Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 01 Sie 2012 12:11 

Loty: 41
Kilometry: 64 228
Witam, powiedzcie mi proszę, czy jadąc Polskim Busem do Pragi istnieje możliwość wymiany waluty w przygranicznych kantorach, czy autokar nie ma tam żadnej przerwy?
Z góry dziękuję za odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN Zimowa ucieczka na Sycylię 🍋🌊 Palermo i jego skarby za 789 PLN
Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍 Wycieczka do Rzymu za 749 PLN 🏛️🍕 Loty z Warszawy + hotel blisko centrum 🛵😍
#582 PostWysłany: 01 Sie 2012 13:29 

Dziękuję za odp :)
w takim razie wymienię chyba na granicy - porównywałam kursy z Warszawą i tam lepiej kupić, a miałam wątpliwości co do postoju PB w celu wymiany :) W Pradze zdarzyło mi się wymieniać 2 lata temu - rzeczywiście sporo straciłam :(
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 01 Sie 2012 14:06 

Witam
Wiecie może kiedy mogą być spodziewane rozkłady jazdy polskiegobusa na październik i listopad?:) jakiś przeciek?:)
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 01 Sie 2012 15:04 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
fabone napisał(a):
Dziękuję za odp :)
w takim razie wymienię chyba na granicy - porównywałam kursy z Warszawą i tam lepiej kupić, a miałam wątpliwości co do postoju PB w celu wymiany :) W Pradze zdarzyło mi się wymieniać 2 lata temu - rzeczywiście sporo straciłam :(
A w jakim banku masz konto? Pobierają opłatę za wypłatę z bankomatu za granicą? Ja już od wielu lat przestałem używać kantorów i wypłacam kasę z bankomatów albo po prostu nią płacę. W 8 na 10 przypadków wychodzi taniej niż w kantorze (mimo przewalutowania). W tych 2 na 10 wychodzi praktycznie na to samo :)

#585 PostWysłany: 01 Sie 2012 15:27 

([/quote]A w jakim banku masz konto? Pobierają opłatę za wypłatę z bankomatu za granicą? Ja już od wielu lat przestałem używać kantorów i wypłacam kasę z bankomatów albo po prostu nią płacę. W 8 na 10 przypadków wychodzi taniej niż w kantorze (mimo przewalutowania). W tych 2 na 10 wychodzi praktycznie na to samo :)[/quote]

Hubik, konto mam w mBanku - wydaje mi się, że w tym przypadku lepiej wymienić przed wyjazdem :) chyba, że nie wiem o jakiejś specjalnej ofercie mBanku :D
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 01 Sie 2012 15:31 

Właśnie w mBanku super się opłaca, przy płaceniu kartą też zazwyczaj wychodzi mi trochę taniej niż w kantorze. co do wypłaty z bankomatu jest to mała minimalna opłata i przelicznik również lepszy niż w kantorze, chyba że wykupisz za 5 zł wszystkie bankomaty na całym świecie za free;] właśnie teraz wyjeżdżam i chcę się zorientować prawdopodobnie można wykupić tę usługę na miesiąc i z niej zrezygnować
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 01 Sie 2012 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
z tego co mi wiadomo to mamy juz za darmo (w mbanku) opcje wyplat za granica - a ten pakiet 5 zl dotyczy tylko wszystkich bankomatów ale krajowych :)
no i oczywiscie lepiej miec za granica mastercard niz vise, w ostatnich kilku dniach sprawdzalem wlasnie tą opcje we włoszech, na węgrzech i słowacji - wychodzi praktycznie to samo co w dobrych kantorach, nalezy tylko pamietać - zwłaszcza w restauracjach - zeby sprawdzic jaka dokładnie kwota wbija kelner w terminal itp ;)
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 01 Sie 2012 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
olgaaaa napisał(a):
co do wypłaty z bankomatu jest to mała minimalna opłata i przelicznik również lepszy niż w kantorze, chyba że wykupisz za 5 zł wszystkie bankomaty na całym świecie za free;]
Ta opłata dotyczy wypłaty z wszystkich bankomatów za free w Polsce.

Wypłata za free z bankomatów za granicą jest w mBanku darmową usługą dla kart debetowych mBanku już od dłuższego czasu. Mam tam konto od ponad 10 lat więc wiem co mówię :)

#589 PostWysłany: 01 Sie 2012 16:12 

Hubik napisał(a):
olgaaaa napisał(a):
co do wypłaty z bankomatu jest to mała minimalna opłata i przelicznik również lepszy niż w kantorze, chyba że wykupisz za 5 zł wszystkie bankomaty na całym świecie za free;]
Ta opłata dotyczy wypłaty z wszystkich bankomatów za free w Polsce.

Wypłata za free z bankomatów za granicą jest w mBanku darmową usługą dla kart debetowych mBanku już od dłuższego czasu. Mam tam konto od ponad 10 lat więc wiem co mówię :)

SUPER! Dziękuję bardzo za info :) w takim razie wypłacę kasę już w Pradze w bankomacie :) Wielkie dzięki :)))
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 02 Sie 2012 11:44 

Tak, autokar zatrzymuje się na około 15min w Kudowie.

#591 PostWysłany: 03 Sie 2012 11:33 

A ja mam pytania no nawet dwa :>
1. Jade do ostródy z warszawy 10 września ale mój cel to olsztynek . autobus na 100% musi przejechać przez olsztynek pytanie czy zatrzymał by się i wypuscił mnie wczesniej .
2. 17 mam wyjazd do gdanska takze z wawy . ale pewnei bede kolo ostródy, wiem że jest przystanek w ostrodzie i on dalej jedzie do gdanska jak np wejde w ostrodzie chociaz bilet mam kupiony z wawy do gdanska to nic sie nie stanie ?
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 03 Sie 2012 11:39 

1. Jest to raczej nie możliwe. Autobus pędzi cały czas po drogach szybkiego ruchu i omija wszystkie miasta. Kierowca też się raczej nie zgodzi.
2. Nie powinno być problemu. Wystarczy że powiesz kierowcy, że miałeś jechać z Warszawy przed podaniem nr rezerwacji

Ostatnio edytowany przez Oleńka, 03 Sie 2012 11:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 03 Sie 2012 11:41 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
1. Musiałbyś pogadać z kierowcą. Generalnie wątpię, żeby chętnie przystał na taki pomysł. To nie PKS. Przystanki są jasno określone i oni muszą się tego trzymać.

2. Nie ma problemu byś rozpoczął swoją podróż do Gdańska w Ostródzie, mimo iż masz bilet z Wawy.
 Profil Relacje PM off  

#594 PostWysłany: 03 Sie 2012 16:16 

kierowcy maja podobno 20 tys kary za postój w miejscu niewyznaczonym do tego.. nie mam pojecia czy jest to jakiś polski przepis czy taka zasada w PB ale słyszałem już wielokrotnie osoby proszące o stopa po drodze i zawsze kierowca odpowiadał stanowczym nie. Też bym z chęcią czasem wysiadł wcześniej(co zaoszczędziłoby mi kawałek drogi) no ale cóż..niestety:) i tak dobrze że jest coś takiego jak PB:)

#595 PostWysłany: 03 Sie 2012 16:30 

Zbanowany
Nie ma mozliwosci by autobus zatrzymal sie poza przystankami. Dlatego ze otrzymujac koncesje na dane polaczenie np Warszawa - Rzeszow Urzad Marszalkowski podpisujac zgode niejako wyznacza przystanki . Za zatrzymanie sie poza wyznczonymi przystankami w danym miescie groza surowe kary finansowe a w nastepstwie utrata koncesji . Dlatego kierowcy maja polecenie by nie stawac i nie podwozic np na lotnisko bo i takie prosby slyszalem (pracuje w ZTM Rzeszow i z przewoznikami typu PB Neobus mam staly kontakt)
 Profil Relacje PM off  

#596 PostWysłany: 10 Sie 2012 12:29 

dzięki za odpowiedzi . napewno się przyda taka informacja ludziką
pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#597 PostWysłany: 15 Sie 2012 22:41 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 94 496
Planuję kupić Pragę lub Wiedeń. Pamiętam, że w tamtym roku bilet do Berlina kupiłem na przełomie czerwca/lipca. Jest już połowa sierpnia i nadal nie można kupić biletów. Czy są jakieś informacje kiedy będzie to możliwe?
Z góry dzięki.

Pozdrawiam,
KLA
Madera Lizbona Barcelona Ibiza Neapol Ischia Rzym Florencja Piza Bergamo Rimini Wenecja Paryż Londyn Bruksela Brugia Amsterdam Berlin Drezno Wiedeń Budapeszt Praga Wilno Ryga Tallinn Karlskrona Stavanger Ateny Lefkada Patra Saloniki Larnaka Pafos Nikozja TelAviv Jerozolima
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 16 Sie 2012 18:05 
Awatar użytkownika

PolskiBus działa z zaskoczenia, jak będą to będą
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 19 Sie 2012 12:35 
Awatar użytkownika

jeśli bilet kupiłem przed zmianą regulaminu dot. anulacji to które zasady mnie obejmują? I ta opłata 5zł jest za jedną miejscówkę czy za cały numer rezerwacji gdzie jadą np 4 osoby?

#600 PostWysłany: 20 Sie 2012 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
czy ktoś może była na jakimś wcześniejszym road-show PB ?
warszawa, gdańsk, rzeszów i inne ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość