Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Gdyby ktos mial problem z edytowaniem swojej rezerwacji na stronie Saudia w zwiazku z tym ze nalezy podac kod z SMS, to rozwiazaniem jest zalogowanie na na stronie https://wwws.airfrance.us/trip na ktorej mozna wyedytowac swoj numer telefonu/maila i na drugi dzien juz sms ze strony Saudia dochodzi normalnie.


 [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lut 2013 14:33 

Rejestracja: 31 Mar 2012
Posty: 286
Moi drodzy, jakiś czas temu zabookowałem 2 bilety w Saudi Airlines na trasie CDG-RUH-BOM-RUH-CDG na sierpień i wrzesień 2013. Bez wysłania żadnej informacji zmienili mi rezerwacje i w rezultacie lot CDG-RUH ma się odbyć 15 sierpnia a lot RUH-BOM 14 sierpnia, czyli nie trzyma się kupy. Dodam, że mam już zarezerwowane doloty w LH na 14 sierpnia i 6 września. Co robić w takiej sytuacji, jak to rozwiązać? Liczę na waszą pomoc. Dla rozczytania się w tym wszystkim zamieszczam screena:

Image
_________________
Image
http://mydlo.fotolog.pl/ - zdjęcia w podróży
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 03 Lut 2013 18:40 

Rejestracja: 11 Gru 2010
Posty: 3442
srebrny
Zadzwoń do linii niech skorygują... chyba że kupowane u agenta to dzwoń do biura w którym kupiłeś bilet.
_________________
Life is short and the world is wide.
Góra
 Relacje PM off  
 
#3 PostWysłany: 06 Lut 2013 14:57 

Rejestracja: 01 Paź 2012
Posty: 14
jak ty jedziesz do Saudi? przeciez tam niema wizy turystycznej... chcialem zobaczyc ten kraj, ale z wiza mega ciezko, trzeba jakies rodzinki, zaproszenia, etc. masz jakis inny paszport gdzie bez wizy mozesz jechac, czy pracujesz tam?
pozdro
M.
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 06 Lut 2013 15:29 

Rejestracja: 31 Mar 2012
Posty: 286
Jeżeli ma się bilet do jakiegoś kraju z przesiadka w Rijadzie, Jaddah czy Dammam to możesz przebywać w strefie tranzytowej na lotnisku do bodajże 18h. PS: czy ktoś się orientuje czy jeśli przebookuje bilet na trasę Paryż CDG - Jaddah - Dammam - Mumbaj i czas pobytu w Rijadzie nie przekroczy nawet 12h to czy będą jakieś problemy w samej Arabii czy powinno być bez problemu?
_________________
Image
http://mydlo.fotolog.pl/ - zdjęcia w podróży
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 07 Lut 2013 14:25 

Rejestracja: 16 Gru 2012
Posty: 5
Niestety miałem podobne doświadczenia z Saudi Airlines. Mój lot do Dżakarty z Rijadu (3.03) został anulowany, oczywiście rezerwacja została przeniesiona na następny dzień przez co musiałbym spędzić na lotnisku 48h. Ktoś już wspomniał jak wygląda sprawa wizy...
Jeżeli kupiłeś bilety u pośrednika to kombinuj. Dla mnie Saudi Airlines nie mieli żadnej alternatywy, więc pośrednik bez problemu zgodził się na rezerwację w Emirates, w dogodniejszym dla mnie terminie, a do tego z Warszawy...
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 18 Lut 2013 12:33 

Rejestracja: 31 Mar 2012
Posty: 286
rezerwacja została dokonana przez Amadeus, da się coś wykombinować?
_________________
Image
http://mydlo.fotolog.pl/ - zdjęcia w podróży
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 12 Lis 2013 20:27 

Rejestracja: 18 Lip 2013
Posty: 14
Loty: 121
Kilometry: 187 462
Skorzystalam z ostatniej promocji linii lotniczyc SA

Rome - Riyadh - Jakarta
Manila - Riyadh - Rome


Ostatnio edytowany przez aniamajlo, 12 Lis 2013 20:38, edytowano w sumie 1 raz
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 12 Lis 2013 20:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Lip 2012
Posty: 3071
Loty: 249
Kilometry: 415 497
niebieski
Cieszymy się razem z Tobą :)

Rozumiem że zaraz wyedytujesz i padną pytania?
_________________
Zanim zadasz pytanie na forum poszukaj. Potem poszukaj jeszcze raz. Potem idź zrób sobie herbaty i poszukaj trzeci raz, tylko dokładniej.
Jest 90% szans że ktoś już pytał o to samo co Ty, tylko nie potrafisz/nie chce Ci się znaleźć odpowiedzi.
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 13 Lis 2013 20:35 

Rejestracja: 18 Lip 2013
Posty: 14
Loty: 121
Kilometry: 187 462
:roll:

no tak .... to moj pierwszy post na forum, ale jestem ciekawa doswiadczen innych podrozujacych linia SA, gdyz do tej pory jeszcze z nimi nie lecialam, i moze maja jakies wskazowki i porady !! bylabym wdzieczna
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 13 Lis 2013 20:45 

Rejestracja: 28 Lis 2012
Posty: 366
Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
jaka cena i kiedy? tez sie wlasnie zastanawiam na kupnem biletu ale w jedna strone, maja dosc dobra cene
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 13 Lis 2013 22:06 

Rejestracja: 18 Lip 2013
Posty: 14
Loty: 121
Kilometry: 187 462
tzn ja bilet juz mam na w/w trasach, ale co nieco przegladalam forum i wyczytalam cos na temat stroju kobiet, nie podawania alkoholu na pokladzie.

moze ktos cos jeszcze napisze odnosnie tego stroju, co dokladnie mozna miec na sobie, a czego raczej unikac. zazwyczaj nie pije na pokladzie, gdyz to bardzo odwadnia, wiec tu raczej nie bede narzekac.
Góra
 Relacje PM off  
 
#12 PostWysłany: 13 Lis 2013 22:25 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Kwi 2011
Posty: 2171
srebrny
Zloz to w serie konkretnych pytan, a udziele odpowiedzi:
-
-
-
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 26 Lis 2013 00:24 

Rejestracja: 18 Lip 2013
Posty: 14
Loty: 121
Kilometry: 187 462
:D

a wiec kilka kwesti w zwiazku z SA zostalo mi juz pomniejsze wyjasnione,

ale moze ktos wyprobowal/skorzystal z uslug jakis firm organizujacych dzienne wyprawy z Jakarty na inne wyspy ?
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 03 Sty 2014 22:56 

Rejestracja: 26 Kwi 2011
Posty: 155
czy musimy miec wizy saudyjskie jesli mamy 5-6 godzinny stopover w Jeddah lecac do Kuala Lumpur i wracajac z Manili?
Jesli tak czy mozemy je uzyskac na lotnisku i jaki koszt? Ktos wie z autopsji? dzieki za info
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 03 Sty 2014 22:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Kwi 2011
Posty: 2171
srebrny
Nie musicie miec wiz, a stopover to dluzsza przerwa w podrozy niz 5-6h ;)

Na lotnisku ich nie uzyskasz jak bys chcial.
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 03 Sty 2014 23:03 

Rejestracja: 26 Kwi 2011
Posty: 155
dzieki i sorki za błędy:)
Góra
 Relacje PM off  
 
#17 PostWysłany: 16 Lut 2014 13:11 

Rejestracja: 19 Wrz 2011
Posty: 193
Zabookowalem bilety do Indonezji i na Fiilipiny w zeszlorocznej promocji i kilka dni temu odkrylem ze zmienili mi schedule. Jak widac, nie bede w stanie sie przemiescic pomiedzy RUH and MED w 90 min. Skontaktowalem sie z Saudia i powiedzieli mi ze moge dostac zwrot ceny biletow albo leciec 3 marca zamiast 27 lutego. Powiedzieli rowniez ze nie przebookuja mnie na zadna inna linie. Zaproponowalem ze moge leciec z Londynu ale poinformowali mnie ze rerouting tez nie wchodzi w gre i kazali sie skontaktowac z biurem w Rzymie. Nie chce leciec 3go bo kupilem juz loty wewnatrz Azji i hotele, poza tym musze byc w pracy 12ego. Jakie mam opcje? Czy dyrektywa EU 261/2004 obowiazuje w takim wypadku? Z gory dzieki za rady


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 24 Gru 2017 21:06 

Rejestracja: 04 Cze 2017
Posty: 1
Witam

Chcialbym polecieć z żoną na Malediwy liniami Saudia Airlines z przesiadką w Arabii Saudyjskiej, w której spędzimy całą noc. Ze względu na to, że jest to bardzo restrykcyjny kraj moja żona boi się lecieć tymi liniami i przebywać na lotnisku. Mam kilka pytań:

1) Czy te obawy są słuszne?
2) Czy potrzebna jest jakaś wiza (zamierzamy spędzić ten czas, tylko i wyłącznie w strefie lotniskowej)
3) Jak wygląda bezpieczeństwo w tych samolotach?

Z góry dziekuje za pomoc


Pozdrawiam


Ostatnio edytowany przez Zeus, 25 Gru 2017 20:29, edytowano w sumie 1 raz
zmiana tematu
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: SAUDIA AIRLINES
#19 PostWysłany: 24 Gru 2017 21:14 

Rejestracja: 16 Sty 2011
Posty: 5559
HON fly4free
1) Nie
2) Nie (pod warunkiem nie przekroczenia dozwolonego czasu tranzytu na terenie AS)
3) Tak samo, jak w każdych innych dużych, renomowanych liniach lotniczych
Góra
 Relacje PM off  
 
 Temat postu: Re: SAUDIA AIRLINES
#20 PostWysłany: 25 Gru 2017 13:58 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Wrz 2013
Posty: 1127
Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
Czakanie te kilkanaście godzin w terminalu bez statusu skyteam to mordęga
_________________
Pokolenie indywidualistów i roszczeniowych gwiazd
Góra
 Relacje PM off  
 
 [ 60 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group