Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Sty 2017 00:49 
Awatar użytkownika

Loty: 208
Kilometry: 423 842
niebieski
Hej! Sesja mi się kończy, w pracy już trochę większy luz i pomyślałem, że kupiłbym sobie PS4 Pro, żeby pograć w wolnych chwilach ;) Tylko jest kwestia, że nie chce mi się od razu wykładać całej kasy naraz (1.700 zł z tego co widziałem aktualnie), bo mam napięty budżet przez nadchodzące wyjazdy i serwisowanie auta, więc chciałbym jakoś rozłożyć na raty. Najlepiej 3-6 rat.

No i tu się pojawia moje pytanie. Doświadczenie podpowiada mi, że nikt za darmo nie będzie mi pożyczał pieniędzy :), ale no jeśli mają spisane jakieś fajne opcje ze sklepem, który zarabia na sprzedanym towarze, to może coś takiego jednak się da? Słyszę o różnych promocjach "raty 0%", ale no zazwyczaj są jakieś haczyki typu:
    - ubezpieczenie kredytu (opcjonalne, albo nie)
    - koszt kredytu (np. płacony za każdą ratę)
    - opłata za jakąś weryfikacje ze strony banku
nie wiem co jeszcze jest.

No ale, moje pytanie: ktoś, coś? Nawet nie musi być 0% szczerze mówiąc, ale w rozsądnej (dla mnie) cenie, przy zakupie 1.7k, no to tak <100 zł.
 Profil Relacje PM off  

✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎 ✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎
Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN
#2 PostWysłany: 09 Sty 2017 01:20 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Kwestia sklepu. Ogólnie jeśli jest reklama 0% to tak oferta istnieje, ale każdy sprzedawca ma zadanie sprzedać ubezpieczenia. Są różne techniki nakłaniania do tego, nie wszystkie zgodne z moralnością ;) Jak trafisz na normalną osobę, dostaniesz raty 0%, jak trafisz w zły dzień, to zapomnij, że coś kupisz ;)
 Profil Relacje PM off
Czesuaf lubi ten post.

#3 PostWysłany: 09 Sty 2017 08:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Allegro wraz z payU co jakiś czas wrzucaja promocje "prawdziwe raty 0%". Bez haczyków. Korzystałem i polecam.
 Profil Relacje PM off
Czesuaf lubi ten post.
Czesuaf uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 09 Sty 2017 09:43 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Na euro rtv agd choćby masz aktualnie ofertę rat 0 %, za PS 4 pro chcą 1799 w opcji 20 x 89,95, więc nic więcej nie dopłacasz.

http://www.euro.com.pl/konsole-playstat ... bhtml#raty

Swoją droga, tak zapytam - po co Ci nowe pro ? Pytam bo sam niemal od 2 lat mam PS4 z dyskiem 500 gb, dużo nie gram, ale kilka, kilkanaście tytułów w ciągu roku ogram a nigdy nie miałem problemów z zapełnieniem dysku na więcej niż 300-350 gb. Nie lepiej, żebyś kupił sobie jakieś używane Ps4 w dobrym stanie (Z samą konsolą przecież nic się nie dzieje, kwestia tylko pada/padów) za 8-9 stówek niż bulić za nową pro która niczym sie nie różni od zwykłej poza pojemnościa dysku.

Ostatnio edytowany przez Kravkrk, 09 Sty 2017 10:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Czesuaf lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Sty 2017 09:45 

niebieski
Idziesz do sklepu rtveuroagd
Wybierasz sprzęt deklarując zakup na raty. System, po sprawdzeniu, rozkłada Ci zakup na min. 12 rat, z doliczeniem odpowiedniego oprocentowania.
Po kilku dniach dostajesz pocztą 12 druczków do zapłaty rat. Ale:

Kupujesz np. aPhone za 2400 tys.
Dzielisz te 2 400 na 6 (koniecznie na 6!!!) równych rat i przez 6 kolejnych miesięcy wpłacasz po 400 zł.
Po upływie 6 miesięcy masz całkowicie spłacony aPhone i nie płacisz nawet grosza więcej. Sprawdzone kilkakrotnie chociaż sprzedawca nie informuje Ciebie o takiej możliwości. Mam znajomego, który tam pracuje i zdradził mi ten haczyk. Ta zasada działa wyłącznie w sklepie auroagd
I jeszcze jedna uwaga: dostajesz 12 druczków na kwotę np. 220 zł. Jeśli w danym miesiącu nie masz akurat 400 zł do spłaty raty to możesz wpłacić mniej ale nie mniej niż kwota na druczku, czyli 220 zł. A w następnym miesiącu możesz wpłacić np. 500 zł.
Chodzi generalnie o to, by po upływie 6 miesięcy spłacona była całkowicie kwota 2400 zł w ratach nie mniejszych niż na druczku.Jeśli tak nie będzie, od razu system zaczyna naliczać oprocentowanie. Ja dzielę sobie kwotę do spłaty na 6 i takie kwota wpłacam przez kolejne 6 miesięcy.
Oczywiście, rezygnuję także z ubezpieczenia.
Polecam, bo nie dość , że sklep rtveuroagd jest zazwyczaj najtańszy, można zamówić sprzęt przez internet i odebrać w sklepie, to na dodatek "pożycza" pieniądze na pół roku.
Każdorazowo, jak mam w planach jakikolwiek zakup, korzystam z w/w sposobu.
Pozdrawiam, yaris
 Profil Relacje PM off
Czesuaf lubi ten post.

#6 PostWysłany: 09 Sty 2017 12:44 
Awatar użytkownika

Loty: 208
Kilometry: 423 842
niebieski
@Filek no tak, teraz właśnie muszę trafić na taki, dlatego pytam

@almukantarant dzięki za cynk! Będę monitorował!

@Kravkrk hmmm, euro rtv agd nie sprawdzałem, ale właśnie pytam o doświadczenia, bo te haczyki nie są wymienione przy "reklamach", a dopiero przy umowie wychodzą ;) przyjrzę się ich ofercie.

Co do pro - na szybko - trochę się różnią, no i miałem okazje grać na tym i na tym:
moc obliczeniowa karty graficznej: 4.27 TFLOPS - slimowa ma 1.9 TFLOPS + wyższe taktowanie procesora (w praktyce: szybszy)
dodatkowy ram,
chodzi ciszej i mniej sie grzeje,
hdmi 2.0 i pyknie 4k na odpowiednim telewizorze ;) lepszy pixel rate i lepsza grafa to dla mnie przede wszystkim plus,
3 zamiast 2 portów usb

Dla normalnych ludzi to raczej nie ma wielkiej różnicy, ale ja jednak wolę dołożyć trochę do Pro na tą chwilę ;)

@yaris21 huh... ciekawa sprawa, przyjrze sie :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sty 2017 16:40 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Tak jak @‌yaris21‌ pisał, do 6 rat jest w większości przypadków bez oprocentowania.
Ale jak chcesz więcej rat, czasem wystarczy doliczyć dodatkową przedłużoną gwarancję, wtedy nie zawsze dają ubezpieczenie kredytu, a w ciągu 30 dni można zrezygnować z tej gwarancji i pieniądze przychodzą na konto ;)
 Profil Relacje PM off
Czesuaf lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości