Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lut 2011 11:20 

Witam,
Jakiś czas temu zarezerwowałem na Ryanair bilety na lot w czerwcu z Gdańska do Girony.
Wczoraj chciałem dorezerwować kolejne 2 miejsca i ku mojemu zaskoczeniu w czerwcu nie ma dostępnego żadnego lotu z Gdańska do Girony.

Co to moze oznaczac? Czy Ryanair odwołał loty do Girony? - nie dostałem żadnej wiadomości.

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 17 Lut 2011 11:36 

viewtopic.php?f=18&t=1152&start=50
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lut 2011 12:30 

Dzięki za odpowiedz.
Czyli teraz tylko czekać, aż Ryanair poinformuje mnie o odwołaniu lotów:(
W jakim terminie muszą to zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lut 2011 12:42 

niebieski
W dowolnym ;) mogą Cię nawet poinformować jak będziesz na lotnisku ;) To kiedy Cię poinformują ma jedynie wpływ na to czy należy Ci się odszkodowanie. Jeśli poinformują Cię na mniej niż 14 dni przed należy Ci się odszkodowanie, jeśli poinformują Cię wcześniej odszkodowanie nie należy Ci się. Oczywiście niezależnie od tego należy Ci się zwrot pieniędzy.
To tyle jeśłi chodzi i stronę prawną, jeśli zaś o stronę praktyczną: Ryanair prowadzi "wojnę podjazdową" z rządem Katalonii i władzami Girony. Bodajże w grudniu albo w listopadzie była pierwsza odsłona i komunikat o kasacji i zawieszenia niemal wszystkich połączeń. Po czym po jakiś czas później ogłoszono komunikat o podpisaniu pięcioletniej umowy na połączenia z Girony. Widać coś nie poszło tak jak trzeba i przepychanka się zaczyna na nowo.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Lut 2011 12:52 

Czyli mogą zwlekać, aż do czerwca z odwołaniem mojego lotu? Nie mogę sam go wcześniej powiedzieć, że w związku z odwołaniem lotów chcę zwrotu kasy lub zmienić kierunek? Z tego co piszesz rozumiem, że są to "przepychanki" czyli jest szansa, że loty mogą wrócić?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości