Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#1641 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:07 

klapio napisał(a):
Ja kupiłem dziś 18 biletów, większość za 2 zł i trochę po 5 zł a do tego przez nieuwagę parę mam podwójnie. Na żadne nie mam potwierdzenia na emailu ale wysłałem im daty i kierunki z tymi numeremi które się pojawiały przy płatność mtransferem i poprosiłem o wysłanie biletów na email a paru o anulowanie w związku z błędami na ich stronie. Zobaczymy co odpiszą :D

Jeśli jesteś jednym z tych handlarzy z allegro którym to zawsze dziwnym trafem zmieniają się plany wyjazdów i przez to sprzedają bilety (które i tak zazębiają im się terminami na innych biletach które sprzedają w innych aukcjach, co już samo w sobie świadczy o tym, że kitują) to na Twoim miejscu nie pisałbym na forum, że kupiłeś 18 biletów (chyba, że np. dojeżdżasz z/do pracy codziennie PolskimBusem albo wracasz na weekendy do domu z akademika).

Ostatnio edytowany przez tmk, 13 Lut 2014 21:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#1642 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:09 

niebieski
Potwierdzam - właśnie udało mi się kupić bilety!
 Profil Relacje PM off  

#1643 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 260
Kilometry: 317 384
tmk napisał(a):
klapio napisał(a):
Ja kupiłem dziś 18 biletów, większość za 2 zł i trochę po 5 zł a do tego przez nieuwagę parę mam podwójnie. Na żadne nie mam potwierdzenia na emailu ale wysłałem im daty i kierunki z tymi numeremi które się pojawiały przy płatność mtransferem i poprosiłem o wysłanie biletów na email a paru o anulowanie w związku z błędami na ich stronie. Zobaczymy co odpiszą :D

Jeśli jesteś jednym z tych handlarzy z allegro którym to zawsze dziwnym trafem zmieniają się plany wyjazdów i przez to sprzedają bilety (które i tak zazębiają im się terminami na innych biletach które sprzedają w innych aukcjach, co już samo w sobie świadczy o tym, że kitują) to na Twoim miejscu nie pisałbym na forum, że kupiłeś 18 biletów (chyba, że np. dojeżdżasz z/do pracy codziennie PolskimBusem albo wracasz na weekendy do domu z akademika).

Większość biletów które kupuje to wykorzystuje, a te co nie wykorzystuje to oddaje na forum także nietrafiony ten Twój komentarz 8-)
 Profil Relacje PM off  

#1644 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:17 

Ech... Przecież napisałem "jeśli jesteś..."
 Profil Relacje PM off  

#1645 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:17 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie tez teraz sukces.

Co do zakupionych ale nie do konca biletow - ktos zadal PB na ich profilu facebook'owym nastepujace pytanie:
"Chciałabym uzyskać tylko jedną informację. Czy jak zakupiłam teraz bilety to przy wyjaśnianiu zostaną mi zwrócone pieniądze czy bilety? Zapłaciłam już za część, chciałam dokupić kolejną, ale widzę że te już kupione są nadal w koszyku... i trochę się waham."

Odpowiedz PB: "Staramy się wszystkie zamówienia przez Was zrobione dosyłać, więc na tym się skupiamy."

Ale tez ktos inny dopisal: "Jak wspomniałem wcześniej pod innym postem jeśli bilety masz nadal w koszyku to najprawdopodobniej dostaniesz zwrot pieniędzy, ponieważ bilety nie zostały zdjęte z puli, a co za tym idzie nie ma ich numeru w systemie."
Ale i na to byla czyjas odpowiedz: "Ja w listopadzie też miałem bilety w koszyku, a mimo to numery rezerwacji zostały mi dosłane na maila."

Wiec roznie moze byc chociaz wydaje mi sie, ze jak komus naprawde na biletach zalezy to je dostanie. Tylko potrzeba cierpliwosci...
 Profil Relacje PM off  

#1646 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:26 

indy napisał(a):
U mnie tez teraz sukces.

Co do zakupionych ale nie do konca biletow - ktos zadal PB na ich profilu facebook'owym nastepujace pytanie:
"Chciałabym uzyskać tylko jedną informację. Czy jak zakupiłam teraz bilety to przy wyjaśnianiu zostaną mi zwrócone pieniądze czy bilety? Zapłaciłam już za część, chciałam dokupić kolejną, ale widzę że te już kupione są nadal w koszyku... i trochę się waham."

Odpowiedz PB: "Staramy się wszystkie zamówienia przez Was zrobione dosyłać, więc na tym się skupiamy."

Ale tez ktos inny dopisal: "Jak wspomniałem wcześniej pod innym postem jeśli bilety masz nadal w koszyku to najprawdopodobniej dostaniesz zwrot pieniędzy, ponieważ bilety nie zostały zdjęte z puli, a co za tym idzie nie ma ich numeru w systemie."
Ale i na to byla czyjas odpowiedz: "Ja w listopadzie też miałem bilety w koszyku, a mimo to numery rezerwacji zostały mi dosłane na maila."

Wiec roznie moze byc chociaz wydaje mi sie, ze jak komus naprawde na biletach zalezy to je dostanie. Tylko potrzeba cierpliwosci...

Oby - mi już kiedyś zależało i mimo to nic nie ugrałem dostałem odp. :

" W odpowiedzi informujemy, iż z powodu zbyt długiego księgowania płatności między bankami, konkretna rezerwacja została zablokowana, a w wyniku tego e-bilet nie został wygenerowany. W przypadku nie wygenerowania e-biletu nie wywiązaliśmy się z umowy, więc wykonaliśmy zwrot pieniędzy w kwocie 100%.
Prosimy o ponowny zakup poprzez stronę internetową.
Przepraszamy za utrudnienia."

odp dostałem po kilku dniach gdzie bilety były już 3 razy droższe.. albo:

"Potwierdzamy wiadomości, że Państwa płatności, które nie wygenerowały biletów zostały wykonane poprawnie przez platformę eCard, jednakże ich rozliczenie trwało zbyt długo. Płatność zaksięgowała się po czasie, kiedy sesja Państwa koszyka z zamówieniami została już usunięta automatycznie przez panel systemu rezerwacji.

Zgodnie z naszym regulaminem :

4. Umowa przewozu pomiędzy Usługobiorcą a Usługodawcą zostaje zawarta w momencie dokonania zapłaty za przejazd (nabycia Biletu)...

oraz

5.5 Nabycie Biletu jest jednoznaczne z żądaniem wystawienia faktury, w tym Faktury Elektronicznej w rozumieniu właściwych przepisów dotyczących podatku VAT.

Biorą pod uwag powyższe paragrafy informujemy, że e-bilet nie został do Państwa dosłany, więc umowa nie została poprawnie zawarta między przewoźnikiem i pasażerem. Z powodu zaistniałej sytuacji po zgłoszeniu danego problemu przez Państwa przewoźnik poinformował Państwa o braku możliwości dosłania biletu. Na tej podstawie został wykonany 100% zwrot pieniędzy za transakcje bankowe, która nie wygenerowały biletów." itd..

jednak póki co bądźmy dobrej myśli
 Profil Relacje PM off  

#1647 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie się dziś nie udało. Po odblokowaniu strony widzę, że wszystkie ceny poszły drastycznie do góry. Są jakieś szanse, że sypną jeszcze biletami na wiosnę czy następna partia dopiero na lato?
 Profil Relacje PM off  

#1648 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
. Umowa przewozu pomiędzy Usługobiorcą a Usługodawcą zostaje zawarta w momencie dokonania zapłaty za przejazd

A co kogo obchodzi jakiś pośrednik ecard? zapłaciło się za bilety a to, że jakiś pośrednik nie zaksięgował dobrze to już konsumenta nie obchodzi - to już sprawa do wyjaśnienia między Polskim Busem a ecardem - nie zawieram umowy z ecardem tylko z Polskim Busem

Cytuj:
Są jakieś szanse, że sypną jeszcze biletami na wiosnę czy następna partia dopiero na lato?

dopiero na lato
 Profil Relacje PM off  

#1649 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:58 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ewentualnie jak porozsylaja te zaległe bilety to może w nocy coś jeszcze pojedyncze się pojawia? Chociaż szansa nikla...
 Profil Relacje PM off  

#1650 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:10 

dostałem odpowiedź na maile - 2 x uznane, 2 x zwroty - ręce mi opadają na samą myśl, że mam się z nimi przepychać znowu...

uzasadnieni:

Cytuj:
Witamy,

Uprzejmie informujemy, że zamówienie nie wygenerowało rezerwacji, więc zwróciliśmy 100% kosztów na konto, z którego dokonali Państwo płatności. Za utrudnienia przepraszamy.
 Profil Relacje PM off  

#1651 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:15 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
niebieski
Czyli bardziej wygląda to na loterie :-\

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1652 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:18 

wrześniowy napisał(a):
dostałem odpowiedź na maile - 2 x uznane, 2 x zwroty

czyli w PB mają kompletny chaos,
50% szans na bilet, 50% na zwrot i weź tu bądź mądry..

tak na marginesie po raz kolejny spróbowałem tym razem zamiast kartą zapłaciłem przelewem.. i to samo.... :?
 Profil Relacje PM off  

#1653 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:25 

niebieski
Żarty sobie robi polskibus...
Ja nadal czekam na jakakolwiek informacje pomimo rezerwacji z 12.30!!
 Profil Relacje PM off  

#1654 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:26 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
niebieski
niestety znowu padło. przynajmniej u mnie...
 Profil Relacje PM off  

#1655 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:28 
Site Admin
Awatar użytkownika

Moim zdaniem nie ma co dziś próbować rezerwować przed 24. Jest loteria, część przechodzi, część zostaje... Ja czekam do północy, może coś się uspokoi, ogarną co się dzieje i może na spokojnie się uda, może coś jeszcze jakiś bilet okaże się, że zostanie :)
 Profil Relacje PM off  

#1656 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:59 

niebieski
Witam. Problemy miałem podobne. Pani na infolinii poprosiła aby wysłać maila z informacją. Wysłaliśmy/o 15.00/ i w odpowiedzi....mail został skasowany bez odczytania. Pozdrawiam

#1657 PostWysłany: 13 Lut 2014 23:14 

obecnie hula aż miło, rezerwacja biletu 2 minuty, potwierdzenia i e-bilet na e-maila niezwłoczne
 PM off  

#1658 PostWysłany: 13 Lut 2014 23:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Śmiga aż miło są nawet bilet po 1 zł do Pragi

Załączniki:
WRO_PRG_WRO_2.png
WRO_PRG_WRO_2.png [ 48.32 KiB | Obejrzany 506 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1659 PostWysłany: 13 Lut 2014 23:48 

Może i śmiga ale jeśli dostanę anulacje to ceny na przejazd który mnie interesuje poszły już w górę...Jeszcze wiele osób nic nie wie :(
 Profil Relacje PM off  

#1660 PostWysłany: 13 Lut 2014 23:49 

No tak, teraz już działa, udało mi się w końcu kupić 2 bilety, ale większość jest już znacznie droższa i nadal nie wiadomo co z tymi opłaconymi a nie potwierdzonymi...
Nie ma nic gorszego niż ogłosić promocję, zachęcić do tanich biletów, a potem wprowadzić taki chaos i niepewność..
Zobaczymy jeszcze czy rozwiążą ten problem profesjonalnie i czy zachowają dobre imię.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości