Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Wrz 2024 12:40 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Cena nie jest jakaś rewelacyjna, ale jak na wyloty z Poznania całkiem dobra. Terminów całkiem sporo. Pewnie z innych regionów też się da. W niewiele wyższej widziałem, że da się kupić też Dominikanę, Jamajkę, Bahamy - da się OJ. Odcinki TATL z LH.
Takie ceny pokazuje chyba tylko strona Air Canada, u pośredników znalazłem jedynie drożej. Pokusiłem się o kółko Bogotą i powrótem z Punta Cana. Odrzucało płatność, ale doczytałem, że to standardowe od bardzo dawna na stronie Air Canada - wystarczy dodać kartę do profilu i płatność przechodzi bez problemu. Loty przez Kanadę, więc dużo punktów do statusu w MM.

Załączniki:
bogota.png
bogota.png [ 65.37 KiB | Obejrzany 1418 razy ]
 Profil Relacje PM off
jekyll lubi ten post.
kbk uważa post za pomocny.

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#2 PostWysłany: 06 Wrz 2024 13:24 
Awatar użytkownika

złoty
Cena nie jest nie tylko jak piszesz atrakcyjna, ale napiszę, że żałosna wręcz, więc nie rozumiem dlaczego tą ofertę umieszczasz w tym dziale, przypominam tytuł ZNALAZŁEM TANI LOT, Chyba że nie dowidze i to jest w C ?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 06 Wrz 2024 13:55 

złoty
Chyba coś przespałeś kilka lat. Na amerykę południową z wylotem z PL to jest tani lot.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Wrz 2024 14:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Subiektywnie być może jest, obiektywnie nie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 07 Wrz 2024 03:11 
Awatar użytkownika

złoty
Chyba jednak nie masz pojęcia o cenach lotów, zresztą jak większość, w Ameryce południowej spędziłem ostatnie kilka lat, a w Bogocie byłem w listopadzie zeszłego roku, ceny biletów nie podam bo byś dostał zawału serca, ale jak koniecznie chcesz wiedzieć to napisz na priv to wyślę
 Profil Relacje PM off
Flyguy lubi ten post.

#6 PostWysłany: 07 Wrz 2024 08:41 
Awatar użytkownika

srebrny
@kostek966 , bogota w listopadzie? Przecież wtedy zimno i pada. Dobrze, że chcesz się na priv podzielić, bo publicznie taką ofertę pokazywać to wstyd 8-)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Wrz 2024 11:37 
Awatar użytkownika

złoty
rob_sad napisał(a):
Chyba coś przespałeś kilka lat. Na amerykę południową z wylotem z PL to jest tani lot.

Jesteś 13 lat na forum i to Ty przespałeś najlepsze deale ostatnich 3 lat do Am. Płd. Najtańszy do znalezienia również tutaj 640zl RT (nie z POZ ale od niedalekiego sąsiada) Z POZ można było za mniej niz 1000zl jeśli ktoś pokombinował i deal do samej Am. Płd.....
kostek966 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 07 Wrz 2024 13:10 

niebieski
Jak się lata wtedy kiedy wpadnie promka, to cena faktycznie wysoka.
Jak chce się polecieć w konkretnym terminie wybranym przez siebie, a nie dopasowywac pod deal który będzie a może nie - wówczas cena ok. Taki trochę standard przy zaangażowanie w szukanie.
Tak czy siak chyba jednak nie zasługuje na temat w "znalazłem tani przelot"

BTW @kostek966 Ty napisałeś ostatnimi czasy jakiś konstruktywny post na forum, czy raczej skupiasz się na udowadnianiu że inni są "mniejszymi podróżnikami" niż Ty?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 07 Wrz 2024 13:17 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bogota z WAWy, Turkiem, 2300 PLN. Doliczając pociąg do WAW (dajmy 150 PLN za rt) to 2450. 600 pln do przodu, do kupienia kawy i rumu do bagażu rejestrowanego

Deal z maja 2024

promocja-tk-na-loty-z-pl-i-okolic,232,176809&hilit=bog#p1699515
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#10 PostWysłany: 07 Wrz 2024 13:43 

złoty
Dobra. Wątek do usunięcia. Dla mnie wylot z POZ to glownie oszczędnosć czasu i wygoda, do WAW dojezdzac mi sie nie chce, a doloty to dodatkowe 400zl, czas i ryzyko. Różnica znika.
Doloty do UE daja podobna cene i dodatkowe ryzyko. Ale rozumiem, że większość tak tego nie widzi. Podobnie SQ do Wietnamu, Kambodzy po 3000+ na jednym bilecie uważam za dobrą cenę, tym bardziej że na głównej f4f wklejaja po niewiele niższej z WAW na Air China lub LO+VN, co jest słabszą opcją i wymaga zwykle dodatkowych lotów lokalnych.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Wrz 2024 14:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Panowie, ale dobra cena za lot z Poznania do Bogoty to ile? @Zeus wrzucił cenę 2.337 zł, ale z WAW, więc jak ktoś jest z POZ i chciałby tą trasę pokonać samolotem, to i tak musi dorzucić do tego około 250 zł za krajówkę, na osobnych biletach (załóżmy, że leci z samym podręcznym albo ma FTL i rejestrowany jest w cenie - bo jeżeli nie, to cena krajówki rośnie).

Mi się wydaje, że patrzycie przez pryzmat własnych wyborów i własnych preferencji, a reprezentujecie dość wąską grupę osób, dla której cena biletu lotniczego jest kluczowa. Wspomniany termin wrzucony przez @rob_sad uwzględnia wylot w sobotę i powrót w sobotę. Uwzględnia również 11 listopada, więc dla sporej części osób de facto pozostaje wzięcie 4 dni wolnych, żeby przelecieć się do Kolumbii.
Ja znam sporo osób, dla których dniówka to >1.000 zł do faktury na koniec miesiąca. I uwierzcie, że tacy ludzie będą wstanie zapłacić 500 zł więcej, tylko dlatego, żeby wylot był w sobotę, a nie w piątek. Bo i tak są >500 zł do przodu. I tacy ludzie potrafią wydać i 60k za dwutygodniowe wakacje (znam takich). Ale są też tacy, których stać, ale szukają dobrych okazji, żeby nie wydać tych 60k, mimo, że ich stać. I według mnie ta oferta @rob_sad jest dobra, szczególnie dla takich osób. Może nie bardzo dobra, ale wiele osób naprawdę się może na to skusić.
Nie każdy ma multum wolnego czasu, dowolne terminy i dowolne destynacje. Jako społeczeństwo się zmieniamy i coraz częściej jesteśmy w stanie płacić za wygodę, czyli loty w wybranych przez nas terminach, spod domu. Teraz ludzie idą do knajpy i wydają 300 zł za 2h jedzenia i picia - i jasne, można zjeść w domu, znacznie taniej, ale nie o to chodzi.
Można też próbować wyśmiewać ludzi, co przepłacają latając w wakacje i płacąc więcej. Ale co mają zrobić, jak to jedyny termin, żeby polecieć rodziną z dziećmi?

Ja tutaj nie chcę otwierać na nowo dyskusji, mam też nadzieję, że to mój jedyny post w tym temacie :) Natomiast zachęcam, żeby próbować spojrzeć na ofertę będąc w butach innych osób, a nie tylko w swoich (np. emeryta >60 lat, który patrzy tylko na cenę i uważa, że płacenie więcej to rodzaj złodziejstwa. I to tylko przejaskrawiony i wymyślony przykład, bo zakładam, ze wszyscy w wątku jesteśmy trochę młodsi).
Na tym forum jest naprawdę szeroki przekrój społeczny. I rzecz jasna jest granica, w której dany lot nie jest już ofertą na to forum - ale imo, to ta granica tutaj nie została przekroczona :) A na pewno nie na tyle, żeby ją wyśmiewać, a parę wpisów miało tutaj taki wydźwięk.
10 ludzi lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 07 Wrz 2024 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
Na forum ktoś kiedyś pisał, że dał za Islandie wizzem 3500 zł bo pasowały mu terminy. I ja się cieszę na takie podróże obcych ludzi bo w końcu ktoś te linie musi utrzymywać :)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 07 Wrz 2024 15:51 
Awatar użytkownika

złoty
@BB108, dałeś cały wykład na ile kogo stać, a nie o tym jest ten temat, tylko o wrzucaniu NAPRAWDĘ tanich lotów, a nie tych które danej osobie pasują, możemy stworzyć osobny temat co komu i kiedy pasuje, a tutaj piszmy o prawdziwych dealach,
@QbaqBA, widocznie czytasz wybiórczo tematy, ostatnio piszę o Korei, chociaż masz trochę racji, jak czytam to forum i pytania o to czy w TK mnie rozsadzą, albo w qr dostanę coś do jedzenia to nie chce mi się pisać,
 Profil Relacje PM off
Janek lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości