Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#2361 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
michcioj napisał(a):
mashacra napisał(a):
A odnośnie wchodzenia i zajmowania miejsc przez wszystkie osoby na rezerwacji, to takie zasady i nie widzę w tym nic złego, że mają swój sposób na opanowanie chaosu załadowanie kilkudziesięciu osób z bagażami w ciągu kwadransa. Ta uwaga jakby ktoś pierwszy raz jechał PB ;)

ostatnie zdanie mogles sobie podarowac.
a ja nie widze w tym nic zlego i dziwnego.
wchodzi jedna osoba mowi, prosze to moja rezerwacja, druga osoba oddaje walizki
i wystarczy przy numerach np. 64/65 wykreslic cyfre 64.
wchodzi druga osoba, wykreslamy drugi numerek.
gdzie tu jest chaos ?

Mogłem sobie darować, ale to był moja pierwsza myśl jak przeczytałem te narzekania :P
Skoro przewoźnik ma jakieś zasady to pozostaje się do niech dostosować,albo pisać petycje o zmiany.
Moim zdaniem cały ten chaos przy wejściu rozwiązałyby numerowane miejsca, był podawany argument, że podstawiają rożne modele autobusów i może potem być zonk, ale w PKP jakoś się tym nie przejmują, a ludzie jeżdżą. ;)

Odnośnie rezerwacji, przykładowo 4 osób numer np. 11-14/..... jak chcesz skreślać numerki? A przy większej ilości osób na jednej rezerwacji to już jest całkiem niemożliwe.

Moja podpowiedź, sprawdzona w drodze, kupujesz dwa osobne bilety, płacisz 2 zł RT więcej, ale każdy wchodzi sam i nie czeka na resztę.
Internet niestety mozna sobie darować :( pozostaje darmowe aero2, które działa całkiem sprawnie w podstawowym zakresie mail/www.
 Profil Relacje PM off  

Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐 Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐
Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨
#2362 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:47 
Site Admin
Awatar użytkownika

mashacra napisał(a):

Odnośnie rezerwacji, przykładowo 4 osób numer np. 11-14/..... jak chcesz skreślać numerki? A przy większej ilości osób na jednej rezerwacji to już jest całkiem niemożliwe.

Moim zdaniem wystarczyłoby, żeby po prawej stronie od numeru zamówienia, który wykreśla stawiać kreski ile osób z danej rezerwacji już wsiadło ;)
 Profil Relacje PM off  

#2363 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:54 
Awatar użytkownika

srebrny
To trzeba pisać petycje o zmianę sytemu odhaczania na liście :)

@michcioj jakbym miał wybierać w normalnej cenie PB lub w podobnej "promocyjnej" pociąg z podobnym czasem przejazdu brałbym pociąg, ale ja mam skrzywienie na kilkadziesiąt przejazdów tylko raz płaciłem więcej niż 1 pln za bilet, i porównuje to w kategorii cena/jakość i wygrywa u mnie PB.
 Profil Relacje PM off  

#2364 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:54 

srebrny
michzak napisał(a):
Moim zdaniem wystarczyłoby, żeby po prawej stronie od numeru zamówienia, który wykreśla stawiać kreski ile osób z danej rezerwacji już wsiadło ;)

cokolwiek. zasady zasadami ale kurde zabraklo odrobiny dobrej woli. tempretura oscylowala okolo zera, nie padalo, ok przy np. ulewnym deszczu czy sniezycy przy -20 stopni juz by to bylo bardzo uciazliwe.
 Profil Relacje PM off  

#2365 PostWysłany: 10 Gru 2014 11:55 

póki nie wprowadzą numeracji miejsc to nic nie pomoże i bałagan oraz przepychanie się w walce o lepsze miejsca będą dalej, choćby dlatego, że tak jak ma miejsce podczas lotów przeważnie osoby podróżujące razem chcą siedzieć obok siebie
 PM off  

#2366 PostWysłany: 10 Gru 2014 12:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
póki nie wprowadzą numeracji miejsc to nic nie pomoże i bałagan oraz przepychanie się w walce o lepsze miejsca będą dalej, choćby dlatego, że tak jak ma miejsce podczas lotów przeważnie osoby podróżujące razem chcą siedzieć obok siebie

Ale jedna osoba może oddawać bagaże, a druga "zaklepać" miejsce.
Zresztą to też jest jakiś wyimaginowany problem, jak komuś zależy to pojedzie razem, na kilkanaście rodzinnych przejazdów tylko raz się spóźniliśmy na "boarding" ;) ale po poproszeniu kilku osób i tak siedzieliśmy parami.
Reszta przejazdów 4 miejsca obok siebie.
jacek6619 napisał(a):
Taka sama sytuacja jest na schodach ruchomych. W krajach cywilizowanych staje sie po prawej stronie aby przepuscic tych ktorzy nie stoja a chca isc i minac stojacych ludzi. W Polsce stoja i ani mi sie tu rusz....

Tu się nie zgodzę, brak wolnej "lewej" na schodach widziałem w wielu krajach europejskich.
A chyba najczęściej w Polsce, poprawny ruch można zauważyć na długich schodach przy metro Centrum, rzadko znajdzie się zawalidroga.
 Profil Relacje PM off  

#2367 PostWysłany: 10 Gru 2014 12:11 

srebrny
mashacra napisał(a):
@michcioj jakbym miał wybierać w normalnej cenie PB lub w podobnej "promocyjnej" pociąg z podobnym czasem przejazdu brałbym pociąg, ale ja mam skrzywienie na kilkadziesiąt przejazdów tylko raz płaciłem więcej niż 1 pln za bilet, i porównuje to w kategorii cena/jakość i wygrywa u mnie PB.

jasne, tutaj masz racje za zlotowke sensowniej jechac PB niz pociagiem.
tyle ze u mnie wszystko niestety jest na ostatnia chwile, nie ma jak zaplanowac podrozy tak szybko zeby wychaczyc bilet za zlotowke :)
osobiscie wole pociag, tyle ze np. w nocy jednak chyba wygodniejszy jest PB, bo powinno przynajmniej byc cicho.
plus jest mozliwosc (przynajmniej teoretyczna :) :) korzystania z wifi i pradu i wtedy mozna np. posurfowac po necie, obejrzec film czy chocby
nawet pracowac.

mankamentem pkp jest czesty brak wagonow bezprzedzialowych, czesto w tanszych pociagach TLK zdarza sie nam jakies dziwne towarzystwo,
np. pijany spiacy 60latek czy tepa baba z psem i marudzacym dzieciakiem cala droge :-)
owszem, zdarza sie i tyle, na krotkich odcinkach to ok, ale juz np. na trasie gdansk-krakow moze byc to uciazliwe.

w kazdym razie po ostatniej przyjemnosci jazdy PB na trasie krakow-gdansk zaraz po powrocie kupilem pendolino :)
 Profil Relacje PM off  

#2368 PostWysłany: 13 Gru 2014 22:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Zauważyłam coś ciekawego w funkcjonowaniu systemu sprzedażowego biletów na PB :P Właśnie chciałam kupić bilet na trasę Katowice - Rzeszów, ale cena jest stosunkowo wysoka dla studenta (45 zł przy 30 zł konkurencji) i się wahałam. Ale zastanawiałam się, ile miejsc jest wolnych i robiłam sobie symulacje - powinno być chyba luźno :P W każdym razie sprawdziłam ceny na dwa odcinki P12 (Gdańsk-Rzeszów): Katowice - Kraków (15 zł) i Kraków - Rzeszów (też 15 zł). A więc 2 oddzielne bilety dają cenę niższą, niż kupienie 1. Myślicie, że nie będą się czepiać, jeśli kupię 2 oddzielne bilety? :)

Edycja:
dobra, w sumie co mi zrobią, mam bilety to jadę ;)
 Profil Relacje PM off  

#2369 PostWysłany: 13 Gru 2014 23:00 
Awatar użytkownika

niebieski
nic nie zrobią ;) już kilka razy inni użytkownicy podawali przykład tej trasy, że lepiej czasami kupować odcinkami
 Profil Relacje PM off  

#2370 PostWysłany: 14 Gru 2014 01:38 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 16 000
invasion napisał(a):
...cena na bilet Katowice - Rzeszów jest stosunkowo wysoka (45 zł)
Sprawdziłam ceny na odcinkach Katowice - Kraków (15 zł) i Kraków - Rzeszów (też 15 zł). A więc 2 oddzielne bilety dają cenę niższą, niż kupienie 1. Myślicie, że nie będą się czepiać, jeśli kupię 2 oddzielne bilety?...

Bilet masz? Masz, więc nikt nie ma prawa się czepiać.
Przecież jadąc pociągiem do Rzeszowa, też możesz sobie kupić bilet
do Katowic, i drugi z Katowic do Rzeszowa. To czy podzielisz sobie podróż
na dwa odcinki czy... siedem to Twoja sprawa.
Najważniejsze, że masz bilet upoważniający do podróży na danym odcinku.
Więc nie stresuj się tylko kupuj dwa bilety i w drogę!
 Profil Relacje PM off  

#2371 PostWysłany: 14 Gru 2014 08:21 

srebrny
invasion napisał(a):
Zauważyłam coś ciekawego w funkcjonowaniu systemu sprzedażowego biletów na PB :P Właśnie chciałam kupić bilet na trasę Katowice - Rzeszów, ale cena jest stosunkowo wysoka dla studenta (45 zł przy 30 zł konkurencji) i się wahałam. Ale zastanawiałam się, ile miejsc jest wolnych i robiłam sobie symulacje - powinno być chyba luźno :P W każdym razie sprawdziłam ceny na dwa odcinki P12 (Gdańsk-Rzeszów): Katowice - Kraków (15 zł) i Kraków - Rzeszów (też 15 zł). A więc 2 oddzielne bilety dają cenę niższą, niż kupienie 1. Myślicie, że nie będą się czepiać, jeśli kupię 2 oddzielne bilety? :)

Edycja:
dobra, w sumie co mi zrobią, mam bilety to jadę ;)

To nic nowego, od dawna na roznych trasach wystepuja takie anomalie.
Raz nawet, bilet na dluzsza trase byl tanszy,niz na odcinek krotszy,ktory chcialem przebyc.
Taki urok dzialania algorytmow w systemie rezerwacyjnym.
 Profil Relacje PM off  

#2372 PostWysłany: 14 Gru 2014 08:24 

Skoro da się trafić taka okazję, to powiedzcie gdzie można znaleźć taka mape, gdzie zatrzymuje się autobus na przykład z Gdańska do Katowic?
 Profil Relacje PM off  

#2373 PostWysłany: 14 Gru 2014 08:38 

Zbanowany
na ich stronie...
 Profil Relacje PM off  

#2374 PostWysłany: 14 Gru 2014 09:36 

niebieski
radekmad90 napisał(a):
Skoro da się trafić taka okazję, to powiedzcie gdzie można znaleźć taka mape, gdzie zatrzymuje się autobus na przykład z Gdańska do Katowic?

Odnośnik "Rozkład jazdy autobusów":

http://www.polskibus.com/timetable
 Profil Relacje PM off  

#2375 PostWysłany: 14 Gru 2014 13:35 
Awatar użytkownika

niebieski
jacek96 napisał(a):
To nic nowego, od dawna na roznych trasach wystepuja takie anomalie.
Raz nawet, bilet na dluzsza trase byl tanszy,niz na odcinek krotszy,ktory chcialem przebyc.
Taki urok dzialania algorytmow w systemie rezerwacyjnym.

Dla mnie to nowość, dlatego pytam (od 2 miesięcy jeżdżę z Katowic). Teraz widzę cena na trasy powrotne - Rzeszów - Katowice 30 zł, Rzeszów - Kraków 10 zł, Kraków - Katowice 7 zł. :lol: Super! :)
 Profil Relacje PM off  

#2376 PostWysłany: 14 Gru 2014 13:36 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tylko upewnij się, że to ten sam autobus! :)
 Profil Relacje PM off  

#2377 PostWysłany: 14 Gru 2014 14:04 

srebrny
Dzis do kupienia Wieden-Czestochowa za 15zl., a Wieden-Katowice 30zl., jeden nawet 45zl..
 Profil Relacje PM off  

#2378 PostWysłany: 15 Gru 2014 16:41 

Nowe bilety na trasę P7 Warszawa-Rzeszów na okres 26.12.-02.01.!
 Profil Relacje PM off  

#2379 PostWysłany: 16 Gru 2014 02:55 

Kilometry: 12 258
niebieski
widzę,że w tej chwili są prace konserwacyjne na stronie polskiegobusa,ale informacja jest w 5 językach
 Profil Relacje PM off  

#2380 PostWysłany: 16 Gru 2014 13:29 
Awatar użytkownika

niebieski
luck1991 napisał(a):
widzę,że w tej chwili są prace konserwacyjne na stronie polskiegobusa,ale informacja jest w 5 językach

Teraz pisze, ze Ziggy zaprasza pozniej. Nowe bilety czy konserwacja?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości