Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Drogo w Ryanair
#41 PostWysłany: 10 Maj 2014 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
correos napisał(a):
Ryanair

- zysk netto za rok 2013 oni chyba wykazuja na miesiac marzec 2014 - ponad 500 mln euro
- roczny wzrost kursu akcji 16%

Michael O'Leary wiele mozna o nim pisac. Bronia go cyfry na chwile obecna.
Nawet jak by zysk wyszedł za duży i trzeba by było zapłacić podatki to ...kupi kilka samolotów i pozycja koszty wzrośnie. :lol:
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#42 PostWysłany: 10 Maj 2014 23:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Maja swoj sposob na ten biznes.

Wiele lini lotniczych ostatnio "padło" - Malev, Spanair pasjonaci zapewne potrafia wymienic kilkadziesiat innych.
Klopoty finansowe maja nawet najwieksi : American Airlines, Air France i British Airways.

Mi osobiscie imponuja ludzie potrafiacy zrobic cos z niczego.
Ryan wciaz dynamicznie sie rozwija. Kiedys jak napisalem na forum, ze bedziemy latac za 10 euro Ryanem po Polsce wielu forumowiczow napisalo " niemozliwe , science fiction , correos zapomnij". Tym skurczybykiem polecimy zza Ocean i to wczesniej niz nam sie wydaje.
 Profil Relacje PM off
lahcimmm2 lubi ten post.

#43 PostWysłany: 11 Maj 2014 00:39 

Podsumowując dyskusję - polecam zainwestować w akcje ryanaira i odbić sobie "drogie" bilety :)

#44 PostWysłany: 11 Maj 2014 02:59 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
correos napisał(a):
Mi osobiscie imponuja ludzie potrafiacy zrobic cos z niczego.
Ryan wciaz dynamicznie sie rozwija. Kiedys jak napisalem na forum, ze bedziemy latac za 10 euro Ryanem po Polsce wielu forumowiczow napisalo " niemozliwe , science fiction , correos zapomnij." Tym skurczybykiem polecimy zza Ocean i to wczesniej niz nam sie wydaje.
Wtedy jeżeli ich bilety będą ostro konkurencyjne (a będą na pewno !) to by dowiezć ludzi do tych lotnisk z których będą zaczynać się takie loty
przelot łączony z innego lotniska będzie może tylko o 1 zł droższy a i tak wyjdą na swoje gdyż wypełnienie samolotów lecących za ocean będzie bliskie 100 %. Jak do ceny biletów dołożymy walizeczki (2 loty w tym 1 za ocean), przydział miejsc itd, to i tak wyjdą na plus
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 11 Maj 2014 08:46 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
srebrny
Nie polecimy za ocean bo Ryanair ma tylko B738, a perspektywie zamówienie B737 Max, a tym za ocean nie da się latać.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#46 PostWysłany: 11 Maj 2014 10:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nikt nie pisze, ze musi je zakupic...... polknie firme ktora je ma :)

byc moze Aer Lingus?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 11 Maj 2014 12:09 

vincenz napisał(a):
Nie polecimy za ocean bo Ryanair ma tylko B738, a perspektywie zamówienie B737 Max, a tym za ocean nie da się latać.

Da się, przez ocean lata A318 British airways ;) z międzylądowaniem w irlandii
Poza tym, z tego co wszyscy zauważyli, ceny Fr i w6 biletów są wyższe niż dwa, trzy lata temu. Zobaczymy jak się będzie kształtować w przyszłości :)
To czym tanie linie przebijają rejsowe to mnóstwo bezpośrednich połączeń, a nie jak w przypadku tradycyjnych posiadanie jednego huba i loty z przesiadkami.

#48 PostWysłany: 11 Maj 2014 12:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Tiramisufan napisał(a):
... ceny Fr i w6 biletów są wyższe niż dwa, trzy lata temu. ....

ceny są teraz nieznacznie wyższe niż wcześniej.
no chyba że będziesz to procentami wyrażać to taaak, ogromne som!

#49 PostWysłany: 12 Maj 2014 10:19 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
srebrny
Tiramisufan napisał(a):
Da się, przez ocean lata A318 British airways ;) z międzylądowaniem w irlandii

Na powrocie nawet bez międzylądowania latają, poza tym mają do tej trasy specjalnie dostosowanego A318 (mała liczba pasażerów - tylko biznes klasa). Międzylądowanie w Irlandii jest wymuszone ograniczeniem ilości paliwa przy starcie z powodu krótkiego pasa na LCY. Co nie zmienia faktu, że FR w obecnej konfiguracji swoich B738 o lataniu za ocean może zapomnieć ;)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 12 Maj 2014 10:24 

praktycznie rzecz biorac bilety z roku na rok beda drozsze...to chyba normalne??
Im spoleczenstwo i gospodarka szybciej sie bogaci to widac to w cenie takich dobr jak np. bilety lotnicze :)

problem polega na tym, ze pojecie tanio...jest baardzo wzgledne
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 12 Maj 2014 10:36 
Awatar użytkownika

srebrny
mkobyszewski napisał(a):
praktycznie rzecz biorac bilety z roku na rok beda drozsze...to chyba normalne??
Im spoleczenstwo i gospodarka szybciej sie bogaci to widac to w cenie takich dobr jak np. bilety lotnicze :)

A widzisz, my tu swoje, a prasa swoje... Rzepa stawia dziś tezę, że bilety jednak nie drożeją a tanieją! ;)
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/706254,1108844.html

#52 PostWysłany: 12 Maj 2014 13:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Gregggor napisał(a):
mkobyszewski napisał(a):

A widzisz, my tu swoje, a prasa swoje... Rzepa stawia dziś tezę, że bilety jednak nie drożeją a tanieją! ;)
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/706254,1108844.html

my tu chyba rozmawiamy glownie o RyanAir, a oni o tradycyjnych liniach

namteH napisał(a):
Tiramisufan napisał(a):
... ceny Fr i w6 biletów są wyższe niż dwa, trzy lata temu. ....

ceny są teraz nieznacznie wyższe niż wcześniej.
no chyba że będziesz to procentami wyrażać to taaak, ogromne som!

haha, smieszne, jak zwykle

na niektorych trasach ceny Ryana sa 60-70% wyzsze niz rok-dwa temu [np weekendowki BCN-Kanary, BCN-Baleary z interesujacych mnie kierunkow], wiec nie, to nie jest 'nieznacznie wyzsza cena'
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#53 PostWysłany: 12 Maj 2014 13:39 

niebieski
Widać są chętni na takie ceny i tyle, koniec tematu.

#54 PostWysłany: 12 Maj 2014 13:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rw30 napisał(a):
...

na niektorych trasach ceny Ryana sa 60-70% wyzsze niz rok-dwa temu [np weekendowki BCN-Kanary, BCN-Baleary z interesujacych mnie kierunkow], wiec nie, to nie jest 'nieznacznie wyzsza cena'

za 70euro bcn-lpa czw-nd za ok 70 euro są wiec nie wiem czy to aby 60-70% drożej niż rok-dwa temu.

#55 PostWysłany: 12 Maj 2014 14:57 
Awatar użytkownika

srebrny
shiver napisał(a):
Widać są chętni na takie ceny i tyle, koniec tematu.

no, widocznie sa, ja nie napisalem, ze nie ma

namteH napisał(a):
rw30 napisał(a):
...

za 70euro bcn-lpa czw-nd za ok 70 euro są wiec nie wiem czy to aby 60-70% drożej niż rok-dwa temu.

ok sherlocku, podales 1 lotnisko z 8 lacznie dostepnych na balearach i kanarach gdzie mozna doleciec za te pieniadze co kiedys, gratuluje!

niby jestes inteligentny gosc, ale Twoje proby dowiedzenia 'zawsze mam racje' sa nieco nuzace
wybacz ten osobisty wybieg, ale musialem

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 12 Maj 2014 15:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rw30 napisał(a):
...
namteH napisał(a):
rw30 napisał(a):
...

ok sherlocku, podales 1 lotnisko z 8 lacznie dostepnych na balearach i kanarach gdzie mozna doleciec za te pieniadze co kiedys, gratuluje!

niby jestes inteligentny gosc, ale Twoje proby dowiedzenia 'zawsze mam racje' sa nieco nuzace
wybacz ten osobisty wybieg, ale musialem

ktoś zaczął tydzień w nie najlepszym humorze? :mrgreen:
podałem jeden przykład żeby obalić całą teorię o wzroście cen na wszystkich trasach i to jeszcze o te 60-70%.
nie latałem na inne wyspy kanaryjskie więc ciężko mi jest porównywać dzisiejsze ceny z tym co było kiedyś jeśli nie ma punku odniesienia...
na ibizie bylem niedawno za 15 euro(bilety chyba normalnie 30 kosztowały i jakiś myk wykorzystałem). jak na wylot sobota i powrót w niedziele wieczorem to ja bym tego nie nazwał drogo...
nie mowie, że nic nie podrożało, bo sam już parę postów temu o tym wspominałem. twierdzę natomiast że oferta ryana(tego tyczy ten wątek) jest dalej bardzo atrakcyjna.
miłego dnia! 8-)

#57 PostWysłany: 13 Maj 2014 00:05 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
namteH napisał(a):

Ja w 2011 francą leciałem LPA-BCN za €8. Jak dla mnie €70 to niecałe 10 razy więcej. A w sobotę STN-LPA był wówczas za 14,98 GBP. To były czasy, ech! :)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 13 Maj 2014 00:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
luziczek napisał(a):
namteH napisał(a):

Ja w 2011 francą leciałem LPA-BCN za €8. Jak dla mnie €70 to niecałe 10 razy więcej. A w sobotę STN-LPA był wówczas za 14,98 GBP. To były czasy, ech! :)

8 euro to była cena na stronie ryana?

#59 PostWysłany: 13 Maj 2014 00:26 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Pewnie mogło być, ale były też inne czasy. Kiedyś było kiedyś, a teraz jest teraz.
 Profil Relacje PM off
luziczek lubi ten post.

#60 PostWysłany: 13 Maj 2014 00:26 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
namteH napisał(a):
8 euro to była cena na stronie ryana?

Tak, bo wtedy jeszcze nie znałem tajników taniego kupowania biletów jak dziś. Ewentualnie mogę też pokazać maila potwierdzającego rezerwację wraz z ceną :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 14 gości