Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Floryda Sunpass
#81 PostWysłany: 15 Sty 2023 22:44 

Loty: 350
Kilometry: 659 055
niebieski
Nie przypominam sobie żadnej opłaty manipulacyjnej a jedyne co ja dopłaciłem to przejazd za droge na Key West. Budget obciążył mnie po 5 miesiącach na parę USD.
 Profil Relacje PM off  

🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯 🌊 Miami vibes za 2899 PLN🏙️ Loty i hotel przy plaży 🌴🤯
Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨ Odkryj kanaryjskie cuda od 149 PLN! 🌴🌋 Loty w jedną stronę na Teneryfę, Fuerteventurę i Lanzarote ✨
#82 PostWysłany: 19 Sty 2023 01:07 

niebieski
czy prawo jazdy na FL musi być międzynarodowe czy wystarczy PL bo są sprzeczne informację, większość twierdzi że PL starczy ale MSZ nasz ze musi być międzynarodowe :?:

#83 PostWysłany: 19 Sty 2023 01:24 

niebieski
Generalnie na Florydzie miedzynarodowe prawo jazdy nie jest obowiazkowe. Zreszta... na kilkadziesiat wypożyczeń w USA nikt mnie nigdy nie poprosil o miedzynarodowe prawo jazdy. Kiedys zostalem zatrzymany do kontroli z powodu jakiegos drobnego przewinienia ;) i pokazalem policjantowi miedzynarodowe prawo jazdy to w ogole nie wiedzial co to jest i prosil o "normalne" :)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 02 Lip 2023 21:55, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off
misiakrp lubi ten post.

#84 PostWysłany: 21 Sty 2025 12:40 

Hej, czy na lotnisku w Miami można kupić sunpass teraz? Nie mogłem znaleźć tej informacji. Czy Hertz robi problemy z wyłączeniem ich sunapass?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 13 Lut 2025 17:29 

-- 13 Lut 2025 17:14 --

Z tego co wiem nie. W tygodniu najbliżej chyba w walknin center w pobliżu NW36thSt/NW79thAv.

-- 13 Lut 2025 17:29 --

a_to_echo_gralo napisał(a):
Hej, czy na lotnisku w Miami można kupić sunpass teraz? Nie mogłem znaleźć tej informacji. Czy Hertz robi problemy z wyłączeniem ich sunapass?

Nie powinni, w ostateczności zapłacisz najwyższe stawki by plate, plus 10usd fee za kazdy dzien.
Sunpass mini wyjdzie oczywiście taniej, bo omija opłatę administracyjna i ma niższe stawki plus benefity jak pass through lane.
Nie wiem ile.liczy Hertz, ale mnie w Sixt oferowali za 15 usd, a z mini przrjechanie 1000km wyszlo połowę tego włączając zakup naklejki i jeszcze zostalo 1,65usd na koncie.
 Profil Relacje PM off
Tomasz101 uważa post za pomocny.

#86 PostWysłany: 01 Kwi 2025 14:56 

niebieski
czy ktoś ma może aktualne dane dotyczące Hertza na Florydzie, auto zarezerwowane u nich ale na ich stronie poza informacją, że maja usługę "PlatePass® All-Inclusive tolling" i jakimiś ogólnikami reklamowymi nie mogę doszukać się informacji ile to obecnie kosztuje, czy to jest to samo co opisywany tu SunPass i na jakich zasadach pobierana jest opłata dla wypożyczalni.

z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 01 Kwi 2025 17:18 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Nie jest to samo.
Sunpass wyjdzie taniej.

Opiszę jak to wyglądało w Alamo. W Herzt i innych jest zapewnie podobnie.
Wypożyczalni płacisz ustaloną kwotę za możliwość korzystania z systemu Platepass (najczęściej w dniach) i dostajesz rozliczenie płatności za przejechanie płatnych odcinków, które jest pobierana z karty.
Jeżeli nie będziesz korzystał z ich systemu Platepass (możesz zastrzec przy wypożyczeniu) albo nie będziesz miał Sunpassa, a wjedziesz na płatny odcinek i go nie opłacisz (brak możliwości płatności gotówką) to zostaniesz obciążony opłatą dodatkową (na ogół $10-$15 + najwyższa stawka z cennika opłat za odcinek).

Stawki Sunpass są niższe niż Platepass.
Dostęp do serwisu Sunpass nie działa z polskich adresów IP.

Generalnie dobrze sprawdza się Google Maps przy wytyczaniu bezpłatnych odcinków, ale kosztem zaoszczędzonego czasu (czasem jest to kilka minut, czasem kilkadziesiąt), ale na Sanibel moim zdaniem już nie wjedziesz bez pobrania opłaty.

Tu masz przykłady stawek dla wymienionych lotnisk. Nie ma tam Florydy więc sugeruję kontakt bezpośrednio z wypożyczalnią.
https://www.hertz.pl/rentacar/productse ... d%20States
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#88 PostWysłany: 02 Kwi 2025 13:45 

Dodatkowo su pass zwraca połowę środków za frequent traveller.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość