Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Cze 2012 20:35 

Mam taki problem: 24 czerwca lece z Hiszpanii do Polski z Wizz air. Moja 13-letnia corka od 8 miesiecy ma niewazny paszport o czym wie ambasada ale zadnego papieru od nich nie mam, bo pani konsul stwierdzila (nie od rzeczy), ze nie moze nakazac liniom lotniczym zabranie takiego pasazera na poklad, ale co do Wizz air nie slyszala o nich zlego slowa. To samo czytalam na forach (ze zabieraja). I mam pytanie: czy to prawda? mial ktos podobne doswiadczenie? Bo niedlugo wylot a mnie stres zzera.
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#2 PostWysłany: 12 Cze 2012 20:49 

Jako tako w Schengen paszporty nie są sprawdzane. Gorzej że teraz jest Euro i mogą nieco bardziej restrykcyjne sprawdzać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Cze 2012 00:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Polski zawsze można wrócić na nieważny paszport, nie zabierają go. Gorzej może być z powrotem - teoretycznie Schengen, ale jak pisał Pacjonek, dokładniejsze kontrole z powodu Euro.

Sprawdź sobie pouczenia na ostatniej stronie:
Cytuj:
Utrata ważności dokumentu paszportowego nie pozbawia jego posiadacza prawa przybycia na podstawie tego dokumentu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

#4 PostWysłany: 13 Cze 2012 07:41 

Dziekuje za odpowiedzi. W Polsce juz sie nie boje, wracac bedziemy z nowym dowodem tymczasowym. Boje sie o wejscie na poklad samolotu, czy na pewno wpuszcza Wizz air. Tutaj probowalam sie dodzwonic na infolinie- niemozliwoscia jest czekac na rozmowe 6 minut i placic, a w Polsce brat dzwonil i powiedzieli, ze bez problemu. Latalam juz kilka razy ale tak sie tego boje, ze za groma nie pamietam, czy tak dokladnie patrza dokumenty osobiste czy tylko karte pokladowa. I jeszcze sprawa odprawy: na lotnisku lepiej z tym niewaznym paszportem czy on line podajac jako date waznosci date wyjazdu (czytalam, ze ludzie tak robili i bylo ok)?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Cze 2012 09:59 
Moderator forum

CZy mpzesz w Ambasadzie wyrobic tzw. 'paszport na 1 podroz'? byc moze nawet w ciagu 1go dnia, kosztuje to chyba 40 euro.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości