Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Link do rejestracji: https://www.e-rewards.co.uk/Enroll.do?l ... 851585206C

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: E-rewards
#461 PostWysłany: 28 Mar 2016 20:59 

Zbanowany
niebieski
No to już widzę komu będziemy mogli podziękować, jak zablokują 'uczciwym' użytkownikom możliwość przelewania punktów czy wykonywania ankiet...
 Profil Relacje PM off  

Dubaj, Hongkong i Wietnam za 2605 PLN 😲 Do Polski wrócisz bezpośrednio z Phu Quoc❗ Dubaj, Hongkong i Wietnam za 2605 PLN 😲 Do Polski wrócisz bezpośrednio z Phu Quoc❗
🏝️ Egipt na wyciągnięcie ręki 😎 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem za 2575 PLN 🏝️ Egipt na wyciągnięcie ręki 😎 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem za 2575 PLN
#462 PostWysłany: 28 Mar 2016 22:00 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Komu :)?

Chyba samemu sobie. Jeśli ktoś robi ankiety raz jako facet, innym razem jako kobieta, innym razem jako biznesmen, innym jako lekarz, innym razem jako ojciec dwójki dzieci, a innym razem bezdzietny kawaler, to takie rzeczy też łatwo wykryć. Potem się wielu dziwi, że ma blokady :)

#463 PostWysłany: 29 Mar 2016 11:03 

Zbanowany
niebieski
Wyobraz sobie, ze mam tylko jedno konto, stale podaję te same dane, odpowiedzi są spójne, przy odpowiedziach opisowych wpisuję zawsze przynajmniej kilka słów będących logiczną odpowiedzią, jedyną moją 'winą' jest to, że nie jestem rezydentem UK. Ale staram się odpowiadać tak, jakbym nim był, nie rzucać w oczy, nie zakładam kilku kont, nie kombinuję z różnymi adresami czy tymi samymi numerami karty LeClub, tylko różniącymi się końcówką.
Generalnie jestem zadowolony, ostatnio kwalifikuję się do ok. 90% ankiet, tygodniowo dostaję po 3500-4000 punktów e-rewards na tym jedynym koncie, co w zupełności mnie zadowala. I nie rozumiem osób, które mają po kilka kont, bo jest to po pierwsze bardzo łatwe do wykrycia i prędzej czy później accor lub e-rewards do tego dojdzie, a po drugie, działają one nie tylko na swoją szkodę, ale także wszystkich innych, którzy korzystają obecnie z tej możliwości.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 29 Mar 2016 11:09 

niebieski
Posiadasz tylko jedno konto ale na nim nieprawdziwe dane tak?
Czyli oszukujesz i naciągasz tak jak wszyscy, którzy nie mieszkają w UK lub US ale wypełniają ankiety, ale uważasz, że to jest ok bo ty tylko robisz to na jednym koncie, a ktoś inny na trzech tak? :lol:
Czy czegoś nie wyłapałem??
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#465 PostWysłany: 29 Mar 2016 11:13 

srebrny
Generalnie chodzi o to, że oszukiwanie z umiarem zmniejsza ryzyko wykrycia. To chyba prosta zależność i powinna być rozumiana już przez wszystkich odwiedzających to forum.
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#466 PostWysłany: 29 Mar 2016 11:24 

Zbanowany
niebieski
Absolutnie nie uważam, że to jest ok, zdaję sobie doskonale sprawę, że wykorzystuję pewną lukę, ale tak jak napisał @Misiatek, robię to z umiarem i zakładam, że nikomu innemu przez to nie zaszkodzę.
A osoby, które zakładają po kilka kont z pewnością za jakiś czas spowodują, że nikt nie będzie mógł na e-rewards z PL wykonywać ankiet, bo e-rewards lub LeClub uszczelnią system, co już powoli zaczynają robić.
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 29 Mar 2016 14:38 

Nie zapominajcie że w listopadzie e-rewards też zablokowało ankiety, ale po około 3 miesiącach je dla nas odblokowało. Wychodzi na to że w tamtym okresie pewne osoby miały zablokowany dostęp na ten okres możliwe że za niespójne odpowiedzi. Możliwe że teraz jest podobnie
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 31 Mar 2016 00:41 

niebieski
Multikonta multikontami ale co w sytuacji, gdy mam konto z linka IHG a chcialbym sie przesiasc i pozbierac troche punktow na Accorze? Myslicie, ze to rodzi ryzyko zablokowania?
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#469 PostWysłany: 31 Mar 2016 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlaczego miałoby mieć znaczenie gdzie przelewasz punkty? Masz kilkanaście czy ileś możliwości i wybierasz to co chcesz. To, że rejestrowałeś się z linka IHG nie ma żadnego znaczenia. Są programy (bodajże British Airways jest jednym z nich) z których linka jeśli się zarejestrujesz to możliwości masz bardziej ograniczone, bądź w rewards ctr masz tylko ten jeden program i żadnych innych możliwości.

A do tych, którzy piszą, że mają zablokowany dostęp - dlaczego nie zmienicie serwera? Przecież pisaliśmy o tym samym problemie ileś stron wcześniej. Ja też tak miewam i po zmianie serwera na inny (czasami trzeba kilka razy popróbować) w końcu zaskakuje.
Tylko nie zapominajcie żeby po każdej odmowie wyczyścić cookies przed ponownym połączeniem.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 31 Mar 2016 16:11 

niebieski
@billabong

No własne dlatego pisze, ze NIE mam możliwości przelania punktów na Accor, wiec potrzebuje do tego nowe konto.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 31 Mar 2016 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
@billabong
Przy rejestracji z linka Accora nie ma w nagrodach IHG. W druga stronę moze byc podobnie i stad pewnie pytanie kolegi @digger
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 31 Mar 2016 16:22 

niebieski
A tak przy okazji, przelewaliście kiedykolwiek punkty na cudze konto?
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 31 Mar 2016 16:56 

niebieski
Aby przelać na konto w IHG albo jakimkolwiek innym programie hotelowym (Accor, Carlson, Hilton), konieczna jest rejestracja z linka niebędącego linkiem sieci hotelowej.

Stąd mają konto z linka Accora można przelać na Accora, ale nie można do innej sieci hotelowej. Ale już mając konto z linka z Southwest (w US) czy Flying Blue, nie ma problemu.

Warto jednak pamiętać, że:
1. Tylko IHG i Accor mają nielimitowaną opcję przelewania punktów jakichkolwiek i kiedykolwiek.
2. Hiltona można przelać max 7000, a Carlsona 4500, RAZ NA KWARTAŁ.

Załączniki:
Komentarz do pliku: W załączniku opcja z Flying Blue
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 29.99 KiB | Obejrzany 1231 razy ]

Ostatnio edytowany przez Tjw1978 31 Mar 2016 18:40, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 31 Mar 2016 16:57 

Zbanowany
niebieski
Kolego @digger - nie, bo nie chcemy zwracać niepotrzebnie na siebie uwagi, a przy okazji ryzykować zablokowania konta e-rewards i/lub konta docelowego, gdzie przelewamy punkty.
Oczywiście ocena ryzyka jest indywidualna, ale mi np. szkoda byłoby ryzykować kilkadziesiąt tysięcy punktów LeClub, które mam na koncie, dla dodatkowego tysiąca czy dwóch. Poza tym nie chcę spowodować, że ta możliwość zostanie zablokowana dla wszystkich, poprzez indywidualną chciwość.
 Profil Relacje PM off
kosa lubi ten post.

#475 PostWysłany: 31 Mar 2016 17:00 

niebieski
Co do przelewania na konta innych osób, trzeba przeczytać T&C.
Przykładowo jeśli chcesz przelać do American Airlines czy British Airways, konieczne jest, by imię i nazwisko osoby w e-rewards było takie samo, jak w koncie programu AA czy BA.

#476 PostWysłany: 31 Mar 2016 17:21 
Awatar użytkownika

srebrny
@Tjw1978 trochę nie tak właśnie mając konto z linka Accor możesz przelewać tylko na Accor ;) , ogólnie zasada jest prosta - link z programu hotelowego - możliwość przelewania na tylko ten jeden program hotelowy i kilka linii lotniczych, link z linii lotniczej - możliwość przelewania tylko na tą linię i kilka programów hotelowych ( wyjątek BA tam tylko na aviosy) Wniosek jak ktoś chce mieć możliwość przelewania i do Accor i do IHG otwiera z linka np. Flying Blue i są tam te opcje. Co do przelewania na obce konto tak jak już pisali przedmówcy proponuje się zastanowić czy ten 1k czy 2 k punktów jest warty blokady konta na amen. Niejeden deal już padł przez właśnie taką zachłanność i bezmyślność.
 Profil Relacje PM off
cool_aka_romeo lubi ten post.

#477 PostWysłany: 31 Mar 2016 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Zgadzam się z przedmówcami. Szanujmy to co mamy jedzmy małą łyżeczką a wszyscy długo będziemy zadowoleni. Trzymając się spójnych odpowiedzi, powolnego rozwiązywania ankiet i sensownych odpowiedzi można w ciągu roku uzbierać punktów w LCAH na dwa urlopy.
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 01 Kwi 2016 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Mam mały problem. Na koncie żony LCAH mam 1975 pkt. i brakuje 25pkt to 40€. Miałem przez jakiś czas konto na e-rewarda ale zablokowali. Otworzyłem nowe i chciałem dorobić chociażby 275 pkt za 2000 rewardsów. Też zablokowali. Macie jakieś pomysły jak mogę "dokręcić" te 25 pkt. LCAH ? Mam tez swoje konto ale wychodzą z założenia, że należy jeść małymi łyżeczkami nie będę przelewał swoich punktów rewards na konto żony.
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 01 Kwi 2016 15:31 

srebrny
Cytuj:
Macie jakieś pomysły jak mogę "dokręcić" te 25 pkt. LCAH ?

To proste - opłać pobyt i niech małżonka zamelduje się w hotelu dającym punkty LCAH. ;-)
 Profil Relacje PM off
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

#480 PostWysłany: 01 Kwi 2016 15:50 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
niebieski
cool_aka_romeo napisał(a):
Mam mały problem. Na koncie żony LCAH mam 1975 pkt. i brakuje 25pkt to 40€. Miałem przez jakiś czas konto na e-rewarda ale zablokowali. Otworzyłem nowe i chciałem dorobić chociażby 275 pkt za 2000 rewardsów. Też zablokowali. Macie jakieś pomysły jak mogę "dokręcić" te 25 pkt. LCAH ? Mam tez swoje konto ale wychodzą z założenia, że należy jeść małymi łyżeczkami nie będę przelewał swoich punktów rewards na konto żony.

A masz aplikację Places? Jeśli nie to ściągnij na telefon, zgłoś pobyty (wydaje mi się, że można się meldować z jakimś opóźnieniem). Ja za 3 meldowania dostałem od nich ok. 300 pkt :)
 Profil Relacje PM off
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość