Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: doplaty raynera
#1 PostWysłany: 30 Cze 2010 03:16 

pewnie juz sa takie pytania ale sie nie doszukalam. planuje lot z przesiadka, oba rajnerem i w obie strony przesiadka. oczywiscie z bagarzem rejestrowany. z tego co wyczytalam to tylko odprawa on line obowiazuje (jeszcze nie wiem na czym to polega ale poczytam, chyba ze mnie ktos tu wczesniej uswiadomi to bede wdzieczna) i ze tam mozna tylko podreczny odprawic. wiec jak mam odprawic nie podreczny? moze prosciej. ile bede musiala doplacic za bagarz, lacznie na 4 przeloty , bo po 2 w kazda strone?
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
 Temat postu: Re: doplaty raynera
#2 PostWysłany: 30 Cze 2010 09:50 

jeśli idzie o BAGAŻ to:

http://www.fly4free.pl/ile-zaplacimy-dodatkowe-oplaty-w-tanich-liniach/

#3 PostWysłany: 30 Cze 2010 15:31 

to znaczy ze musze po 40 euro za osobe w jedna strone za bagaz doliczyc??? MASAKRA jakas.
ale tu pisza ze nadac trzeba go pryz odprawie. a ponoc odprawa ejst tylko on line no to jak mam nadac bagarz netem? nie czaje.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Cze 2010 16:33 

jak jedziecie w 2 osoby, to możecie pomyśleć o tym, żeby sie. zmieścić w jednym bagażu rejestrowanym. wtedy wyjdzie wam 40 EUR za parę w jedną strone, a zabierzecie 15 kg rejestrowanego i 2 razy 10 kg podręcznego. Razem 35 kg, to już jest chyba sporo.

nie odprawiałem sie nigdy z płatnym bagażem, ale domyślam sie, że chodzi o kliknięcie podczas odprawy online, że macie tyle i tyle sztuk bagażu w takiej czy innej kategorii wagowej/cenowej.

Robicie wydruk i potem idziecie z tym do punktu odprawy/nadanie bagażu/check-in a wasz bagaż już jest odprawiony (w sytemie). Pani tylko klika po naklejkę i nie musi nic więcej robić, bo wy jesteście już odprawieni, tzn w systemie jest info o waszych danych oraz kierunku, gdzie lecicie Wy oraz Wasz bagaż.

#5 PostWysłany: 30 Cze 2010 17:32 

no tez myslalm o tej opcji by sie spakowac w jeden rejestrowali jesli sie z raynarem bedizmey wybierac gdzies. poki co tylko wizzair lecielismy ale to zupelnie inna bajka byla, bo loty krajowe po ukrainie i trzeba bylo przez posrednika kupowac no i wiaodmo ze o odprawie online nie bylo mowy bo wylot z kijowa z my w wawie mieszkamy.
a jeszcze jedno pytanko. jak daje sie tej pani wydruk to nei trzeba odrazu bagazu nadawac? np. jade sobie z tym eydrukiem (gdzies tam do punktu) z tydzien rpzed wyjazdem ale bez bagazu, i bagaz dopiero zabieram juz jadac w podroz. cyz dobrze rouzmiem?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Cze 2010 17:49 

testorowa napisał(a):
poki co tylko wizzair lecielismy ale to zupelnie inna bajka byla, bo loty krajowe po ukrainie i trzeba bylo przez posrednika kupowac

przez żadnych pośredników nic nie trzeba kupować, wchodzisz na stronę i kupujesz

testorowa napisał(a):
no i wiaodmo ze o odprawie online nie bylo mowy bo wylot z kijowa z my w wawie mieszkamy.

A co to ma do rzeczy gdzie mieszkasz a skąd lecisz? W opcji odprawy podajesz swoje dane i tyle. Pzrecież chyab nie myślisz, że odprawa online jest tylko możliwa z miejsca w którym mieszkasz :?

testorowa napisał(a):
a jeszcze jedno pytanko. jak daje sie tej pani wydruk to nei trzeba odrazu bagazu nadawac? np. jade sobie z tym eydrukiem (gdzies tam do punktu) z tydzien rpzed wyjazdem ale bez bagazu, i bagaz dopiero zabieram juz jadac w podroz. cyz dobrze rouzmiem?

ojoj, ale kombinujesz. 1-2 h przed odlotem jesteś na lotnisku, pokazujesz kwitki, pani nakleja na bagażu lotnisko docelowe i przejmuje wasz bagaż, wy idziecie na kontrolę bezpieczeństwa, potem jest boarding czyli ładowanie się na pokład i to wszystko.

#7 PostWysłany: 30 Cze 2010 19:01 

spoko, dzieki za informacjie. ja tylko mowie jak bylo z wizzairem i lotami po ukrainie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Cze 2010 19:10 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Leciałem w zeszłym roku Wizz'em Lwów-Symferopol i Symferopol-Lwów. Bilety kupowałem na stronie Wizz'a (polskiej), płacilem przelewem w złotówkach na WizzAir'owe konto w polskim banku. Ktoś cię oszukał.

#9 PostWysłany: 01 Lip 2010 00:35 

Loty: 140
Kilometry: 216 351
Jest opcja platności ale tylko kartą, nie ma przelewów. Kupowałam ostatnio Kijów-Symferopol. I cena ostateczna podawana jest w hrywnach, nie w złotówkach, nie można tego zmienić.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Lip 2010 01:26 

niebieski
Miałem tak samo. Nie wiem Kamil, jak mogłeś to obejść. Nie da się płacić przelewem (mieszkając i mając konto bankowe w Polsce) za lot zaczynający się na Ukrainie.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Lip 2010 06:57 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
kosa napisał(a):
Miałem tak samo. Nie wiem Kamil, jak mogłeś to obejść. Nie da się płacić przelewem (mieszkając i mając konto bankowe w Polsce) za lot zaczynający się na Ukrainie.

przez pewien czas można było płacić złotówkami na konto w Polsce

#12 PostWysłany: 01 Lip 2010 09:06 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Faktycznie teraz można płacić tylko kartą :(

Płatności przelewem bankowym za loty obsługiwane przez Wizz Air Ukraine można dokonywać wyłącznie na konto bankowe (numer konta: 2600924871) w hrywnach ukraińskich z ukraińskiego konta bankowego.

W marcu 2009 nie było takiego ograniczenia.

#13 PostWysłany: 01 Lip 2010 09:06 

niebieski
Aha.

Ale chyba bardzo krótki, bo to lubiany przeze mnie kierunek i jakoś na to nie trafiłem ;-)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Lip 2010 17:35 

Kamil napisał(a):
Faktycznie teraz można płacić tylko kartą :(

Płatności przelewem bankowym za loty obsługiwane przez Wizz Air Ukraine można dokonywać wyłącznie na konto bankowe (numer konta: 2600924871) w hrywnach ukraińskich z ukraińskiego konta bankowego.

W marcu 2009 nie było takiego ograniczenia.

a my lecielismy w polowie lipca i bilety kupowalismy jakos w maju...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości