Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Uszkodzony bagaż
#1 PostWysłany: 20 Cze 2014 13:39 

Hej,

będę leciała samolotem pierwszy raz i nie do końca wiem jak to wygląda. Lecę Wizzairem do Londynu, kupiłam bagaż rejestrowany.
Mam popsutą walizkę ( jedno kółko jest niesprawne ). Czy mogą mi tej walizki nie przyjąć? Na stronie przewoźnika czytałam, że jeśli coś jest nie tak to nie muszą jej przyjmować, tylko nie wiem, czy chodzi też o jakieś wady mechaniczne, takie jak niedziałające kółko:)

Z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
 Temat postu: Re: Uszkodzony bagaż
#2 PostWysłany: 21 Cze 2014 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 551
niebieski
Oczywiście nie dyskwalifikuje to walizki, bierz ją i leć spokojnie :)

#3 PostWysłany: 21 Cze 2014 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 137 216
Mogą tej walizki nie przyjąć jeżeli jest bardzo widoczne uszkodzenie. Jest to spowodowane tym, że jeżeli nadadzą uszkodzony bagaż to Ty w miejscu docelowym możesz zgłosić, że walizka została uszkodzona w trakcie podróży i należy Ci się rekompensata w postaci nowej ewentualnie naprawa starej walizki jeśli to możliwe. Przy check-inie nie sprawdzają dokładnie walizek, musi ich coś "zakuć" w oczy aby nie przyjęli bagażu.

#4 PostWysłany: 26 Cze 2014 16:31 

tzn uszkodzenie na pewno nie mogłoby być spowodowane przez linie lotnicze, gdyż to kółko jest wgniecione do środka, a spowodowane jest to częstym użytkowaniem, a że kółka plastikowe...ale rozumiem co masz na myśli.

Dziękuję wam bardzo za odpowiedź !
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Cze 2014 16:46 

Vitman napisał(a):
Mogą tej walizki nie przyjąć jeżeli jest bardzo widoczne uszkodzenie. Jest to spowodowane tym, że jeżeli nadadzą uszkodzony bagaż to Ty w miejscu docelowym możesz zgłosić, że walizka została uszkodzona w trakcie podróży i należy Ci się rekompensata w postaci nowej ewentualnie naprawa starej walizki jeśli to możliwe. Przy check-inie nie sprawdzają dokładnie walizek, musi ich coś "zakuć" w oczy aby nie przyjęli bagażu.

Dokładnie tak. Moja walizka zawsze (kilkadziesiąt razy) przechodziła bezproblemowo odprawę i tylko raz jeden jedyny na lotnisku w Hiroszimie (w terminalu z 500 małych Japonek lecących na wycieczkę szkolną w strojach dokładnie jak z "Czarodziejki z Księzyca" i nasza dwójka - jedyni nie-Japończycy) pani przy przyjmowaniu bagażu zauważyła i zewidencjonowała nawet zadrapania na walizce. Pytanie czy zainteresowanie walizką nie wynikało właśnie z niecodziennego zjawiska, jakim byli nie-Japończycy na terminalu domestic.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Cze 2014 13:00 

Na lotnisku masz możliwość skorzystania z usługi owinięcia walizki plastikową folią. Jak Ci jej nie będą chcieli przyjąć (w co nie wierzę) to owiń ją folią i dopiero taką oddaj.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Cze 2014 09:11 

Dzwoniłam do wizzaira, powiedzieli, że jak jest w jednym kawałku to nie ma problemu :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości