Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 27 Lut 2015 07:21 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Dwa razy jechałem Easy z centrum Londynu i zawsze punktualnie.

Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️ Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️
Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje
#62 PostWysłany: 08 Mar 2015 21:46 

Na stronie eB jest info ze dzieciaki ponizej 14 roku foteliki/podkladki . Z tego co sam wiem jest przepis ze ponizej 135 cm. Kierowca który zabiera dzieci bez fotelika musi byc idiota (jesli cos sie wydarzy to on traci prawko a nawet trafi za kraty). Pojazdy eB to nie autobusy a zwykle blaszaki na 15 osob. Czy swoim autem przewozisz dzieci w foteliku ?? Nie ryzykuj !!
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 19 Lis 2015 00:59 

Witam,
czytalam na stronie EB odnosnie bagazu jaki mozna wniesc do autobusu. Bardzo restrykcyjne sa te wymiary bagazu ze laczna jego dl, szer, glebokosc nie moze byc wieksza niz 90cm a nawet w wizzairze łączna suma wymiarow w malym bagazu podrecznym to 97cm. wiem ze mozna kupic miejsce dla bagazu wiec skoro ja bede miec torebke zwykla damska i oplacony duzy bagaz podreczny to powinnam kupic miejsce dla siebie i bagazu czy wystarczy mi jedno miejsce? Czy to tez zalezy od kierowcy? wolalabym nagle nie doplacac u kierowcy....
jak to wyglada w praktyce? =) pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 19 Lis 2015 11:50 
Awatar użytkownika

niebieski
search.php?keywords=easybus+baga*+wymiar*&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

Z "bagaż*" zamiast "baga*" będą tylko 2 wyniki.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 19 Lis 2015 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Mało tych odpowiedzi z wyszukiwarki, więc napiszę jak było podczas mojej podróży easybusem z i na lotnisko. Mieliśmy 2 bagaże podręczne wymiarów ryanaira, nikt nie mierzył walizek, wszystkie bagaże odkłada się na początku busa w specjalnie przeznaczone do tego miejsce. Zarówno w podróży z lotniska, jak i później na lotnisko była walka o miejsca, więc z tego powodu kupowanie miejsca specjalnie na bagaż wydaje mi się marnotrawstwem ;-)

#66 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:39 

LaVarsovienne napisał(a):
Mało tych odpowiedzi z wyszukiwarki, więc napiszę jak było podczas mojej podróży easybusem z i na lotnisko. Mieliśmy 2 bagaże podręczne wymiarów ryanaira, nikt nie mierzył walizek, wszystkie bagaże odkłada się na początku busa w specjalnie przeznaczone do tego miejsce. Zarówno w podróży z lotniska, jak i później na lotnisko była walka o miejsca, więc z tego powodu kupowanie miejsca specjalnie na bagaż wydaje mi się marnotrawstwem ;-)

niby tak ale jak ja jadę z dużym bagażem podrecznym to to małe nie jest 56x45x25 wiec wole nie zostać na lotnisku dlatego ze nie kupiłam miejsca dodatkowego. jak wóz to i przewóz =)
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 19 Lis 2015 14:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Też leciałam z dużym podręcznym razy 2.
Jak już podjęłaś decyzję to po co się pytasz?;-)
Kara lubi ten post.

#68 PostWysłany: 19 Lis 2015 15:00 

LaVarsovienne napisał(a):
Też leciałam z dużym podręcznym razy 2.
Jak już podjęłaś decyzję to po co się pytasz?;-)

bo nie napisałaś ze to duży podreczny. a ze EB nie robił problemu to dobrze. czyli wystarczy 1 bilet. dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 22 Lis 2015 00:44 

Można sprzedać gdzieś bilet na easybusa? są jakieś grupy na facebooku? mam 2 bilety na zbyciu, a nie chciałbym stracić pieniędzy. można prosić o jakiś link? chyba nie trzeba dowodu tożsamości pokazywać, prawda? :))

Pozdrawiam
(fajnie, że taki temat powstał)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 22 Lis 2015 01:12 

na kiedy masz?

Ostatnio edytowany przez luziczek, 22 Lis 2015 01:25, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 22 Lis 2015 01:26 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 141 978
srebrny
@alek_m bilet EasyBus możesz zwrócić w ich systemie rezerwacji z - bodajże - 50% potrąceniem.
Środki ze zwrotu zasilają Twoje konto EB, z którego możesz opłacać następne przejazdy.
Jeśli nie uda Ci się „zbyć” tych biletów, to najlepsza opcja na zaoszczędzenie paru groszy.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 22 Lis 2015 01:29 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
@luziczek z tym tez roznie bywa, kiedys zwracalem bilety w ten sposob, srodki nie wrocily, pisalem do nich maila ale trafil w proznie.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 22 Lis 2015 01:31 

@Paweł_T a na kiedy masz ten przejazd?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 22 Lis 2015 01:34 
Awatar użytkownika

srebrny
@Pawel_T u mnie 3 razy sukces bez problemu, widać miałeś niefart lub ja miałem 3x farta ;-)
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez lubi ten post.
ciacho_majonez uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 22 Lis 2015 01:50 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
xkatieangelx1 napisał(a):
@Paweł_T a na kiedy masz ten przejazd?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

To bylo ponad pol roku temu.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 30 Lis 2015 16:32 

Cześć

Mieliśmy skorzystać z eB z Marble Arch na Luton, bilet na 16:49.
Około 1720 przyjechał greenline ale uznaliśmy, że jeszcze poczekamy, może jeden wypadł, a my mamy zapas czasu.
Niestety później nawet greenline nie przyjeżdżały.
Do 18 z minutami nie przyjechał ani jeden eB (podobno jakieś problemy na Victoria).
Musieliśmy się ratować planem awaryjnym (rowerami na St.Pancras i pociągiem na Luton).

Próbuję reklamować usługę i prosić o zwrot za koszty rowerów i pociągu, ale nie widzę maila, tylko opcję formularza www,
po którym nie dostaję żadnego potwierdzenia, że cokolwiek wysłałem i informację, że mam wysłać im reklamację pocztą.

Czy ktoś przechodził taką ścieżkę i może mi coś jeszcze podpowiedzieć?

List tradycyjny oczywiście mogę wysłać, ale to ewidentna próba zniechęcenia klienta to próby odzyskania pieniędzy!

Dzięki za pomoc.
Łukasz
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 30 Lis 2015 17:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Zgodnie z ich regulaminem, easyBus nie jest odpowiedzialny za żadne poniesione koszty ze względu na opóźnienia/odwołania wynikające z winy easyBus. Kupując bilet zaakceptowałeś regulamin.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#78 PostWysłany: 01 Gru 2015 10:16 

Dzięki za odpowiedź.

Tak, rozumiem ich regulamin, ale przepisy o ochronie konsumenta też dają pewną ochronę przed takimi zapisami.
Nie została zrealizowana usługa za którą zapłaciłem, tak to rozumiem, czyli oddają kasę za nie wywiązanie się z umowy,
czyli oddają pieniądze, które im zapłaciłem za przejazd, którego nie było (bilety za pociąg są dowodem i pewnie mają info czy był autobus czy nie, widziałem w drodze z lotniska, że mają autobusy z GPSem)

Może ktoś miał podobną sytuację i już to przechodził.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 01 Gru 2015 10:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak, za ich przejazd kasę dostaniesz ;) Za dodatkowy - nie.
Musisz korzystać z formularza. Porusz ewentualnie sprawę na Twitterze, tam są dość responsywni.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 05 Sty 2017 19:43 

Loty: 719
Kilometry: 1 252 368
srebrny
Jutro mam transfer z LTN National Express (rezerwowany przez strone Wizz). Powrot Easybus, ale na bilecie jest tez logo NE, wiec rozumiem,ze tez autokar. Jak to jest z tymi fotelikami/podkładkami dla dzieci? Mam dwójkę i wolałbym nie brać swoich :?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości