Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Proszę o nie postowanie informacji o tym, że dostaliście bilety lub nie.
Gratulujemy lub współczujemy, ale nie potrzebujemy tutaj takich niemerytorycznych wpisów.
Tego typu posty proszę wrzucać :
euro-2016-aktualna-sytuacja-na-platformie,1563,90326

Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem UEFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów niezgodnie z regulaminem UEFA będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3613 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
#2961 PostWysłany: 19 Cze 2016 15:03 

Anonymous napisał(a):
Jeśli macie trochę wolnego czasu poszukajcie sobie jakiś alternatyw ze względu na strajki i liczne odwołania lotów, pociągów itp, bo się można zdziwić nie mówiąc o kosztach
(mi anulowano lot w piątek Ryanair z Bergamo ze względu na strajk kontrolerów lotów wtorek - piątek,
to samo dotyczy lotów AirFrance, odwołanych pociągów TGV itd itp)

No właśnie trochę mnie to martwi. Bilety na TGV z Nicei do Marsylii mam w takich godzinach, że gdyby odwołano pociąg, to pojadę następnym i też spokojnie się wyrobię. Gorzej gdyby nagle przez cały dzień nie jechał żaden pociąg. Wtedy to tragedia.
A jak sobie poradziłeś z odwołanym lotem?
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek na Fuerteventurze 🏝️🌴 All inclusive w 4* hotelu za 2799 PLN Wypoczynek na Fuerteventurze 🏝️🌴 All inclusive w 4* hotelu za 2799 PLN
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN
#2962 PostWysłany: 19 Cze 2016 15:07 

niebieski
Za laczynaspilka.pl:
Cytuj:
Po zakończeniu strajków kolejarzy i pilotów Air France, dotarcie polskich kibiców na mecz do Marsylii powinno odbyć się bez niespodziewanych zwrotów akcji.

Potwierdzona informacja?

PS.
Polska w 1/8 finału zagra:
w Saint-Étienne - 83%
w Villeneuve-d'Ascq (Lille) - 15%
w Décines-Charpieu (Lyon) - 1,8%
w Paryżu - 0,2%

Polska może w 1/8 trafić na jeden z 12 zespołów. SUI 61%, FRA 16%, ROU 11%, SVK 5%, WAL 2%, RUS, ENG, ALB, AUT, HUN, ISL, POR po ok. 0-1%.
(zródło - https://twitter.com/mogiel90)
 Profil Relacje PM off  

#2963 PostWysłany: 19 Cze 2016 15:11 

Na szczęście miałem sporo pkt wizz, kupiłem na 3 godziny przed lotem i poleciałem Wizzair Bergamo - Gdańsk ze sporym opóźnieniem, ale się wydostałem z Włoch (pierwotnie odwołany lot FR do Bratysławy) .
Co ciekawe w Bergamo odwołują każdorazowo tylko loty Ryanair, W6 i inni latają bez zakłóceń z powodu strajku kontrolerów lotów, jak odwołają to kilkaset osób stoi w kolejce "po alternatywę" (hotel i najbliższy lot do Pl np. zamiast piątku dopiero poniedziałek, bo tylko wtedy są wolne miejsca na loty Ryanair, hotel na ich koszt itd) - to samo wszystko wskazuje, że wydarzy się i w tym tygodniu, kolejne itd do tego znienacka i bez zapowiedzi
Ale jest stresor, jak ktoś ma plany np. zawodowe na jutro, z tego co widziałem to uziemili sporo polskich kibiców, bo odwołali lot Ryanair do/z Wrocławia (do Krakowa poleciał zgodnie z planem, ale był full)
Co do TGV nie korzystałem, ale też "jest wesoło"
 PM off  

#2964 PostWysłany: 19 Cze 2016 15:33 

gorny77
Ja na szczęście mam lot wizzairem, więc mam nadzieję, że nie będę miał żadnych niespodzianek. Tylko niepokoi mnie to TGV. Niby koniec strajków, ale jakoś mam mieszane uczucia.
 Profil Relacje PM off  

#2965 PostWysłany: 19 Cze 2016 15:50 

My wracaliśmy w piątek z Paryża CDG liniami Easy Jet, wszystko punktualnie, ale przy lądowaniu pobujało nas mocno bo był mega wiatr. Z kolei w drodze do Paryża turbulencje od razu po starcie, ale wtedy to pól samolotu było w takiej ekscytacji przed meczem :D :D :D , że chyba nikt nie zwrócił na to specjalnej uwagi. Strasznie zazdroszczę tym wszystkim, którzy będą teraz kibicować w Marsylii. Przeżycie meczu biało-czerwonych, kibicowanie z tysiącami rodaków na żywo - na długo zostaje w naszej pamięci. Cały wypad bardzo udany, kontrole, komunikacja i organizacja super. Jedyny minus za wyjście ze stadionu, to im się nie udało, tłum i ścisk, my poszliśmy w kierunku dworca Saint Denis a nie stacji metra i to był strzał w dziesiątkę. Szliśmy kawałek, ale za to swobodnie i kolejką RER szybko dotarliśmy do naszej stacji Gare du Nord. Pozdrawiam :D i życzę niezapomnianych chwil na kolejnych meczach naszych :D .
 Profil Relacje PM off
madiara1 lubi ten post.

#2966 PostWysłany: 19 Cze 2016 18:33 

Na stronie Uefy zostały bilety tylko na mecz Polski trochę wstyd :oops: .
 Profil Relacje PM off  

#2967 PostWysłany: 19 Cze 2016 20:55 
Awatar użytkownika

Bardziej Ukraincy nie mogą wykupić swoich..

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Cze 2016 13:35, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#2968 PostWysłany: 20 Cze 2016 08:47 

Wrzucam jako ciekawostkę. Miejsca urodzenia reprezentantów poszczególnych krajów naniesione na interaktywną mapę:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... rNj8_hJJTg
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2969 PostWysłany: 20 Cze 2016 09:54 

fajne.
są i tacy co się urodzili na pełnym morzu (SZwajcar, Francuz)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 20 Cze 2016 14:44, edytowano w sumie 1 raz
SZ, F
 Profil Relacje PM off  

#2970 PostWysłany: 20 Cze 2016 10:19 

Na pełnym morzu jest pare wysp, tak jak np Madera, z ktorej pochodzi CR7 :-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2971 PostWysłany: 20 Cze 2016 10:32 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Szwajcaria i Belgia mają niezły zaciąg. Francuzów nie liczę,bo oni dawna mają zawodników z krajów afrykańskich i swoich kolonii lub ich rodzice osiedli się we Francji i sporo zawodników urodziło się we Francji.

Ostatnio edytowany przez luck1991, 20 Cze 2016 10:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2972 PostWysłany: 20 Cze 2016 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
Żuber napisał(a):
fajne. są i tacy co się urodzili na pełnym morzu (SZwajcar, Francuz)

Ten Szwajcar urodził się na Wyspach Zielonego Przylądka, a Francuz na Reunion ;)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 20 Cze 2016 14:48, edytowano w sumie 1 raz
Poprawki ortografii w cytacie
 Profil Relacje PM off  

#2973 PostWysłany: 20 Cze 2016 10:35 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
z magazynu pokladowego EW

Załączniki:
20160616_093439-1-1-1-1-1.jpeg
20160616_093439-1-1-1-1-1.jpeg [ 255.32 KiB | Obejrzany 903 razy ]

#2974 PostWysłany: 20 Cze 2016 10:37 

Dajcie już spokój, nie wystarczy, że jest to reprezentant danego kraju z jego paszportem i tyle
Jeszcze trochę takich publikacji, to przy słabym występie narodowcy każą odsyłać
 PM off  

#2975 PostWysłany: 20 Cze 2016 11:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tak, rozumiem. Regulamin federacji jest syty, chłopaki maja licencje = grają.
Ale rozumiesz ze nie chcielibyśmy się czuć kneblowani w dyskusji (spokojnej przeciez).. zresztą popatrz na to jaki oni (np. ci Niemcy) maja z tym luz.. stwierdzają tylko fakt. No i są z tego dumni.
3 ludzi lubi ten post.

#2976 PostWysłany: 20 Cze 2016 11:17 

dumni powiadasz.....
Dalej stoję na stanowisku, że ta odnoga tematu NIE MA SENSU, jest wiele innych istotnych problemów związanych z EURO2016
 PM off  

#2977 PostWysłany: 20 Cze 2016 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Też jestem za tym abyśmy trzymali się tematu EURO2016 a nie miejsca urodzenie poszczególnych piłkarzy.
 Profil Relacje PM off  

#2978 PostWysłany: 20 Cze 2016 12:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ok, na rozluźnienie atmosfery, kilka zdań o Lewandowskim z tego samego periodyka Eurowings

Załączniki:
lewy.jpg
lewy.jpg [ 351.5 KiB | Obejrzany 770 razy ]

#2979 PostWysłany: 20 Cze 2016 14:03 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
Na viagogo bilet na VIP Gold z caternigiem za ok.1300 zł do kupienia. A do jutra jeszcze ceny mogą spaść :-D
 Profil Relacje PM off  

#2980 PostWysłany: 20 Cze 2016 15:19 

niebieski
W sumie to nie wiedziałem do końca gdzie swoja relacje z wyjazdu napisać ale pomyślałem ze tutaj więcej osób będzie miało okazje przeczytać. Plan zakładał lot z Modlina do Bruksela-Charleroi w środę dzień przed meczem z Niemcami a stamtąd podroż autem z wypożyczalni do Paryża i powrót w niedziele. Z racji narastającej liczby informacji (niezbyt pozytywnych) o zagrożeniach skróciliśmy pobyt do piątku by udać się do Amsterdamu (co było strzałem w dziesiątkę).

Ryanair straszył w listach o kolejkach na lotnisku. Gdy pytałem na forum jak to jest ktoś napisał ze rano to można być na 5min przed odlotem i faktycznie. O godzinie 8:20 na godzinę przed odlotem nie było nikogo w kolejce do odprawy. Za to w niedziele jak wróciliśmy około 20:00 kolejka sięgała końca terminalu gdzie są przyloty i słychać było kogoś wywołującego osoby przez megafon.

Lot bez problemu , lądowanie, wynajem auta i decyzja żeby pojechać taka trasa żeby co nieco zobaczyć przez szyby auta. Trasa przebiegała droga N5 w kierunku Chimay a następie na N2 w kierunku Paryża. Jeśli ktoś z Polski ma kompleksy odnośnie stanu dróg polecam przejechać się ta trasa. Nocleg zarezerwowaliśmy przez Airbnb w strategicznym punkcie metro Guy Moquet. Gdy minęliśmy stadion i wjechaliśmy na obszar administracyjny Paryża trafiliśmy na grupę romów (chyba , możliwe ze uchodźcy) którzy wyciągali kasę teoretycznie myjąc czyste szyby. Do nas podbiegły dwie młode dziewczyny i chłopak i wiadomo akcja mycia i żebranie przy szybie. Zwyczajnie taka akcja kończy się ignorem albo nie mam kasy sorry. Niestety. Chłopak był agresywny zaczął walić w szybę z pieści a dziewczyny złapały za wycieraczki. Mowie ze nie mamy Euro jesteśmy z Polski i ze nie mamy jeszcze pieniędzy tylko karty. Niestety zbytnio go to nie przekonało wiec zaczął wykręcać mi lusterko. Kasa albo nie masz lusterka i wycieraczek. Korek niestety nie zmniejszy się uciec gdzie nie było a reszta kierowców jakoś nie była zainteresowana chęcią pomocy. Zmęczeni podrożą nie wiedzieliśmy co za bardzo zrobić. Próbowałem gazować i odjeżdżać ale w tym monecie pogorszyło to tylko sytuacje bo wezwane zostały posiłki . Niestety nie zadowolili się 20 euro ostatecznie oddałem 70 euro które miałem w portfelu, nie mam zwyczaju posiadania więcej gotówki bo wole płacić karta. Auto mieliśmy ubezpieczone ale nie na opcje full wypas tylko z wkładem własnym. Mieliśmy w zasadzie tylko pokonać 260km i zostawić na 2 noce auto na strzeżonym parkingu. Może to jest nauczka na przyszłość.

Miejsce w którym akcja nastąpiła poniżej. W sumie to nie wiem czy dobrze czy złe zrobiłem czy by zniszczyli auto czy nie. Może macie jakiś pomysł co w tej sytuacji robić. . Co do samego meczu nie będę się rozpisywał każdy wie jak było. Organizacyjnie jeśli ktoś był na Euro 2012 w Polsce wie ze zrobiliśmy to dużo lepiej niż Francuzi. Organizowanie mistrzostw w państwie które ma d*** posługiwanie się innym językiem niż francuski jest słabe. No chyba ze ktoś umie jeszcze arabski to się szybciej dogada.

Załączniki:
paris2.JPG
paris2.JPG [ 168.24 KiB | Obejrzany 720 razy ]
paris1.JPG
paris1.JPG [ 144.09 KiB | Obejrzany 720 razy ]
 Profil Relacje PM off
luck1991 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3613 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 181  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości