Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Kwi 2016 17:09 

Witam. W niedziele mama moja wylatuje Norwegianem do USA z przesiadką w Londynie. Kupiłem ten droższy bilet z posiłkiem i bagażem rejestrowanym. Ale mam pytanie jak wygląda aktualnie bagaż podręczny. Czy torebka damska lub laptop może być zabrany poza bagażem podręcznym? Czy raczej to wszystko powinno być spakowane do jednej torby. Standardowe linie do USA nigdy nie robiły problemów gdy miało się laptopa czy wypchaną damską torebkę dodatkowo. Ale w necie wyczytałem sprzeczne na ten temat informację jeśli chodzi o Norwegiana. Mógłby ktoś powiedzieć jak aktualnie wygląda sytuacja?
 Profil Relacje PM off  

Egipski luksus przy rafie koralowej 🐠🌴 All inclusive w 5* hotelu Novotel za 2699 PLN 🥰 Egipski luksus przy rafie koralowej 🐠🌴 All inclusive w 5* hotelu Novotel za 2699 PLN 🥰
Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊 Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊
#2 PostWysłany: 01 Kwi 2016 17:13 

niebieski
Wszystko pieknie jest opisane tu:

https://www.norwegian.com/uk/travel-inf ... d-baggage/

You can also bring one small personal item on board. This could be a little handbag or a slim laptop case that fits comfortably under the seat in front of you. Bulky hand bags, shopping bags or large laptop cases may not qualify as a small personal item. If you have too much baggage, you'll have to pay to check it in.

Wiec zamiast szukac "po necie" warto sprawdzic w pewnym zrodle :).
 Profil Relacje PM off
skarżyski uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Lip 2016 10:11 

Cześć!
Nie wiem, czy piszę w dobrym miejscu, ale moje pytanie dotyczy dodatkowego bagażu. Pod koniec tygodnia lecę do Oslo i może przekroczę limit bagażowy i chciałam zapytać, czy za nadbagaż płaci się tylko gotówką w euro (5 euro za 1 kg), czy tylko kartą?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lip 2016 10:46 
Awatar użytkownika

Loty: 45
Kilometry: 50 890
A dużo przekroczysz? Na trasie WAW-OSL jeszcze ani razu nie sprawdzali mi wagi podręcznego i dodatkowego - patrzą bardziej na wymiary, ale jak coś płatność kartą, z gotówką się nie spotkałam.
Rejestrowany sprawdzają :)
Carollayna.pl
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lip 2016 12:24 

Carollayna, dzięki za odpowiedź :) Może 4-5 kg, ale skoro płatność tylko kartą to będę musiała jakoś się zmieścić w tych 50 kg.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lip 2016 13:56 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
W WAW płatność i gotówką i kartą ;)
Bagaż podręczny generalnie nie jest sprawdzany wagowo jeśli to plecak. Trzeba umieścić go pod poprzedzającym fotelem.
Nadbagaż jeśli chodzi o walizkę to 11€/kg ;)

#7 PostWysłany: 06 Lip 2016 15:54 

oskiboski, dzięki za odpowiedzi ;) To nie wiem skąd ja wytrzasnęłam te 5 euro :oops:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Lip 2016 15:59 

Sorki, że piszę post pod postem, ale mam kolejne pytanie. Bagaż podręczny to też taka mała walizka? Bo jak mierzę to wychodzi mi z rączką 56 cm, a ma być 55 cm...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Lip 2016 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 45
Kilometry: 50 890
Bagaż podręczny 55x40x23 cm - jeśli przekracza centymetr to nie będą się czepiać, oby nie było dużo więcej.
Dodatkowo drugi bagaż podręczny 25x33x20 cm.
Może być walizka, plecak - w tych wymiarach.
Oraz jako 3 bagaż "podręczny" zakupy w sklepie wolnocłowym :)
Nigdy mnie jeszcze nie sprawdzano odnośnie wymiarów bagażu a latam tylko z podręcznymi.
Carollayna.pl
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Lip 2016 16:43 

Trochę się kolezanka rozpedziła: oficjalnie za free w zwyklej taryfie w Norwegian przysluguje bagaż podręczny + nawet duza torebka damska
Tyle, czy az tyle - a i mamy osobny temat o tym
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości