Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Sie 2015 17:42 

Hej. Mam nadzieję, że dobrze trafiłam z tematem.

Za dwa tygodnie pierwszy raz będę leciała samolotem dlatego proszę o wyrozumiałość w związku z pytaniem!

Jak wyżej napisałam za dwa tygodnie będę leciała samolotem liniami Finnair, ze względu na to że lecę na dość długo ( pół roku) potrzebuję trochę rzeczy no i oczywiście laptopa. Stąd moje pytanie. Na stronie Finnair jest napisane, że jako bagaż podręczny zalicza się :
"Inni pasażerowie:
jedna sztuka bagażu podręcznego, wymiary maksymalne: 56 x 45 x 25 cm
jeden przedmiot osobisty (na przykład małych rozmiarów torebka, niewielka torba na laptopa lub mały plecak), który można umieścić pod fotelem z przodu
maksymalna waga łączna: 8 kg"

No i tu zaczyna się moja konsternacja. Czy biorąc laptopa ( 17,3") w torbie (47x36x9) będzie się on zaliczał jako przedmiot osobisty czy jako bagaż podręczny ?

Moje drugie pytanie jest następujące: Czy maksymalna waga łączna jest to waga bagażu podręcznego i przedmiotu osobistego, czy przedmiot osobisty nie jest wliczany ?

z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie co do bagażu podręcznego !
 Profil Relacje PM off  

Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN Tydzień na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌴 All inclusive za 2346 PLN
#2 PostWysłany: 01 Sie 2015 18:31 

Przecież masz napisane "waga łączna". Waga laptopa wlicza się do limitu.
 PM off
mkobyszewski lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Sie 2015 18:54 

Prosiłam o wyrozumiałość. Nie znam się na tym wszystkim stąd moje pytanie. Na różnych forach różnie było to interpretowane zależnie od linii lotniczych a odnośnie Finnair nigdzie nic nie znalazłam dlatego zadałam to pytanie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Sie 2015 19:09 

Waga łączna, tak jak odpisał poprzednik. Co prawda są minimalne szanse, że sprawdzą, ale jeśli tak się stanie, regulamin jest po ich stronie. Osobiście bym się tym nie przejmował, ale nie mogę Ci doradzić tego samego.
Laptop pójdzie jako przedmiot osobisty.

#5 PostWysłany: 01 Sie 2015 19:25 

Jestem całkowicie wyrozumiały. Jeśli Ci zważą podręczny to przy nadawaniu rejestrowanego. Jeśli lecisz z kimś to dogadaj się by popilnował Tobie wtedy laptopa i po problemie.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości