Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Kwi 2016 12:33 

Loty: 6
Kilometry: 13 207
Witam, czy termin 30.09 - 8.10.2016 jest ok na podróż do Dubaju z dzieckiem 2 letnim? Prosze innych rodziców o jakieś wskazówki itp. :) jeśli oczywiście byli z dzieckiem w podobnym wieku w Dubaju.

Dziekuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#2 PostWysłany: 05 Kwi 2016 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 589 892
niebieski
Witam,
byłem z maluchami w kilku miejscach m.in. w Dubaju kilka dni temu (obecnie 8 i 4 latka).
Maluszkowi tam może doskwierać przede wszystkim upal - myślę, że to największe zagrożenie... przełom września/pazdziernika na pewno będzie ponad 30C. Także dużo picia i mocne kremy.
Trzeba też uważać na klimatyzację.
Poza tym wszystko jest dostepne i nie ma co sie martwić. Ja właśnie ze względu na temperatury wybrałem marzec i było ok - tak do 30C z lekkim wiaterkiem. Można więć było spokojnie zwiedzać i plażować :)
Pozdrawiam - jak coś to pisz - udanego pobytu życzę

#3 PostWysłany: 05 Kwi 2016 19:22 
Awatar użytkownika

srebrny
patryk_travel napisał(a):
Witam, czy termin 30.09 - 8.10.2016 jest ok na podróż do Dubaju z dzieckiem 2 letnim? Prosze innych rodziców o jakieś wskazówki itp. :) jeśli oczywiście byli z dzieckiem w podobnym wieku w Dubaju.

Dziekuję za pomoc.

nie, to nie jest termin ok dla doroslego, wiec dla dziecka tez nie, choc sam dzieci nie mam ani dawno nie rozmawialem rozsadnie z nikim w wieku 2 lat, wiec jest to moja subiektywna opinia
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Kwi 2016 08:17 
Awatar użytkownika

Loty: 274
Kilometry: 589 892
niebieski
Dokładnie - bo w sumie nie odniosłem się do najważniejszego - tak jak napisał rw30.
Jak możesz to przesuń wyjazd na później - na chłodniejszy okres.
pozdrawiam

#5 PostWysłany: 06 Kwi 2016 09:50 

Loty: 6
Kilometry: 13 207
Dziękuję za informacje...faktycznie temeratura może być tu wyznacznikiem obaw jeśli chodzi o dziecko 2 letnie. Różnice (klimatyzowane pomieszczenia/dwór) są też dla mnie pytaniem. Jest możliwość lotu ostatni tydzień paź. lub pierwszy listopada.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Kwi 2016 22:11 
Awatar użytkownika

srebrny
ostatni raz z Dubaju wyjezdzalem kolo 12 listopada i temperatury ciagle byly dalekie od znosnych i sprzyjajacych jakiejkolwiek turystyce
sprawdz srednie z paru lat, moze ten rok byl wyjatkowo cieply czy cos.

Ostatnio edytowany przez Washington, 07 Kwi 2016 23:29, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Kwi 2016 09:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdecydowanie polecam Ci miesiące naszej zimy. Ja byłem w lutym, rewelacja. Temperatury znośne, idealne do zwiedzania, sloneczko swieci, a poplażowac tez nie zaden problem.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość