Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2011 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Polecam jedzenie w Sphinxie - na legitymację studencką do każdego napoju shoarma lub pizza za pół ceny, czyli w skrócie ogromny obiad + piwko/pepsi/herbata za ~15zł. Bez tej promocji też ceny w miarę przystępne, szczególnie że porcje (nie wiem jak z pizzą, ale shaorma na pewno) są bardzo duże

nawet nie wiedziałem, że aż w tylu miastach jest sphinx http://sphinx.pl/restaurant/localization
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#2 PostWysłany: 17 Kwi 2011 13:27 
Awatar użytkownika

Czasem z niej korzystam i potwierdzam porcję są naprawdę solidne. Promocja aktywna jest od poniedziałku do piątku w godzinach otwarcia oraz w soboty i niedzielę do godz 13.00
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Maj 2011 15:23 

Aktualnie troszkę zmieniły się warunki promocji dla studentów -50%

Oferta obowiązuje od poniedziałku do piątku do godz. 18:00 oraz w soboty i niedziele do godz. 13:00
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Cze 2011 11:54 

Loty: 48
Kilometry: 50 130
Dla studenta 15 zt za obiad to dużo, rzekłbym nawet bardzo dużo:)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Cze 2011 16:41 

niebieski
Pierwszy raz w życiu jedliście w Sphinxie ? :shock:

#6 PostWysłany: 23 Cze 2011 20:47 
Awatar użytkownika

Moim zdaniem, jakosc Sphinxa systematycznie spada, kiedys faktycznie bylo to cos innego (10lat temu) ale tarez podobnych fast-foodow juz troche jest, ceny nadal ok, jakos potraw srednia. generalnie sprawdzona knajpa w miare duzymi porcjami i cenami ok, ale napewno nie jest to restauracja gdzie jest fajna atmosfera - raczej typowy fast-food .

#7 PostWysłany: 03 Kwi 2012 18:53 

No sphinx jest jednak jeden szczebelek wyżej niż inne fast foody i sam osobiście lubię czasem do nich zawitać :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Kwi 2012 12:36 

Zbanowany
niebieski
Pewnie niewielu o tym wie (inwestorzy giełdowi na pewno) ;) , ale Sphinx niemalże otarł się dwa lata temu o bankructwo i w owym czasie jego jakość znacznie spadła.
Teraz próbuje promocjami znów przyciągnąć do siebie klientów i odbudować zaufanie, ale moim zdaniem, tak jak już to wcześniej zauważono, jednak wciąż odbiega na minus od tego Sphinxa sprzed kilku lat.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Kwi 2012 22:07 

Ostatnio widziałem reklamę sphinxa w telewizji wiec możliwe ,ze wychodzi już z dołka i bezie lepiej :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Kwi 2012 03:33 

ja tam nigdy wiecej nie pojde i szczerze odradzam kazdemu. jakis rok temu, po 15 minutach oczekiwania na menu(!!!) poprosilem kelnera zeby przyjal zamowienie. on stwierdzil, ze ten stolik obsluguje ktos inny i zebym poszedl go sobie poszukac albo zlozyl zamowienie przy barze... widac tak dobrze im sie powodzi, ze nie potrzebuja kolejnych klientow.

#11 PostWysłany: 18 Kwi 2012 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
sphinx / fenix tylko dla najgorszych wrogów ;)

#12 PostWysłany: 29 Kwi 2012 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 40 220
też nie polecam, mimo że kiedys gorąco polecałem.
jelenia góra- mało ludzi, na zamówienie czekałem baaaardzo długo, być może był tylko 1 kucharz
wrocław- stara bułka, sałatka tez wątpliwej jakości i sos podobnie, mięso zimne - tu korzystałem ze studenckiej promocji, jeden z najgorszych obiadów :(
dobre doświadczenie mam z chorzowa.
dosyć niedawno był reportaż o paniach, które jadły w spinxie w SCC (Katowice) i znalazly robaki, skonczylo się interwencją sanepidu i mandatem.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 30 Kwi 2012 00:48 

tobe napisał(a):
wrocław- stara bułka, sałatka tez wątpliwej jakości i sos podobnie, mięso zimne - tu korzystałem ze studenckiej promocji, jeden z najgorszych obiadów :(

Studencka promocja więc zrobili po studencku :p Dawno już nie byłem ale ostatnio przechodziłem i widziałem tłumy w środku i na ogródku ,może coś się zmienia albo jakość zależy od miejsca.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Maj 2012 12:32 

Zbanowany
niebieski
Sfinks miał 19,03 mln zł straty netto w 2011 r., spadek o 52,3% r/r
ISB - Biznes
2 Maj 2012, 12:07

Warszawa, 02.05.2012 (ISB) - Spółka restauracyjna Sfinks Polska miała 19,03 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2011 roku wobec 39,89 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Strata operacyjna na poziomie grupy wyniosła 9,94 mln zł wobec 28,00 mln zł straty rok wcześniej.

Skonsolidowane przychody wyniosły 171,70 mln zł wobec 161,56 mln zł rok wcześniej.

We wcześniejszym raporcie kwartalnym podano, że wynik netto za cały rok wyniósł 18,29 mln zł skonsolidowanej straty netto.

W ujęciu jednostkowym, w 2011 roku spółka miała 19,90 mln zł straty netto wobec 36,62 mln zł straty rok wcześniej.

Strata niby się zmniejsza, ale nadal jest spora, więc firma może mieć pokusę żeby oszczędzać (na jakości potraw, obsługi itp).
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Wrz 2012 23:23 
Awatar użytkownika

flus napisał(a):
Sfinks miał 19,03 mln zł straty netto w 2011 r., spadek o 52,3% r/r
firma może mieć pokusę żeby oszczędzać (na jakości potraw, obsługi itp).

Zgadzam się w pełni. Zresztą kiedyś lubiłem jeść okazyjnie w tej sieci restauracji. Ostatnio jest troszkę inaczej. Ale nie wróżę dużej przyszłości sieci, która w obliczu kryzysu finansów zaczyna szukać dodatkowych środków otwierając nowe punkty z gorszą jakością usług. I ta gorsza jakość jest niemal systemowa. To są takie "szybkie sfinksy" czy jakoś tak się to nazywa, z kilkoma daniami w karcie (w sumie karty brak) i znacznie gorszą jakością usług; wszystko obsługuje jedna pani i przede wszystkim jest gorsze bo odgrzewane jedzenie (nawet ta ich słynna bułka).
Na tych wakacjach podróżując po kraju widziałem kilka takich punktów w marketach, pytałem i wszystkie niedawno otwarte (w 2012 roku), więc...niedługo pociągną bo NIE TAK ROBI SIE BIZNES!
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Wrz 2012 09:45 

Pisałem o nich pracę licencjacką :lol: Rzeczywiście otarli się o bankructwo, teraz może być ciężko odzyskać starą renomę. Co do jedzenia to można trafić na lepszą i gorszą porcję. Ceny za wysokie jak dla studentów a za niskie na dobrą jakość. Restauracja ogólnie ok, raz na jakiś czas można skoczyć.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 28 Lip 2014 21:13 

Nie polecam Sphinxa w Warszawie na Marszałkowskiej - wszystkie zamówione dania pływały w tłuszczu.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Wrz 2014 03:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Marszałkowskiej w Warszawie NIE MA Sphinxa ;)

Chyba że masz na myśli tego na Al. Jerozolimskich przy Rotundzie niedaleko skrzyżowania z Marszałkowską (Ale to nadal Al. Jerozolimskie)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 27 Wrz 2014 03:59 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Jest jeszcze jeden koło Sezamu, ale ten chyba też ma inny adres - Świętokrzyskiej :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość