie dają, ale zakładam że jakby dawali to mile by już po tygodniu były dopisane).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości