Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 17 Lut 2012 01:38 
Awatar użytkownika

niebieski
KrzYchuu napisał(a):
Dziwie się, że PB nie napiszę tego wprost na stronie, że np. od 1 listopada do 31 marca WC nie czynne.

Że co? Kibel nieczynny ta takich długich trasach bo zimno o.0 ?
Może ktoś potwierdzić?
 Profil Relacje PM off  

Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN
Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗ Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗
#322 PostWysłany: 17 Lut 2012 10:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Viktor44 napisał(a):
KrzYchuu napisał(a):
Dziwie się, że PB nie napiszę tego wprost na stronie, że np. od 1 listopada do 31 marca WC nie czynne.

Że co? Kibel nieczynny ta takich długich trasach bo zimno o.0 ?
Może ktoś potwierdzić?

siedze własnie w WAW - KRK i nieczynne, tak samo w nocnym BER - WAW i wczesniejszych sprzed paru dni.

Ale pan nie ma wyjscia i zatrzymuje sie "na żądanie" nawet i w krzakach.. w kazdym razie polecam troche mniej pic i w tym miejscu pozdrawiam pana z zimbabwe, który sporo wypił i mielismy troche przystanków na trasie :)

swoja droga LF około 70%, biznes idzie ładnie, sporo obcokrajowców.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 17 Lut 2012 14:43 

Nie ma się co dziwić. Jest nieporównywalnie łatwiej dla obcokrajowca kupić bilet na PB przez Internet, niż na przykład w kasie PKP albo u kierowcy jakiegoś busa.
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 17 Lut 2012 19:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):
siedze własnie w WAW - KRK i nieczynne, tak samo w nocnym BER - WAW i wczesniejszych sprzed paru dni.
Ale pan nie ma wyjscia i zatrzymuje sie "na żądanie" nawet i w krzakach.. .

:D
Czyli, np jedziesz 8-12h w zimie przy -15 st.C ii jak ktoś ma potrzebę to kierowca staje w nocy na drodze czy poboczu i lecisz w metrową zaspę się odlać :D? I tak co chwile kilka, kikanaście osób?
Spoko da się przeżyć, ale kobiety na pewno sa zachwycone ;)

Też uważam, ze powino być info na stronie przewoźnika i to wyraźne: Chwalimy się że mamy WC, ale przepraszamy bo NIE MOŻNA KORZYSTAĆ.

Bardzo duży minus dla polskiego busa za taki brak profesjonalizmu (chodzi mi o info).
"Luks autokar z kiblem i wifi", wifi dziala tylko w Polsce i to różnie, ale o tym chociaż pokrętnie piszą małą szarą niewidoczną czcionką na stronce. Natomiast kibel jest ale nie możesz korzystać, hehe.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 18 Lut 2012 14:43 

Witam!
Jestem nowa na forum więc na początku witam wszystkich serdecznie!
Mam kilka pytań odnośnie PB:
1. czy płacąc przez internet są jakieś dodatkowe opłaty?czy na przykład jeśli bilet kosztuje złotówkę to przelewam złotówkę i mam bilet?
2. czy wiecie kiedy będzie następna pula biletów po złotówce?da się to jakoś sprawdzić?
3. jeśli ktoś był w Pradze to poproszę również o podanie jakiegoś niedrogiego noclegu :)

Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 18 Lut 2012 14:55 

ewe1 napisał(a):
1. czy płacąc przez internet są jakieś dodatkowe opłaty?czy na przykład jeśli bilet kosztuje złotówkę to przelewam złotówkę i mam bilet?

Polskibus nie pobiera dodatkowych opłat. Jeśli kupujesz bilet za 1 zł to tyle przelewasz :)
ewe1 napisał(a):
2. czy wiecie kiedy będzie następna pula biletów po złotówce?da się to jakoś sprawdzić?

Niestety trzeba śledzić na bieżąco. Chociaż pewnie jest jakaś zasada.
ewe1 napisał(a):
3. jeśli ktoś był w Pradze to poproszę również o podanie jakiegoś niedrogiego noclegu :)

Osobiście nie byłem, ale kolega kiedyś polecał mi taki adres http://www.noclegi-praga.cz/alia/
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 18 Lut 2012 15:05 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Co do hotelu w Pradze - byłem tu i polecam: http://www.booking.com/hotel/cz/hejtman.en.html

#328 PostWysłany: 18 Lut 2012 16:43 

Dziękuję za odpowiedzi.
A zna może jeszcze ktoś jakieś noclegi?Może być też motel, hostel, kwatera prywatna - zależy mi na jak najniższym koszcie ;)
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 18 Lut 2012 18:16 

^^

Ja znam, nocuje się za darmo a dodatkowo pani mówi, kiedy następnym razem będa darmowe przejazdy polskimbusem. Żeby wejść na tą stronę wystarczy, że napiszesz o poszukiwaniu noclegu w pradze w wątku o liniach autobusowy polskibus. To ma sens!
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 19 Lut 2012 02:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Viktor44 napisał(a):
Blackall napisał(a):

Czyli, np jedziesz 8-12h w zimie przy -15 st.C ii jak ktoś ma potrzebę to kierowca staje w nocy na drodze czy poboczu i lecisz w metrową zaspę się odlać :D? I tak co chwile kilka, kikanaście osób?

Też uważam, ze powino być info na stronie przewoźnika i to wyraźne: Chwalimy się że mamy WC, ale przepraszamy bo NIE MOŻNA KORZYSTAĆ.

Bardzo duży minus dla polskiego busa za taki brak profesjonalizmu (chodzi mi o info).
"Luks autokar z kiblem i wifi", wifi dziala tylko w Polsce i to różnie, ale o tym chociaż pokrętnie piszą małą szarą niewidoczną czcionką na stronce. Natomiast kibel jest ale nie możesz korzystać, hehe.

co do krzaków - oczywiście chodzi o zjazd na jakiś parking/stację itp, ale nie na wszystkich są toalety.. Mieliśmy nawet jedną taką sytuację w drodze do berlina - panie nie były zachwycone możliwością skorzystania z toalety pomiędzy samochodami..

No ale poza tym wszystko jak najbardziej ok, jeździć można, choć po paru godzinach na polskich drogach człowiek docenia uroki latania jakimikolwiek (bezpiecznymi) liniami lotniczymi, czy to FR czy Lufthansa.. :)
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 19 Lut 2012 11:47 

Bardzo miło ze strony Han Solo.
Poradzę sobie sama!
Nie wyczułam, liczyłam na życzliwość ale widać w dzisiejszych czasach to spory problem.

Ostatnio edytowany przez ewe1, 19 Lut 2012 12:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 19 Lut 2012 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
nie wyczułaś tego, że ta wypowiedź miała charakter wyśmiewczy?
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 19 Lut 2012 12:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@ewa1
Po to są konkretne wątki, żeby się ich trzymać, najlepiej jak wątki są konkretne, bo jak każdy zrobi lekki OT, to potem wątek ma 50 stron, z czego połowa jest nie na temat.

Jeżeli chcesz się poradzić na temat hotelu - pisz w odpowiednim dziale, lub jeśli napisalas tutaj a cie zrugali - nie bulwersuj się.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 19 Lut 2012 12:40 

ewe1 napisał(a):
Bardzo miło ze strony Han Solo.
Poradzę sobie sama!
Nie wyczułam, liczyłam na życzliwość ale widać w dzisiejszych czasach to spory problem.

Była to złośliwość, ale nie chciałem żebyś zraziła się do F4F. Chciałem, abyś włożyła minimum wysiłku we własną podróż:

1. Poprzez przeszukanie forum F4F w poszukiwaniu podstawowych informacji.
2. Umieszczanie postów we dobrych działach.
3. Rozpoczęcie jakiś poszukiwań poza F4F i zwrócenie się tutaj o pomoc, a nie o wykonanie roboty za ciebie

Tylko tyle i aż tyle - taki ze mnie złośliwy zwierz :)
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 19 Lut 2012 12:47 

Ok dzięki za rady ;)
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 19 Lut 2012 19:51 

niebieski
Blackall napisał(a):
Viktor44 napisał(a):
Blackall napisał(a):

co do krzaków - oczywiście chodzi o zjazd na jakiś parking/stację itp, ale nie na wszystkich są toalety.. Mieliśmy nawet jedną taką sytuację w drodze do berlina - panie nie były zachwycone możliwością skorzystania z toalety pomiędzy samochodami..

No ale poza tym wszystko jak najbardziej ok, jeździć można, choć po paru godzinach na polskich drogach człowiek docenia uroki latania jakimikolwiek (bezpiecznymi) liniami lotniczymi, czy to FR czy Lufthansa.. :)

Właśnie siedzę w Polskibusie z Krakowa, toaleta jest czynna, w sumie nic dziwngo, po są już dodatnie temperatury. W sumie potrafię zrozumieć, że jak było -15 to woda miała prawo zamarzać no i był problem ;)
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 20 Lut 2012 01:17 

Ostatnio było ciekawie ;) Wracałem PB z Warszawy do Katowic 15 lutego o 16:45. To był właśnie ten dzień obfitych opadów śniegu i ciężkich warunków drogowych... Jak planowo mieliśmy być w Kato o 21:30 tak przyjechaliśmy o godzinie 0:30, niby nic wielkiego tyle że ostatni pociąg do domu miałem o 23... Można w tej sytuacji mówić o pechu ale co jeszcze ciekawsze - autokar powinien dalej jechać przez Bratysławę do Wiednia, niestety nie pojechał. Firma jednak stanęła na wysokości zadania i zapewniła, że zwróci pieniądze za bilety kolejowe. :)
Podobno poranny kurs z Warszawy kilkanaście godzin stał na granicy w Cieszynie bo drogi w Czechach były zamknięte...
Wiadomo, nie ma co obwiniać przewoźnika, warunki na drodze były jakie były, a i tak kierowca pędził jak mógł niemal cały czas przyklejony do zaśnieżonego lewego pasa.
Sam powrót z Warszawy trwał więcej czasu niż podróż na Kanary z przesiadką w Bergamo :D
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 20 Lut 2012 01:27 

Czy ktoś orientuje się kiedy możemy się mniej więcej spodziewać sprzedaży biletów na czerwiec/lipiec? Z góry dziękuję za sugestie i odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 20 Lut 2012 01:43 
Awatar użytkownika

niebieski
ktos667 napisał(a):
Ostatnio było ciekawie ;) Wracałem PB z Warszawy do Katowic 15 lutego o 16:45. To był właśnie ten dzień obfitych opadów śniegu i ciężkich warunków drogowych... Jak planowo mieliśmy być w Kato o 21:30 tak przyjechaliśmy o godzinie 0:30, niby nic wielkiego tyle że ostatni pociąg do domu miałem o 23... Można w tej sytuacji mówić o pechu ale co jeszcze ciekawsze - autokar powinien dalej jechać przez Bratysławę do Wiednia, niestety nie pojechał. Firma jednak stanęła na wysokości zadania i zapewniła, że zwróci pieniądze za bilety kolejowe. :)
Podobno poranny kurs z Warszawy kilkanaście godzin stał na granicy w Cieszynie bo drogi w Czechach były zamknięte...
Wiadomo, nie ma co obwiniać przewoźnika, warunki na drodze były jakie były, a i tak kierowca pędził jak mógł niemal cały czas przyklejony do zaśnieżonego lewego pasa.
Sam powrót z Warszawy trwał więcej czasu niż podróż na Kanary z przesiadką w Bergamo :D

To u nas i tak było dobrze, bo KRK - WAW w ten sam dzień spóźnił się tylko godzinę, wiec nasza przesiadka na BER (1.5h) wyszła nawet nieźle.

Swoją droga w Berlinie troche zamarzniętego śniegu jedynie w cieniu, poza tym zero - trawa, słonce, jakby inna strefa klimatyczna..
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 20 Lut 2012 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
Patryczon napisał(a):
Czy ktoś orientuje się kiedy możemy się mniej więcej spodziewać sprzedaży biletów na czerwiec/lipiec? Z góry dziękuję za sugestie i odpowiedzi.

Mniej-więcej w połowie kwietnia.
Aczkolwiek nie ma reguły.
Równie dobrze mogą wrzucić już 1.04.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość