Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 31 Maj 2016 22:05 

@Glucia ja za bilet na cały dzień dzisiaj płaciłam 6€ :P, więc albo Ci się pozajączkowało albo ja trafiłam na promocję :D.
 PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#22 PostWysłany: 01 Cze 2016 10:40 
Awatar użytkownika

bilet jednorazowy regionalny - 4,50 EUR - ważny przez 1 godz. 20 min. od skasowania, możliwa jedna przesiadka
bilet jednorazowy miejski - 3,00 EUR - ważny przez 1 godz. 20 min. od skasowania, możliwa jedna przesiadka, obowiązuje tylko w granicach miasta (nie da się na nim dojechać z/na lotnisko)
bilet dzienny - 6,00 EUR - ważny od pon. do pt. od godz. 9:00 oraz we wszystkie soboty, niedziele i święta przez cały dzień
bilet dzienny - 8,50 EUR - ważny od pon. do pt. od godz. 9:00 oraz we wszystkie soboty, niedziele i święta przez cały dzień; na tym bilecie można pojechać do Akwizgranu.

Kupując dowolny bilet można dodatkowo zabrać ze sobą maksymalnie dwójkę dzieci w wieku 4 - 11 lat.

źródło: https://www.veolia-transport.nl/limburg/producten-en-tarieven/regionale-tarieven/buskaarten/ritkaarten/index.html
https://www.veolia-transport.nl/limburg/producten-en-tarieven/regionale-tarieven/buskaarten/dagkaarten-z-limburg/index.html
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.
Klebek uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 02 Cze 2016 09:40 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
singielka_1976 napisał(a):
@Glucia ja za bilet na cały dzień dzisiaj płaciłam 6€ :P, więc albo Ci się pozajączkowało albo ja trafiłam na promocję :D.

Wczoraj leciałem pierwszym lotem z Gdańska do Maastricht na jednodniówkę. Potwierdzam. Bilet z/na lotnisko kosztuje 6.00€. Można kupić w automacie lub u kierowcy.

Jak ktoś będzie robić trasę GDN-MST-WAW to ja jechałem do miasta 12:04, a spod dworca wracałem na lotnisko 15:39. Lotnisko jest małe i był trochę ścisk bo zaraz po samolocie do WAW odlatywał do BUD.

ps.
Wczoraj pogoda była fatalna, nieźle mnie zlało. Ale samo miasto ładne i warte odwiedzenia.
Załącznik:
maastricht-bilet.jpg
maastricht-bilet.jpg [ 39.27 KiB | Obejrzany 8121 razy ]
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.

#24 PostWysłany: 03 Cze 2016 22:30 

niebieski
Witam. Czy możecie podpowiedzieć. O której należałoby wyjechać z centrum Maastricht aby być na lotnisku o godzinie 15.45? Jest to jak wyczytałem autobus linii 59? Odjeżdża spod dworca kolejowego? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

#25 PostWysłany: 03 Cze 2016 22:39 

Spod dworca (okolica rozkopana) odjeżdżałam autobusem nr 59 (kierunek do Sittard via airport) ze stanowiska E (zresztą na tym samym stanowisku wysiadałam jadąc z lotniska do centrum), tu:
https://goo.gl/maps/4QzMSSNuTLQ2
Autobus w tygodniu jechał 30 minut ale ja jechałam ok.g.14, nie wiem jak wygląda sytuacja na drodze godzinę później, choć nie wydaje mi się, żeby po drodze miały być jakieś straszne korki.
 PM off  

#26 PostWysłany: 04 Cze 2016 23:22 

niebieski
Witam. Dziękuję za informację. Od siebie dodam, że przynajmniej w soboty autobus linii 59 z Centrum Maastricht odjeżdza 18 minut po pełnej. Jeżeli jedziemy z przystanku z tyłu dworca centralnego. Wycieczka szybka, przyjemna. Miasto bardzo ładne, małe ale ciekawe. Pozdrawiam

#27 PostWysłany: 09 Cze 2016 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
joael napisał(a):
Jak ktoś będzie robić trasę GDN-MST-WAW to ja jechałem do miasta 12:04, a spod dworca wracałem na lotnisko 15:39. Lotnisko jest małe i był trochę ścisk bo zaraz po samolocie do WAW odlatywał do BUD.

Wracalem autobusem 15:03 i chyba bym jednak ten polecal. Planowy przyjazd na lotnisko, nawet male, 40 minut przed lotem to spore ryzyko, tym bardziej ze przejazd juz wlasciwie w godzinach szczytu.

#28 PostWysłany: 13 Gru 2016 13:07 

Odświeżam, bo może komuś się przyda. Od poniedziałku 12 grudnia 2016 r. nastąpiła zmiana operatora komunikacji na trasie Maastricht Airport - Maastricht Station - Aachen. Dotąd by zdążyć z Aachen na lot z Maastricht do Katowic o 9:40, wyjeżdżałem spod Hauptbanhof w Aachen autobusem linii 50 należącym do Veolia Transport o godz. 6:18, tak by zdążyć na autobus linii 59 na lotnisko z Maastricht Station ok. 7:35. Jakże wielkie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że autobus linii 50 od poniedziałku nie jeździ. W zamian o 6:06 odjeżdża autobus linii 350 przewoźnika Arriva, który obsługuje też linię nr 30 na lotnisko z Maastricht Station. Tam też wszystkie dotychczasowe linie nieaktualne, ale na szczęście wisiały już nowe rozkłady i okazało się, że autobus linii 30 odjeżdża co 20 minut ( 3, 13 i 33 minuty po każdej godzinie.). Jeśli jednak ktoś z Was będzie chciał skorzystać z usług tego przewoźnika warto zobaczyć rozkład jazdy na stronie Arriva. Cenny biletów póki co bez zmian. Przejazd Maastricht Airport - Aachen - 6 euro. Aachen - Maastricht Airport do godziny 9:00 - cena biletu 8,50 euro.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 14 Mar 2017 15:54 

Chciałem się upewnić:

Czyli bilet z Maastricht Airport do Aachen nadal kosztuje 6€?
[to powinna być ta opcja Daldagkaart bus + enkele reis internationaal - 6€ - tak widnieje na stronie 9292.nl - zakładka Regionaal]
W ramach tego biletu można zrobić przerwę w podróży (w Maastricht)?

Bilet z lotniska do Aachen i z powrotem kosztuje 8,5€ i jest to bilet jednodniowy?
[to pewnie ten bilet - Arriva Daldagkaartbus + retour internationaal - 8,5€]

Remus napisał(a):
Aachen - Maastricht Airport do godziny 9:00 - cena biletu 8,50 euro.

Piszesz, że bilet Aachen - Maastricht Airport jest droższy i kosztuje 8,5€. Kupuje się go u kierowcy w drodze powrotnej?
Ważny do 9:00 - tutaj chyba chodziło o ważność od 9:00 [w weekendy cały dzień]?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 17 Mar 2017 15:11 
Awatar użytkownika

Aby dojechać Akwizgranu i wrócić z powrotem na lotnisko wystarczy, że kupisz Dagkaart Limburg Bus 8,50 euro i skorzystasz z linii 350. Możesz się przesiadać do woli.

źródło: https://www.arriva.nl/limburg/abonnementen-kaartjes-1/losse-kaartjes-etickets.htm
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 23 Mar 2017 13:31 

Tylko opcja o której piszesz pozwala na powrót jedynie w ten sam dzień, a ja chcę wracać dwa dni później.
Chyba tak to działa?
Dlatego pytałem czy powrót z Aachen na lotnisko w Maastricht kosztuje tyle samo co z lotniska do Aachen?
Na moje oko to również 6€.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 30 Mar 2017 21:53 

Loty: 105
Kilometry: 165 237
Warto czekać na końcu kolejki do autobusu. Będąc na końcu zabrakło kierowcy biletów dla nas. Pojechaliśmy do miasta oszczędzając 4,80/osobę. :)

#33 PostWysłany: 30 Mar 2017 21:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem, czy to aż taki świetny pomysł. Nam zdarzyło się z kolei, że biletów nie brakło, za to dla ostatnich w kolejce zabrakło miejsc w autobusie. A kolejny był za pół godziny ;)

#34 PostWysłany: 10 Kwi 2017 13:10 

nobody napisał(a):
Dlatego pytałem czy powrót z Aachen na lotnisko w Maastricht kosztuje tyle samo co z lotniska do Aachen?
Na moje oko to również 6€.

Sam odpowiem gdyby ktoś miał podobne wątpliwości do moich.
Bilet zarówno z przystanku Maastricht Lotnisko do Aachen jak i w drogę powrotną kosztuje na tę chwilę 6 €.
(Oczywiście przy założeniu, że podróż powrotna odbywa się w inny dzień)
Wracając tego samego dnia można skorzystać z biletu RT, który kosztuje 8,5 €.

Jeżeli chodzi natomiast o dojazd z Maastricht na lotnisko to można jeszcze rozważyć przejazd koleją z Maastricht do Bunde i potem pieszo na lotnisko - wg google maps to 3,8 km, 45 min).
Bilet do Bunde to koszt 2,3 €, czas jazdy 6 min.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość