Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 30 Lis 2024 00:50 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
The request was blocked by the security system (error code 15)

Ktoś się spotkał z tym błędem?. Nie można kupić apka ani przez stronę. 🤔🤔
Wygląda na to że tylko przez pośredników.?
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#62 PostWysłany: 27 Sty 2025 23:34 

Loty: 97
Kilometry: 163 121
niebieski
W ramach przyszłych pytań o zmiany rozkładu w Etihad :D Zmienili mi godzinę lądowania w WAW o 15min (wylot i przesiadki takie same godziny) i mam możliwości zmiany lotów na najbliższy w przód i najbliższy w tył do PL.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2025-01-27 o 22.30.46.png
Zrzut ekranu 2025-01-27 o 22.30.46.png [ 218.31 KiB | Obejrzany 1908 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 28 Sty 2025 09:54 

niebieski
O 14.00 mam wylot z Abu Dabi do Indii. Zamierzam odprawić się w okienku na lotnisku. Ile godzin przed wylotem muszę pojawić się na lotnisku, by spokojnie i bezstresowo zrobić odprawę?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 28 Sty 2025 09:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Idź 3h
 Profil Relacje PM off
yaris21 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 28 Sty 2025 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Na lotnisku AUH lecąc Etihad masz możliwość odprawy i nadania bagażu w okienku z pracownikiem linii, możesz też odprawić się online i nadać bagaż w miejscu automatycznego nadania bagażu. Później idziesz na kontrolę bezpieczeństwa i jeszcze przejście graniczne, gdzie możesz stanąć w kolejce do pogranicznika albo do automatycznej bramki, gdzie kolejki sporo mniejsze. Możesz jej użyć, jeśli wcześniej twoja twarz i paszport była zarejestrowana w ich systemie (co pewnie zrobili jak przyleciałeś do UAE).
Kolejki są do obu odpraw, ale do samego nadania bagażu chyba mniejsze.

#66 PostWysłany: 28 Sty 2025 15:37 

niebieski
Mio@ Dziękuję za instruktaż.
Lecimy tylko z bagażem podręcznym :)
Zatem najpierw do okienka po odprawę i karty pokładowe (czy jest szansa dostać miejsca obok siebie?) I potem do kontroli bezpieczeństwa?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 09 Lut 2025 16:17 

Dzień dobry, to mój pierwszy lot w powyższym przewoźnikiem stąd moje zapytanie, podczas zakupu biletu z międzylądowaniem w Abu Dhabi zaznaczyłam chęć skorzystanie z usługi stopover. Jednak kiedy próbuje zweryfikować to na mojej rezerwacji usługa jest niedostępna. Czy przyczyną jest fakt iż międzylądowanie w AD trwa poniżej 24 h? W moim przypadku ten czas przerwy wynosi 12 h (od 7 p.m do 7 a,m). Poproszę o pomoc
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 09 Lut 2025 16:55 

platynowy
A może by tak wyjaśnić u źródła?

Cytuj:

Exclusive deals on top hotels

Book your hotel at least three days before your flight to Abu Dhabi. For any help with your reservation, chat to us or email abudhabistopover@etihad.com.

Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 13 Mar 2025 12:22 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Przy rezerwacji lotu Etihad wyskakuje mi opcja z "darmowym" stopoverem i hotelem. Ktoś wie, czy jak następny lot mam o 21 to w hotelu mogę zostać dłużej niż standardowa doba hotelowa, czy będą mi kazali wymeldować się o ~12?
Nieważne, jest to jasno wyjaśnione w warunkach:
Cytuj:
Your stopover package includes a flexible 24/7 check-in and check-out policy, giving you the flexibility to check in or out depending on the time of your flight.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#70 PostWysłany: 24 Mar 2025 09:42 
Awatar użytkownika

Loty: 9
Kilometry: 52 512
Serwus,

Podczas ostatnich lotów miałem dość nie typową sytuację. Na trasie powrotnej, wszystkie odcinki realizowane przez EY, miałem wykupioną opcję dodatkową w postaci miejsc Economy Deluxe (więcej miejsca itd.). Na jednym z odcinków okazało się, że opcja jest nie zrealizowana i mam miejsce w zwykłej economy co było sporym problemem (wzrost i rozwalone kolano to ciekawy zestaw). Temat zgłoszony do personelu pokładowego, niestety nie mogli nic z tym zrobić bo było pełne obłożenie samolotu i jedyna opcja to przeniesienie w miejsce przy wyjściu ewakuacyjnym co odpadło z uwagi na podróż z kilkuletnim dzieckiem. Ich podejrzenie to zmiana samolotu już po wyborze miejsc (zrobiłem to bezpośrednio po zakupie biletów, kilka miesięcy temu). Szefowa pokładu zrobiła notatkę z tego, miała to zgłosić do obsługi naziemnej, ja natomiast miałem to zgłosić w ich ankiecie oceny lotu, co uczyniłem. Od tego momentu totalna cisza, zero odpowiedzi, brak informacji.

Jest jakiś adres email na który można pisać w sprawie reklamacji? Z mojej perspektywy dopłaciłem do opcji dodatkowej, która nie została zrealizowana.
Jest o co walczyć w tym przypadku i czy są szanse na cokolwiek z EY?

Pomijając aspekt opisany powyżej, pozostałe loty spoko, chociaż nie było to nic szczególnego, obsługa i komfort też nie była lepsza od konkurencji, nawet miejscami Austrian i Lufthansa lepiej radziły sobie na długich trasach...
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 24 Mar 2025 10:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.etihad.com/en/help/share-feedback
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 27 Mar 2025 21:50 

platynowy
2 pytania:
1. Czy mając wykupiony lot przez OTA będę w stanie samodzielnie dokupić bagaż nadawany bezpośrednio u EY?
2. Czy ktoś ma aktualną rezerwację i może wie, czy bagaż dokupowany "później" jest dużo droższy od zakupu od razu przy rezerwacji?

#73 PostWysłany: 27 Mar 2025 22:02 

niebieski
Jak kupujesz na stronie lini to wybór między taryfą basic z podręcznym, a taryfą value z rejestrowanym to różnica zazwyczaj 30-50zł w jedną stronę.

Po zakupie niestety nie pomogę z cenami bo mam dwie rezerwacje z bagażem i tam mogę dokupić +5/10/15kg bagażu do tego co mam aktualnie.

Ale tak czy siak, jak chcesz bagaż to raczej najbardziej opłaca się przez strone lini w taryfie value, niż przez OTA taryfę basic, a potem kupowanie na stronie linii
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 27 Mar 2025 22:53 

platynowy
Wiem, że między Basic, a Value jest niewielka różnica (w moim przypadku akurat 70 zł OW), ale różnica między OTA, a linią to 200 zł 😉 Jeśli mógłbym dokupić bagaż po zakupie u OTA również za 70 zł to gra byłaby warta świeczki stąd moje pytania

#75 PostWysłany: 27 Mar 2025 23:19 

niebieski
Nie licz na to.

Za 200zł chce Ci się kombinować z zakupem u OTA na long haul? Już nie mówię o bagażu, ale ogólnie przy jakichś problemach jaki to spokój jak dealujesz z linią, a nie z pośrednikiem który wszystko zrobi żeby tylko postawić na swoim xD

Zrobiłem testowy zakup na Value i na samym końcu w extrasach wziąłem że chce bagaż i takie coś wywaliło. To są podobne ceny, które mam u siebie na tej trasie w innych datach z kupionym bagażem. Więc możesz liczyć że jest to akuratna informacja.

Załącznik:
Zrzut ekranu 2025-03-27 o 22.13.09.png
Zrzut ekranu 2025-03-27 o 22.13.09.png [ 265.42 KiB | Obejrzany 1187 razy ]
 Profil Relacje PM off
Bajerglowa94 lubi ten post.
Bajerglowa94 uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 28 Mar 2025 00:00 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Potwierdzam, że takie są ceny bagażu, jeśli chcemy dokupić go później. Ja mam ponad 200 zł za każde 5kg, w jedną stronę, więc np. 20kg w obie strony to ponad 1600 zł :D
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#77 PostWysłany: 28 Mar 2025 01:36 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Testowałem to parukrotnie.
Duży bagaż w OTA potrafi kosztować 100-200zł , jak odejmiemy ceny biletów = jakbyśmy kupowali bezpośrednio w Lufie/LT/QAR/Air France .
Do tego dochodzi problem z dogadaniem sie z OTA (przy anulowanych lotach, przesuniętych godzinach) , jednak wybieram zawsze bilety bezpośrednio u liń lotniczych - łatwiej się z nimi kłócić :)

PS: 1 bilet na long haul kupiłem przez OTA :)))) Na szczęscie wsio pykło jak trzeba
 Profil Relacje PM off

#78 PostWysłany: 28 Mar 2025 12:35 

platynowy
Wszystko wiem o plusach i minusach OTA, ale akurat w tym konkretnym przypadku pytanie jest zasadne 😉 Dzięki za pomoc!

#79 PostWysłany: 31 Mar 2025 10:31 
Awatar użytkownika

Loty: 9
Kilometry: 52 512
Zeus napisał(a):
https://www.etihad.com/en/help/share-feedback

Dzięki, zgłoszone. Nadal cisza... trzeba ich pocisnąć w innych miejscach.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 22 Kwi 2025 12:10 

Loty: 63
Kilometry: 117 882
Cześć.
Znalazłam loty do Tajlandii w satysfakcjonującej mnie cenie na przyszły rok. Nie do końca jeszcze wiem czy BKK mi odpowiada czy zupełnie chce ominąć stolicę - pytanie zatem. Czy w razie ewentualnych zmian rozkładowych (jak dużych?) możliwa jest zamiana lotniska na np. HKT/ KBV/ jakiekolwiek inne? Przyznam, że nigdy takiego szacher-macher nie robiłam i nigdy też nie miałam przekładanych lotów więc nie wiem na co mogę sobie pozwolić z tą linią lotniczą. :) (PS Dodam, że mówię o taryfie value)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 112 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości