Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#2501 PostWysłany: 21 Sty 2015 11:56 

Loty: 15
Kilometry: 12 258
niebieski
To jest marketing, obrandowany autobus, w internecie reklama. Jednak wszystko jest prawdę,ja kupiłem na każdy weekend kursy na trasie Łódź-Toruń-Łódź,POZ-WRO-POZ, bez problemu. Krajowe trasy da się kupić,ludzie rzucają się na międzynarodowe kursy,oni więdzą,że to się najlepiej sprzedaje. Niestety taką mają politykę cenową,nic na to nie można poradzić :( Im się to opłaca,a liczba klientów nadal rośnie,wyrobili sobie markę i teraz będą z tego czerpać korzyści :)
 Profil Relacje PM off
bulion lubi ten post.

Dubaj, Hongkong i Wietnam za 2605 PLN 😲 Do Polski wrócisz bezpośrednio z Phu Quoc❗ Dubaj, Hongkong i Wietnam za 2605 PLN 😲 Do Polski wrócisz bezpośrednio z Phu Quoc❗
🏝️ Egipt na wyciągnięcie ręki 😎 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem za 2575 PLN 🏝️ Egipt na wyciągnięcie ręki 😎 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem za 2575 PLN
#2502 PostWysłany: 21 Sty 2015 11:58 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ale chyba też m in na tym polega biznes ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2503 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:04 

niebieski
Pewnie,że tak. Nie ma co narzekać jak niektórzy,dziś się nie udało kupić,musicie polować na kolejne bilety :)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 21 Sty 2015 12:05, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
iwan-82 lubi ten post.

#2504 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:16 

jacek96 napisał(a):
Cena 60zl.dla jednego jest ok,dla innych wysoka.
Najbardziej irytujacy jest falszywy obraz jaki kreuje PB o sobie w swiadomosci pasazerow, ze bilety sa do kupienia za zlotowke. Nie mozna zarzucic im nieprawdy, ale z prawda ma to rowniez niewiele wspolnego.
O ile w FR nie ma biletow za zlotowke, to mozna kupic wiele biletow w najnizszej taryfie,a potem nastepuje stopniowanie cen,a nie wzrost skokowy,jednorazowy o 6000%!
Taka polityka cenowa jest uczciwsza i bardziej przemawia do mnie takie dzialanie marketingowe firmy,niz obluda PB.

Jest to prawda, ze maja bilety za zlotowke. Kupilem dzis 14 biletów: każdy za 1(+1). Berlin Wieden Bratyslawa i Praga. Przy okazji: autokar ma 70-90 miejsc, samolot 180. Dodatkowo bagaz, miejsca itd w samolocie sa dodatkowo platne, wiec startujac od 39 konczymy na 150pln w samolocie...

-- 21 Sty 2015 11:20 --

Ale np bilet Wrocław Praga na poniedziałek w maju za 90zł to już uważam za przesade. Myślę, że tu zawodzi skrypt.

-- 21 Sty 2015 11:23 --

I racja... zawodzi. Ten sam kurs:
Warszawa Praga 40zl, Wroclaw Praga 90zl.
Dodatkowo z Wro drozej niz z Poznania...
 Profil Relacje PM off  

#2505 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:27 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Fajnie, ale:

1) Samolot to samolot. Nie ma co porównywać do autobusu
2) Nie wiem co ma do rzeczy liczba miejsc, poza tym koszty paliwa do samolotu to inna bajka niż koszty paliwa do autobusu
3) Możliwość zabrania dużego bagażu jest niewątpliwie zaletą, ale ja przykładowo na te kilka międzynarodowych wycieczek PB pakowałem się do kabinówki. Przyjęcie, że każdy potrzebuje i kupiłby w samolocie bagaż rejestrowany jest za dużym uproszczeniem

Ale tego też należało się spodziewać, nie można wiecznie dokładać do interesu to raz, dwa – Polski Bus to potężna, rozpoznawalna marka. I zaczyna ona z tego korzystać.

Żeby nie było, dalej uważam ich ofertę na konkurencyjną w porównaniu do innych przewoźników. Ale już „tylko” za konkurencyjną w porównaniu z miazgą, którą oferowali przez około dwa lata po wejściu na rynek.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2506 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:35 

srebrny
@bulion
Nie wklejaj mojego postu,skoro nie odnosisz sie do tekstu tam zawartego,tylko piszesz na tematy oderwane od cytatu.
Dziekuje.
 Profil Relacje PM off  

#2507 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
ludzie - przecież oni nie będą jeździć na minusie przez cały czas - muszą kiedyś zarabiać więc i ceny idą w górę - taka jest taktyka - najpierw jeździmy poniżej kosztów a dopiero później zarabiamy
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2508 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:40 

srebrny
Dokladnie,wiec nie zlikwiduja bilety po zecie i nie robia ludziom wody z mozgu :D
 Profil Relacje PM off  

#2509 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:43 
Site Admin
Awatar użytkownika

Zreszta, kto Wam zabroni kupić bilety do Pragi z Warszawy, skoro tańszy? :p z tego co wiem to można wejść na następnych przystankach, tylko trzeba zaznaczyć, że jest się z innej listy
 Profil Relacje PM off
luck1991 lubi ten post.

#2510 PostWysłany: 21 Sty 2015 12:47 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
michzak napisał(a):
Zreszta, kto Wam zabroni kupić bilety do Pragi z Warszawy, skoro tańszy? :p z tego co wiem to można wejść na następnych przystankach, tylko trzeba zaznaczyć, że jest się z innej listy

Nikt nie zabroni, niewiele osób na to wpadnie i przepłaci, ale znający sztuczkę będą korzystać. Oto sposób na zdumpowanie ceny biletu w PB
Załóż stronę pomagającą wyszukiwać takie połączenia, tak jak ten śmieszek w USA, a może i PB Cię pozwie :)
 Profil Relacje PM off  

#2511 PostWysłany: 21 Sty 2015 13:12 

jacek96 napisał(a):
O ile w FR nie ma biletow za zlotowke, to mozna kupic wiele biletow w najnizszej taryfie,a potem nastepuje stopniowanie cen,a nie wzrost skokowy,jednorazowy o 6000%!

To teraz może policzymy jeszcze raz, bo albo nie potrafisz liczyć albo celowo manipulujesz by wzmocnić swój przekaz.

Zacznę od wzoru na zmianę procentową:
P0 - cena przed zmianą
P1 - cena po zmianie
Wzór: P1/P0-1

I oto mamy dwa przypadki
1) bez uwzględnienia opłat manipulacyjnych
P0 = 1 zł
P1 = 60 zł
Zmiana (wzrost) wynosi 5 900%

2) z uwzględnieniem opłat za rezerwację:
P0 = 2 zł
P1 = 61 zł
Zmiana (wzrost) wynosi 2 950%

Myślę, że jednak opłat za rezerwację nie powinniśmy pomijać - w końcu je ponosimy. Napisałeś nieprawdę zarzucając PB wzrost cen o 6000 proc. - nawet przy cenie biletu 99 zł, wzrost ten wynosi 4900 proc. (przy uwzględnieniu opłat za rezerwacje oczywiście).
 PM off  

#2512 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale rozpętałem debatę tą kwotą 60 zl. Istny kij w mrowisko ;)
 Profil Relacje PM off
limaK uważa post za pomocny.

#2513 PostWysłany: 21 Sty 2015 14:59 

Loty: 36
Kilometry: 42 582
wystarczyło trochę poszukać i np. na trasie Wrocław - Praga jest kilka(naście) terminów na 30zł OW, niekiedy nawet na super terminy typu rano przyjazd, wieczorem wyjazd; sam zarezerwowałem za 60zł w dwie strony dla dwóch osób przyjazd na 4.50, a wyjazd o 23 na drugi dzień.

wiadomo, że nie są to bilety za 1zł, ale i tak po taniości, więc nie ma co narzekać.

myślę, że mogliby spokojnie zrobić przynajmniej ze 3 bilety na każdym kursie, albo zmienić taktykę i zrobić bilety od 5zł przykładowo, ale za to kilka na kurs. tak to naprawdę ciężko złapać te najtańsze.
 Profil Relacje PM off  

#2514 PostWysłany: 21 Sty 2015 16:24 

gucio25 napisał(a):
wystarczyło trochę poszukać i np. na trasie Wrocław - Praga jest kilka(naście) terminów na 30zł OW, niekiedy nawet na super terminy typu rano przyjazd, wieczorem wyjazd; sam zarezerwowałem za 60zł w dwie strony dla dwóch osób przyjazd na 4.50, a wyjazd o 23 na drugi dzień.

wiadomo, że nie są to bilety za 1zł, ale i tak po taniości, więc nie ma co narzekać.

myślę, że mogliby spokojnie zrobić przynajmniej ze 3 bilety na każdym kursie, albo zmienić taktykę i zrobić bilety od 5zł przykładowo, ale za to kilka na kurs. tak to naprawdę ciężko złapać te najtańsze.

Przecież PolskiBus chce zarabiać a nie rozdawać bilety praktycznie za darmo. Bilety za 1zł ma być haczykiem którego większość i tak nigdy nie uwidzi.
 Profil Relacje PM off  

#2515 PostWysłany: 21 Sty 2015 17:02 

niebieski
A ja dziś kupiłem teściom wycieszkę z Wrocławia do Pragi za 62zł 2os RT w PB w połowie maja oraz dla siebie i żony na zakupy do Primarktu w Berlinie jednodniówka też za 62zł.

Wiadomo, że po 1zł zagraniczne kursy schodzą bardzo szybko, ale np. na trasie KRK-WRO na luty są jeszcze bilety po 1zł (jeżdzę często na tej trasie, bo mieszkam we WRO a pracuję w KRK). Więc i tak PB we Wrocławiu nie ma realnej konkurencji cenowej na trasach do najbliższych metropolii (PRA, KRK, WAW, BER).

Mimo, że jestem z rodziny kolejarskiej, polskie pociagi widuję najczęściej w Internecie, a dworce kolejowe służą mi jako przeście do dworców autobusowych (z których z niechęcią ale prawie wyłącznie korzystam).
 Profil Relacje PM off
bulion lubi ten post.

#2516 PostWysłany: 21 Sty 2015 17:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Dokładnie tak, bilety wciąż można kupić w dobrej cenie. 2 osoby do Warszawy z Gdańska 19zł. Wiadomo było że PB nie będzie wiecznie sponsorować nam przejazdów. Obecnie trochę rzadziej korzystam bo jest dobra opcja z ryanairem albo Pendolino, ale jak uda mi się kupić te najtańsze bilety to się długo nie zastanawiam. Z tym że ciśnienie związane z polowaniem na bilety w porównianiu do 2012 roku wyrażnie mi spadło.
 Profil Relacje PM off  

#2517 PostWysłany: 21 Sty 2015 19:17 

Zbanowany
No sorry, Ale jakieś 10% terminów dla Wiednia i Pragi to dzisiaj (1. dzień sprzedazy!!!) dla terminów Maj-kwiecień wydatek 100 pln. Z Berlinem tylko troche lepiej ale to z racji odleglosci i jakiejs konkurencji. PB to nie Caritas ale skoro 4 osoby autem za cztery stówy Spokojnie obróca, to czemu PB musi to robić 10 razy drozej? Ja wiem, bizsnes, Ale stanowcze nie dla zdzierstwa.
Najlepiej to widać na przykladzie Praga Warszawa 3 Maja - 60 miejsc jest wolnych, 9 sprzedanych. Ale gdziezby tam, slogan ma być tylko lepem na... Klientów. Bo wszystkie 60 miejsc kosztuje 110 pln, pierwsze bylo za 2 pln, nastepne za 60, potem pewnie kilka za 75. To nie jest low cost. Oni tylko potrzebowali reklamy, dobrej reklamy. A najlepsza jest rozglos. Teraz beda nas miec juz tylko glebiej i glebiej w...

A, i ze tak pozwole sobie zacytowac samego siebie z przed kilku dni: bilety za 1 pln - promocja na rozreklamowanie sie obowiazujaca tylko pierwsze kika-kilkanaście w ostateczności lat. Potem 69 biletów bedzie po 109 pln. Na trasie Warszawa Gdansk takze. Dobranoc.
 Profil Relacje PM off  

#2518 PostWysłany: 21 Sty 2015 19:41 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Nigdy nie mogę trafić biletów za 1zł ale sobie kupiłam przed majówką Wrocaw-Praga za 60 zł/2 os :D
2 ludzi lubi ten post.

#2519 PostWysłany: 21 Sty 2015 20:00 
Awatar użytkownika

Kilometry: 58 252
srebrny
To cieszę się, że dzisiejsza wrzuta przyleciała mi koło nosa ;)

W tamtym roku byłem 2 razy w Pradze za ok. 120-160 RT za 4 osoby w tym roku za 160 RT w Berlinie i to było tanio, miałem zamiar wrócić w oba miejsca, ale przy tej cenie rozpatrzę inne kierunki i mocno rozważę SE.

Z PB będę jeździł tylko na samotne wyjazdy.

BTW w PB widziałem rodziny 4-5 osób które płaciły regularną cenę 100 OW za osobę i zastanawiałem się dlaczego to robią :shock:
 Profil Relacje PM off  

#2520 PostWysłany: 21 Sty 2015 20:08 

niebieski
Nie wszyscy jak my siedzą na tym forum i podróżują za grosze. Polskibus na pewno zdobył bardzo wiele pozytywnych,przychylnych opinii. A poza tym oni może podróżują raz bądź dwa do roku,to tez inna sytuacja, ważniejsze dla nich jest by miło spędzić czas.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości