Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#1961 PostWysłany: 27 Kwi 2014 12:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
W student agency nawet nie trwa to zbytnio dłużej. ALE: efekty - ludzie zaczeli masowo bookować jedynki - sa wprowadził podział miejsc tj. Okno dostaniesz jak jedziesz całą trasę, przy przejściu jak w(y)siadasz na przelotowym. Efekty efektów? Nie kupicie 2 osobom miejsc razem, chyba ze będziecie jednymi z pierwszych rezerwujących.
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
Dwa tygodnie na Bali za 2881 PLN 😍🌴 Loty Qatar Airways w sezonie + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 Dwa tygodnie na Bali za 2881 PLN 😍🌴 Loty Qatar Airways w sezonie + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
#1962 PostWysłany: 27 Kwi 2014 12:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Nie ma obowiązku noszenia z sobą dokumentu tożsamości to raz,

A co to ma wspólnego z sytuacją? Masz obowiązek wyrobienia sobie dowodu osobistego. Jeżeli regulamin przewoźnika wymaga sprawdzenia tożsamości to powołasz się na to, że nie ma obowiązku noszenia ze sobą dokumentu tożsamości??? Przewoźnik nie wpuszcza na pokład, bo nie zastosowałeś się do regulaminu przewoźnika.

Przy wejściu na pokład samoloty np, do Włoch też powiesz, że nie masz obowiązku noszenia ze sobą dowodu tożsamości mając bilet imienny?
 Profil Relacje PM off  

#1963 PostWysłany: 27 Kwi 2014 16:34 

asbielll napisał(a):
mam pytanie o trasę rzeszów-kraków, wcześniej to połączenie było robione w ok 2:35 h, teraz w wyszukiwarce pokazuje 3:05 h. Jechał może ktoś ostatnio i może powiedzieć czy naprawdę te 3 godziny tereaz jedzie? mam przesiadkę w krakowie i każda minuta jest dla mnie ważna ;)

Ja jeszcze nigdy nie jechałem PB w 2,5 godziny do Krakowa ale to może zależeć od tego w jaki dzień jedziemy i jakie są korki na trasach wylotowych z miast.
 Profil Relacje PM off  

#1964 PostWysłany: 27 Kwi 2014 20:05 
Awatar użytkownika

lukas63 napisał(a):
Cytuj:
Nie ma obowiązku noszenia z sobą dokumentu tożsamości to raz,
A co to ma wspólnego z sytuacją? Masz obowiązek wyrobienia sobie dowodu osobistego. Jeżeli regulamin przewoźnika wymaga sprawdzenia tożsamości to powołasz się na to, że nie ma obowiązku noszenia ze sobą dokumentu tożsamości??? Przewoźnik nie wpuszcza na pokład, bo nie zastosowałeś się do regulaminu przewoźnika.
Przy wejściu na pokład samoloty np, do Włoch też powiesz, że nie masz obowiązku noszenia ze sobą dowodu tożsamości mając bilet imienny?
Kolego, poczytaj najpierw przepisy.
Masz obowiązek wyrobić, ale nie posiadać przy sobie. Przewoźnik nie może sobie wprowadzać do regulaminu czego mu się żywnie podoba, bo za chwilę wymagałby świadectwa szczepienia ospy albo stwierdziłby, że nie wozi blondynów. Musiałby być najpierw zapis w ustawie i odnośne rozporządzenie odpowiedniego ministra zezwalające kierowcy (sic!) na legitymowanie pasażerów.
Zapewne wiesz, że lecąc do Włoch przekraczasz granicę i musisz posiadać przy sobie dokument tożsamości, bo zobowiązuje Cię do tego ustawa.
Mało tego - nie przekraczając granicy, ale lecąc krajówką też musisz posiadać dokument, bo inaczej odpowiednie służby na podstawie rozporządzenia delegowanego ustawą nie wpuszczą Cię do strefy zastrzeżonej lotniska.
Cytuj:
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 19 czerwca 2007 r.
w sprawie Krajowego Programu Ochrony Lotnictwa Cywilnego realizującego zasady ochrony lotnictwa
§ 9. 1.
Prawo dostępu do strefy zastrzeżonej lotniska mają wyłącznie:
1)
pasażer posiadający ważne dokumenty podróży, w szczególności karty pokładowe wydane przez przewoźnika zawierające nazwisko odprawionego pasażera, oraz dokumenty potwierdzające jego tożsamość, wraz z wizami, o ile są wymagane;

To rozporządzenie określa też wyraźnie kto ma prawo te dokumenty sprawdzać.

Ale przepisu takiego w odniesieniu do pasażera w transporcie drogowym nie ma!
2 ludzi lubi ten post.

#1965 PostWysłany: 04 Maj 2014 11:35 

Mam nadzieję, że doradzicie mi, czy tak złożona podróż nie jest zbyt ryzykowna.
Polski Bus z Poznania na lotnisko w Berlinie dojeżdża o 16.35. Samolot mam o 17.30. Czy PB miewa na tej trasie opóźnienia? Uważacie, że to duże ryzyko?
 Profil Relacje PM off  

#1966 PostWysłany: 04 Maj 2014 11:40 

jak dla mnie ryzyko graniczące z szaleństwem, ale to nie moje pieniądze wydane na bilet/y lotnicze.....
 PM off
Gaszpar lubi ten post.

#1967 PostWysłany: 04 Maj 2014 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Popieram. Bardzo duże ryzyko.

#1968 PostWysłany: 04 Maj 2014 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Raz się zdarzy że autobus przyjedzie punktualnie lub kilka minut przed czasem ale w danym dniu może być kilka minut później i już masz duży problem.
 Profil Relacje PM off  

#1969 PostWysłany: 04 Maj 2014 13:37 
Awatar użytkownika

Angrenne napisał(a):
Polski Bus z Poznania na lotnisko w Berlinie dojeżdża o 16.35. Samolot mam o 17.30. Czy PB miewa na tej trasie opóźnienia? Uważacie, że to duże ryzyko?

Kup sobie lepiej Simple Express, o 14:00 jesteś na lotnisku i nie ma ryzyka że nie zdążysz. W obecnym promo z Poznania na lotnisko w Berlinie kosztuje 35 zł.

#1970 PostWysłany: 04 Maj 2014 14:48 

OK, wyperswadowaliście mi ten pomysł :)

herki99 napisał(a):
Kup sobie lepiej Simple Express, o 14:00 jesteś na lotnisku i nie ma ryzyka że nie zdążysz. W obecnym promo z Poznania na lotnisko w Berlinie kosztuje 35 zł.

Nie wpadłam na to. Świetny pomysł. Tylko jak wyszukać bilety za 35 zł, o których piszesz? Mi wyszło 63 zł. Chyba, że ta promocja dotyczy tylko jakichś konkretnych dat.
 Profil Relacje PM off  

#1971 PostWysłany: 04 Maj 2014 14:51 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Ilość miejsc jest ograniczona i na wybrane kursy bilety w promocyjnej cenie zostały już wyprzedane.

Tutaj więcej info (dziś ostatni dzień promocji): http://www.fly4free.pl/obnizka-cen-na-p ... -rabatowy/
 Profil Relacje PM off  

#1972 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Z cyklu plotki nt. PB: od czerwca linia do Krynicy, nie wiem jeszcze skąd.
 Profil Relacje PM off  

#1973 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:08 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
do Krynicy ?? wątpię po zmianie przepisów połączenia ex nie mogą zatrzymywać się poza miastami wojewódzkimi więc to plotka
 Profil Relacje PM off  

#1974 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Angrenne napisał(a):

To czysty hardcore!!! Musisz znaleźć coś wcześniejszego, bezpiecznie być 2h przed odlotem.

#1975 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:13 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
mezo23 napisał(a):
do Krynicy ?? wątpię po zmianie przepisów połączenia ex nie mogą zatrzymywać się poza miastami wojewódzkimi więc to plotka

Np. Krakow-Krynica, tak jak Krakow-Zakopane. Oczywiscie bez postoju w Saczu bylby to dziwny kurs, ale kto bogatemu zabroni ;)
 Profil Relacje PM off  

#1976 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:15 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
Kraków-Zakopane było uruchomione przed zmianą ustawy proponuję poczytać Dz.U Ministerstwa Infrastruktury
 Profil Relacje PM off  

#1977 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:16 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
mezo23 napisał(a):
Kraków-Zakopane było uruchomione przed zmianą ustawy proponuję poczytać Dz.U Ministerstwa Infrastruktury

Wybacz, nie sledzilem daty uruchomienia linii do Zakopca ani zmian w ustawie :)
 Profil Relacje PM off  

#1978 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:20 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
mezo23 napisał(a):

Zatrzymywać się to jedno, ale jeżeli będzie to koniec trasy? Taki problem miała chyba swego czasu Częstochowa - PB nie mógł utworzyć tam przystanku, no a raczej nikt nie chciał zrobić z niej kierunku docelowego ;)
 Profil Relacje PM off  

#1979 PostWysłany: 06 Maj 2014 22:27 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Koniec trasy może być i w Harasiukach Górnych. Niemniej ciekawe, co zrobią z Sączem. Choć może to być oczywiście tylko niesprawdzona plotka.
 Profil Relacje PM off  

#1980 PostWysłany: 07 Maj 2014 10:12 
Awatar użytkownika

Patrząc na frekwencję w autobusach Szwagropolu, byłby to strzał w kolano PB.
A do tego Szwagropol zbiera i wysadza sporo pasażerów po drodze.
Krynica to uzdrowisko, a nie miejscowość turystyczna, czy punkt przesiadkowy.

Co oczywiścienie nie wyklucza, że jeżeli PB będzie dalej chciał wycinać konkurencję, to to zrobi. :evil:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Sogou [Spider] oraz 6 gości