Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Mar 2013 12:09 

niebieski
W związku ze zmianą godziny lotu chciałbym anulować rezerwację i odzyskać zwrot kosztów. Jak to zrobić najszybciej (bez czekania kilkadziesiąt dni na rozpatrzenie reklamacji, itd.) oraz najtaniej (bez dzwonienia na numery wysokopłatne)?

Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍 Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍
#2 PostWysłany: 07 Mar 2013 12:12 

platynowy
Jeśli do lotu zostało sporo czasu to możesz spróbować wypełnić ten formularz:
http://schchng.ryanair.com/refweb.asp?lg=EN

Ale jak lot jest za kilka/kilkanaście dni to polecam jednak dzwonić (ze Skype na nr brytyjski, ok. 60gr/min).

#3 PostWysłany: 07 Mar 2013 12:15 

niebieski
@mucha - dzięki.

Pomyślę nad tym Skype, jednak sprawa wygląda tak że po prostu cwaniaczę, chcę otrzymać zwrot, a następnie kupić ponownie ten sam bilet, ponieważ w tej chwili jest 60 zł tańszy, a z drugiej strony nie jest to dla mnie kwota warta ryzykowania, że skończę z dwoma biletami.

#4 PostWysłany: 07 Mar 2013 12:19 

platynowy
shiver napisał(a):
sprawa wygląda tak że po prostu cwaniaczę, chcę otrzymać zwrot, a następnie kupić ponownie ten sam bilet, ponieważ w tej chwili jest 60 zł tańszy, a z drugiej strony nie jest to dla mnie kwota warta ryzykowania, że skończę z dwoma biletami.

Dla takiej kwoty chyba nie warto z nimi kombinować. Bozia Cię pokarze i jak dostaniesz akceptację na zwrot to bilety podrożeją trzykrotnie i wylądujesz z ręką w nocniku :P

#5 PostWysłany: 07 Mar 2013 12:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Można to zrobić szybko na infolini, z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tak: 8 minut czekania, 2 minuty rozmowy, koszt ponad 20zł. Pytanie czy gra jest warta świeczki.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Mar 2013 13:07 

niebieski
Ok, stwierdziłem że pokombinuję, bo aktualna cena jeszcze spadła. W celach informacyjnych:

Rozmowa przeprowadzona w ciągu 3 minut, koszt około 6-7 PLN, szybko i sprawnie przyjęta dyspozycja anulowania rezerwacji. Realizacja ma być do 10 dni roboczych, więc o pełnym sukcesie będzie można mówić jak pieniądze wrócą na kartę. Następnie korzystając z pomocy uprzejmego właściciela RCP zarezerwowałem nowe bilety, licząc dla dwóch osób tańsze o 206 PLN. Odejmując koszt rozmowy wychodzi równe 200 PLN "zysku" z całej operacji.

#7 PostWysłany: 08 Mar 2013 23:17 

niebieski
Otrzymałem od Ryana maila z informacją o zmianie czasu lotu z linkiem do akceptacji zmiany oraz linkiem do anulowania lotu. Czy jest jakiś limit czasowy w ramach, którego można podjąć decyzję o akceptacji zmiany lub odrzuceniu i zwrotu pieniążków? Czy można to zrobić np kilka dni przed odlotem (lot mam dopiero za jakieś 6 tygodni)? Czy niewybranie żadnego z linków wiąże się z automatyczną akceptacją zmiany?

Image
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Mar 2013 08:23 

niebieski
U mnie operacja się w pełni powiodła, na zmianie rozkładu udało mi się w ten sposób zaoszczędzić 100 PLN za osobę "netto".

@tomczas - pewnie będą pisać kolejne maile i dzwonić do skutku.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości