Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Duszanbe
#1 PostWysłany: 27 Cze 2017 21:47 

niebieski
W centrum :
-Park Rudaki i znajdujący się w pobliżu pałac prezydencki
-Pomnik Ismoili Somoni i spacer w kierunku Independence Monument , za którym mamy ładny widok na miasto i rzekę.
-National Museum of Tajikistan - wejście 25 somoni ~ 1 PLN, idealne miejsce do skrycia się przed słońcem, w środku pustki - byliśmy jedynymi zwiedzającymi + sami pracownicy. Na poziomie -1 jest sklep z pamiątkami, a na parterze bar z całkiem niezłym jedzeniem, które może nie wygląda najlepiej ale jest dobre - za zupę z bułką + butelka wody zapłaciłem ok 3PLN

- przy Navruz Palace znajdziecie plażę i rowery wodne
https://www.google.pl/maps/place/Navruz ... 68.7685977
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN
Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
 Temat postu: Re: Duszanbe
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2025 17:12 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
Zwiedzanie:

Pałac Nawruz (Navruz Palace) możliwe jest w grupie, najlepiej zagadać do ochroniarza w budce przy głównym wejściu. Koszt zwiedzania to 70 somoni, płatne do ręki przewodniczki; w moim przypadku dołączyłem do irańskiej wycieczki, ale przewodniczka dla mnie i kilku rosyjskomownych turystów starała się też coś powiedzieć o pomieszczeniach po rosyjsku;

Centrum Ismailizmu (Ismaili Centre) - niestety nie jest możliwe jego zwiedzanie od kilku lat - informacja od ochroniarza przy bramie;

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość