Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Mar 2014 23:56 

Pomyślałem, że może ktoś z forumowiczów pracuje lub zna kogoś kto pracuje w Allegro i może będzie tak uprzejmy mi w jakikolwiek sposób pomóc. Chodzi o zablokowanie konta do weryfikacji i brak jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony serwisu po ponad 2 tygodniach od dostarczenia do Allegro wymaganych dokumentów. Są tam przyblokowane do wypłaty spore środki na payU i nie da rady ich wypłacić, brakuje kaski na bułki i mleko dla dzieci pod koniec miesiąca :).
Kontakt z Allegro możliwy jest jedynie przez formularz :(.
Z góry serdeczne dzięki (prośba o kontakt na priv)
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN Luksusowy wypoczynek na Krecie 🌴🏨 5* resort ze strefą wellness za 1849 PLN
✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎 ✨ Egzotyczny reset w luksusie ✨🏝️ Loty na Mauritius i apartament z jacuzzi na dachu za 3767 PLN 😎
#2 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Zasypuj ich mailami - nic innego nie wymyślisz ;)

#3 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:07 

Zbanowany
Skad koniecznosc weryfikacji?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:15 

No właśnie do końca nie wiem. Mam tylko podejrzenia, że mógł zadziałać jakiś systemowy automatyczny algorytm blokujący, bo na koncie wykonaliśmy z żonką kilka transakcji zakupowych, a potem wystawiliśmy 3-4 aukcje sprzedaży wieloprzedmiotowej. Allegro poprosiło o zdjęcie sprzedawanych przedmiotów z dowodem osobistym (dostarczone ponad 2 tyg. temu), to wyglada tak jakby było podejrzenie, że konto zostało założone do "wałkowania" i użytkownik kupił kilka razy coś dla zmyłki a potem wystawił towary których fizycznie nie ma (co w ogóle nie ma miejsca). Tak to ja widzę.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Ladislao napisał(a):
No właśnie do końca nie wiem. Mam tylko podejrzenia, że mógł zadziałać jakiś systemowy automatyczny algorytm blokujący, bo na koncie wykonaliśmy z żonką kilka transakcji zakupowych, a potem wystawiliśmy 3-4 aukcje sprzedaży wieloprzedmiotowej. Allegro poprosiło o zdjęcie sprzedawanych przedmiotów z dowodem osobistym (dostarczone ponad 2 tyg. temu), to wyglada tak jakby było podejrzenie, że konto zostało założone do "wałkowania" i użytkownik kupił kilka razy coś dla zmyłki a potem wystawił towary których fizycznie nie ma (co w ogóle nie ma miejsca). Tak to ja widzę.

Pierwsze słyszę, żeby allegro prosiło kogoś o zdjęcia sprzedawanych przedmiotów, a trochę pojęcia na ten temat mam... Jesteś pewien, że nie była to próba wyłudzenia danych?

#6 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:21 

Zbanowany
Jakie towary wystawione byly do sprzedazy?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:35 

W momencie blokady 2 szt opakowania odżywki do włosów i 4 szt biletów na Impact Festival.
No nie mogło to być chyba wyłudzenie danych - blokada i prośba o zdjecie byy z tego samego adresu kontakt at allegro.pl
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:36 

Cytat z maila:

"Konto zablokowałam ze względu na potrzebę dodatkowej weryfikacji.

Proszę o przesłanie nieedytowanego zdjęcia wszystkich wystawionych i sprzedanych przedmiotów.

Proszę aby na zdjęciu znalazł się również Pani dokument tożsamości."
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Bilety były powyżej ceny nominalnej? Jeśli tak to już wiemy czemu blokada ;)

#10 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:47 

Zbanowany
Cytuj:
 2 szt opakowania odżywki do włosów i 4 szt biletów na Impact Festival. 

vs
Cytuj:
wystawiliśmy 3-4 aukcje sprzedaży wieloprzedmiotowej. 

?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:52 

Zbanowany
Dwie aukcje wieloprzedmiotowe. Nic w tym dziwnego.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:03 

Zbanowany
Dziwne, ze nie pamieta, ile wystawial.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:27 

klayton napisał(a):
Cytuj:
 2 szt opakowania odżywki do włosów i 4 szt biletów na Impact Festival. 

vs
Cytuj:
wystawiliśmy 3-4 aukcje sprzedaży wieloprzedmiotowej. 

?

2 aukcje aktywne w momencie blokady, 1-2 dni wczesniej 2 aukcje sprzedazowe ale zakonczone
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:29 

szymonpoznan1 napisał(a):
Bilety były powyżej ceny nominalnej? Jeśli tak to już wiemy czemu blokada ;)

Bilety byly wystawione w cenie nominalnej 330 pln, takiej jaka byla na bilecie!!!
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:32 

Zbanowany
Z czym te zakonczone?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:45 

klayton napisał(a):
Z czym te zakonczone?

Tez odżywka do włosów i bilety Impact (przy czym gosc ktory kupil po godzinie poprosil o uniewaznieniem transakcji, bo dziecko przez pomylke kliknelo, wiec wystapilismy o zwrot prowizji i dwa dni temu allegro przyznalo, a na maila o zdjecie blokady to nie odpowiadaja :()
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 23 Mar 2014 02:47 

Allegro dziala na idiotycznych zasadach,pomijajac kwestie latwosci wyszukiwania produktow.

Dziwie sie,ze ebay nie przeszedl do kontrofensywy bo w USA mam konto od 10 lat i serwis jest kapitalny.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Mar 2014 16:58 

srebrny
Monty napisał(a):
Allegro dziala na idiotycznych zasadach,pomijajac kwestie latwosci wyszukiwania produktow.

Dziwie sie,ze ebay nie przeszedl do kontrofensywy bo w USA mam konto od 10 lat i serwis jest kapitalny.

Ebay jest spalony w Polsce - wchodząc na polski rynek kilka lat po Allegro z średnio dopracowanym system zrobił konferencję prasową na której ogłosił, że zamierzają nauczyć Polaków handlu w internecie. To był marketingowy strzał w stopę i dlatego udział ebay w Polsce nieznacznie przekracza granicę błędu statystycznego ;-)

#19 PostWysłany: 23 Mar 2014 18:16 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
hehe pamiętam ten start ebaya
te konferencje ma których opowiadali jacy są naj
banda dyrektorów, managerów itp.
a potem aukcje za 1 grosz żeby sobie nabić komentarze, a konta bez żadnych weryfikacji :D

ciekawe gdzie teraz pracują Ci "eksperci" :)

#20 PostWysłany: 23 Mar 2014 22:50 

Loty: 29
Kilometry: 57 200
Niestety, nie pomogę, mogę powiedzieć jedynie tyle, że znam programistę, który trochę kodu tam włożył i powiedział, że o ile kupowanie jest dograne perfekcyjnie, to on by tam nic nie sprzedawał. ;)

Co do Twojej sytuacji, też pierwsze co mi przyszło do głowy, to próba wyłudzenia danych...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości