Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#2421 PostWysłany: 01 Sty 2015 21:42 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
Czekam na nowe trasy a tu nic cisza !! miały być kody promocyjne i nic nie ma
 Profil Relacje PM off  

Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
#2422 PostWysłany: 01 Sty 2015 21:43 

Nowe trasy wystartuja w polowie miesiaca, wiec "zaraz" bedzie wrzuta.
 Profil Relacje PM off  

#2423 PostWysłany: 01 Sty 2015 21:45 

niebieski
niby skąd wiesz?? sprawdzone żródło? podaj info
 Profil Relacje PM off  

#2424 PostWysłany: 01 Sty 2015 21:51 

Nie podam info, ale źrodło sprawdzone i wszelkie przecieki sprawdzały sie (5/7). Od polowy stycznia będą mieli autokary wolne, to po pierwsze. Po drugie mają kłopot z pozwoleniem na Lublin Kraków (beda pewnie kursy wrzucane jak na P7), na kursie do Pragi mogą jeździć na pozwoleniu międzynarodowym.

-- 01 Sty 2015 20:57 --

mezo23 zastraszanie na PW nic nie da. Nie podam źrodła. Jest info sprawdzone, napisałem Ci, ze warto czekac a Ty robisz sceny jakieś.

Proponuje tez sledzenie tego: https://www.facebook.com/pages/PolskiBu ... 73?fref=ts rownież się potwierdza, mimo tragicznego, stylistycznie, pisania
 Profil Relacje PM off
myca007 lubi ten post.

#2425 PostWysłany: 01 Sty 2015 22:05 

niebieski
[quote="mezo23"]podając takie info musisz podać żródło pochodzenia info aby newsy nie były wyssane z palca ,za mało doświadczenia masz tu żeby oburzać się następnym razem powiadomienie będzie od admina[/quote

czy to jest zastraszanie???? proponuję adminowi usunięcie postów do kosza za bardzo zaśmiecają temat
 Profil Relacje PM off  

#2426 PostWysłany: 02 Sty 2015 11:17 
Awatar użytkownika

mezo23 wrzuć na luz i spuść trochę gazu, co?
Gdyby każdy palił swoje źródła (często nieoficjalne) to nie byłoby tu żadnych informacji poza tym co podają przewoźnicy na stronach. Nie chcesz informacji z niepewnych źródeł to im po prostu nie wierz, ale innym nie zabieraj prawa do skorzystania z nich.
:)
4 ludzi lubi ten post.

#2427 PostWysłany: 02 Sty 2015 18:47 

kolejny artykuł, który odnosi się do braku numeracji miejsc i do jakich paranoi przez to dochodzi :
http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,172 ... #BoxBizTxt
 PM off  

#2428 PostWysłany: 02 Sty 2015 19:09 

Anonymous napisał(a):
kolejny artykuł, który odnosi się do braku numeracji miejsc i do jakich paranoi przez to dochodzi :
http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,172 ... #BoxBizTxt

Poziom antypolskiej agresji w Wyborczej przechodzi ludzkie pojęcie, nawet gdy temat dotyczy wsiadania do autobusu.
Ćwiczenie umysłu: wyobraźcie sobie zamieszanie gdyby w takim artykule zamienić słowo "polski" na "żydowski" bo oto byśmy mieli: żydowskie bydło, żydowski cham...
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2429 PostWysłany: 02 Sty 2015 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Dochodzi, ale ostatni akapit dotyczacy niezabierania pasazerow jest smieszne. Posiadasz bilet na przejazd i przewoZ bagaza a nieustawienie sie w kolejce to tylko brak umiejetnosci wyegsekwowania tego przez kierowcę i towarzyszacego mu kierownika. Zresztą sprawa wygląda bardzo podobnie w pociąg osobowych i regionalnych. Aczkolwiek nawolywanie do nauki kultury od kierowcy pb jest smieszne. Ostatni jechałem pb i kierowca sprawdzający bilety nie umiejacy ani slowa po angielsku krzyczal do hiszpanek i chinxzykow aby pokzazali mu nr rezerwacji jesli wzruszali ramionami po polsku krzyczal ze trzeba sie uczyc polskiego. Slabe to bylo... ale gdyby posiadal umiejetnosci komunikacyjne to by pewnie pracowal w D, NL czy UK.
Rockriderr lubi ten post.

#2430 PostWysłany: 02 Sty 2015 19:18 

Anonymous napisał(a):
Poziom antypolskiej agresji w Wyborczej przechodzi ludzkie pojęcie, nawet gdy temat dotyczy wsiadania do autobusu.

Nie zgadzam się, zapewne był jednym z pasażerów, którzy rzadko jeździ i to co zobaczył skłoniło go do konkluzji
Kod:
W PolskimBusie rezerwacje są, ale bez miejscówki, a więc - hulaj bydło, kultury nie ma!

tym razem popieram GW, bo to naprawdę jest proste i inni podobni przewoźnicy już to dawno zrozumieli (a kto widział wsiadanie przy pełnym autokarze jak to wygląda zapewne nie raz miał podobne odczucia tylko dlatego że szefostwo PB nie chce wprowadzenia numeracji miejsc przy rezerwacji)

ok. pozostajemy przy swoich zdaniach i skupmy się na problemie opisanym w artykule

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 02 Sty 2015 19:25, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#2431 PostWysłany: 02 Sty 2015 19:24 

Anonymous napisał(a):
Nie zgadzam się, zapewne był jednym z pasażerów, którzy rzadko jeździ i to co zobaczył skłoniło go do konkluzji

Nie zgadzam się z wzajemnością.
Poziom typowy dla orderowych, resortowych dziennikarzy. Młody idzie utartą ścieżką.

Ok, pozostajemy.
Prawda jest jaka jest, nie jest to żadna tajemnica, że w PB nie ma numerowanych rezerwacji. Pasażerowie godzą się z tą niewygodą kupując bilety. Nie bardzo widzę konkurencję dla PB mogącą skutkować zmianami, skoro jak zostało wielokrotnie udowodnione dla polskiego klienta kluczowe znaczenie ma jeszcze cena.
Ja się nigdy nie spotkałem z żadnymi wrzaskami przed autokarem. Fakt, nie jeżdżę często bo ledwo się tam mieszczę, ale jak już jadę to jest ok.

Ostatnio edytowany przez Washington, 03 Sty 2015 18:16, edytowano w sumie 1 raz
nie przesadzajmy w drugą stronę ;) wykasowałem jedno zdanie
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2432 PostWysłany: 02 Sty 2015 20:43 

Istotnie wejście do autokaru pb na metro wilanowska może być uciążliwe, ale nie jest tak tragicznie. Dziennikarz GW trochę przesadza, pewnie żeby artykuł był bardziej dramatyczny. Co do numeracji miejsc, jestem przekonany, że ona wprowadziłaby równie dużo zamieszania. Np. ,,a bo ja chcę siedzieć z Panią X'' i ostatecznie jest problem w całym autokarze.
 Profil Relacje PM off  

#2433 PostWysłany: 02 Sty 2015 20:49 
Site Admin
Awatar użytkownika

W SE działa to jakoś całkiem spoko... :roll:
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2434 PostWysłany: 02 Sty 2015 20:57 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
Otóż to działa to i w pociągach, samolotach czy autobusach i tylko w Pb niezadziala.

#2435 PostWysłany: 02 Sty 2015 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Ktoś już podawał wcześniej argument o flocie PB i o tym, że przy zmianie modelu postawionego akurat na danej trasie (przykładowo awaria pierwszego busa) system może się rozjechać ;)

Szczerze mówiąc wolę jechać bez numerka niż tak jak w PKP z numerem ale w wagonie o całkiem innym standardzie i układzie miejsc co mi przytrafia się zbyt często :evil:

EOT
 Profil Relacje PM off  

#2436 PostWysłany: 03 Sty 2015 00:10 

Na pewno kolejka przed polskim busem to nie szczyt kultury, ale nawet numeracja miejsc nie nauczy ludzi dobrych manier. Taka mentalność.
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#2437 PostWysłany: 03 Sty 2015 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 368
Kilometry: 570 409
platynowy
Chyba odrobinę odbiegamy w ten sposób od głównego tematu, dla którego powstał ten wątek...

Image

Ostatnio edytowany przez Washington, 03 Sty 2015 18:18, edytowano w sumie 1 raz
I pod tym się podpisuję. Koniec tematu, inaczej oprócz czyszczenia polecą ostrzeżenia
 Profil Relacje PM off  

#2438 PostWysłany: 04 Sty 2015 22:58 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 13 740
Pozwolę sobie dodać od siebie - we wrześniu z moją drugą połówką postanowiliśmy zrobić sobie wycieczkę do Krakowa, bilety mieliśmy już kupione bodajże w maju, nr rezerwacji jedne z pierwszych. Jechaliśmy z Katowic. Gdy PB podjechał na Skargi, okazało się, że nie ma miejsc (!) dla naszej dwójki i bodajże jeszcze 8 innych osób. Gdy po przeszukaniu autobusu i przepytaniu podróżujących o wolne miejsce obok nich dalej nic nie znaleźliśmy, poszliśmy do kierowcy, który w ciągu 5 minut "wyczarował" 4 miejsca, a dla naszej reszty... zawrócił innego PB, który przyjechał w ciągu 15 minut i był prawie pusty. Rozwiązanie sytuacji mistrzowskie, a najwięcej bydła narobiła jedna pani, która była wręcz oburzona, że kierowca czekał z nami na ten drugi wóz.

Wydaje mi się, że gdyby miejsca były numerowane, to automatycznie wzrosłyby ceny biletów...

UPS - mój tapatalk zlagował i dopiero teraz ten post się wyświetlił, kajam się. Sama nie mogę usunąć.
 Profil Relacje PM off  

#2439 PostWysłany: 04 Sty 2015 23:26 

Loty: 68
Kilometry: 85 761
niebieski
Tak się zapytam bardziej doświadczonych... Potrzebuję polski bus na 7 marca. Teraz cena jest 45 zł za POZ-SXF. Czy jest szansa, że będzie taniej czy lepiej brać teraz?

#2440 PostWysłany: 04 Sty 2015 23:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Brać.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość