Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Lip 2015 21:31 

niebieski
Nie panikowałbym, pojedziesz tym o 18.00.
Te uwagi dotyczą przylotu np. o 21.15 - już potem nic nie jedzie.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#22 PostWysłany: 07 Sty 2016 17:13 

sansibear napisał(a):
W sierpniu wybieramy się większą grupą do Amsterdamu na kilka dni. Jakie opcje transportowe mamy na dojazd z lotniska w Eindhoven do centrum Amsterdamu? Znalazłem info o autobusie prywatnego przewoźnika (ok. 40 EUR/os. w dwie strony). Jakie są inne opcje? Co polecacie?

Sorry za późną odp, pewnie Rozpoczynający rozmowę już był i wrócił... ale, Jeśli jest was więcej.. to polecam bilet grupowy na NS

nawet w 4 osoby już się opłaca, bo płacimy po 13Euro a w 8 osob to jedziecie za 7,50 Euro
https://www.ns.nl/producten/en/losse-ka ... oepsretour
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Sty 2016 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
niebieski
Rozumiem ,że trzeba kupić bilet autobusowy w Eindhoven, to tak jak piszecie automat, lecz jeżeli taki zakupię u kierowcy to akceptowane są tylko monety?. Jeszcze jedno pytanie: Eindhoven-->Amsterdam na dzień dzisiejszy lepszy wybór to pociąg?. I jak mają się ceny

#24 PostWysłany: 08 Sty 2016 12:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Z EIN do Amsterdamu to albo autobus shuttle który łączy lotnisko z Amsterdamem, blabla car no i pociąg z centrum Eindhoven. Co do cen, polecam przeczytanie tych 3 stron plus Google.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Sty 2016 12:07 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Najlepsza opcja to pociąg - 19,5 euro normalny bilet OW, obawiam sie że nic lepszego nie znajdziesz. Z lotniska do Amsterdamu lecą np autobusy Terravision, OW 22,5 RT 38,5.

strona z pociągami - 9292.nl
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Sty 2016 13:20 
Awatar użytkownika

Loty: 618
Kilometry: 1 165 567
niebieski
Jeszcze lepsza opcja to zakup tzw. dagkaart czyli biletu jednodniowego na podróże pociągami po terenie całej Holandii. Ceny wahają się pomiędzy 13-15€ i czasami nawet na takim bilecie można podróżować komunikacja miejska w poszczególnych miastach. Bilety można zakupić w sklepach stacjonarnych na terenie Holandii i czasami za pośrednictwem internetu lecz wymagane jest posiadanie holenderskiego konta w banku, które używa systemu iDeal do płatności. W chwili obecnej na stronie kolei holenderskich NS można rownież kupić bilet całodniowy wyłącznie na kolej w cenie 12,5€. Trzeba jednorazowo kupić 2 takie bilety czyli łącznie płacimy 25€. W tym przypadku niestety bilety są ważne tylko podczas weekendu.

#27 PostWysłany: 08 Sty 2016 16:38 
Awatar użytkownika

Promocyjna Dagkaart zazwyczaj kosztuje 15 EUR, lecz nie do końca jest biletem całodniowym. Podróże mogą odbywać się tylko od poniedziałku do piątku poza godzinami szczytu (godz. szczytu 6:30 - 9:00 oraz 16:00 - 18:30).

Obecnie dagkaart mozna kupić w sklepach Blokker za 14.95 EUR. Bilety w sprzedaży do 24 stycznia. Bilety można wykorzystać do 6 Marca.

źródło: http://www.treinreiziger.nl/reizen/kortingsacties/goedkope_treinkaartjes:_blokker_ns_dagkaart_januari_2016-147380
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 24 Lut 2016 18:43 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
https://www.groupon.pl/deals/ga-airexpressbus-9

Wydaje mi się że dobra opcja.
Głównie chodzi mi o lotnisko Eindhoven - Amsterdam ale są też inne trasy.

Sam nie korzystałem.
tomassi82 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 07 Mar 2016 12:45 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
Dziwne, że jeszcze nikt tego nie zauważył/wspomniał, ale holenderskie koleje oferują bezpłatny dojazd z dworca na lotnisko, wystarczy kupić w automacie (także na lotnisku) bilet kolejowy do Eindhoven lub z Eindhoven.

#30 PostWysłany: 07 Mar 2016 21:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Qba85 napisał(a):
Dziwne, że jeszcze nikt tego nie zauważył/wspomniał, ale holenderskie koleje oferują bezpłatny dojazd z dworca na lotnisko, wystarczy kupić w automacie (także na lotnisku) bilet kolejowy do Eindhoven lub z Eindhoven.
Podróż odbywa się jakimś szczególnym busem z dworca w Ein? :idea:

#31 PostWysłany: 07 Mar 2016 22:10 

niebieski
Nie, tym 400/401

Zajrzałem na stronę lotniska i w zasadzie to już rozumiem, dlaczego wcześniej nikt na to nie wpadł. Trudno znaleźć takie info. Jest tylko:

"You can buy your train ticket easily, from every station in the Netherlands to Eindhoven Airport. Please click here for further information." Przekierowuje na stronę kolejarzy, ale nie do bezpośredniego info. A takowe jest tutaj - https://www.ns.nl/producten/en/alleen-t ... -bus-enkel

P.S.
jeszcze taka podpowiedź odnośnie pociągów w Holandii - można się naciąć, jeśli ktoś się śpieszy na pociąg i bez zakupu biletu w automacie wsiądzie do pociągu licząc na zakup u konduktora. Owszem, można, ale opłata manipulacyjna to bodaj 35 czy 38 euro, nawet przy kwocie 4 euro za bilet. Na szczęście nie byłem sam i policzył jedną opłatę za większą grupę, a teoretycznie powinien każdemu z osobna...:)
Zbyszko lubi ten post.

#32 PostWysłany: 07 Mar 2016 22:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszystko będę testować, już w ten weekend. Także po powrocie zapewne jakaś relacja zostanie ustrzelona + informacje :)

#33 PostWysłany: 08 Mar 2016 00:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie jest do końca tak, że nikt o tej opcji nie wspominał. Ja wspominałam - w różnych wątkach i w mojej relacji z Holandii ;)

Udało mi się kiedyś nawet taki bilet - tzn. ze stacją początkową w Eindhoven Airport, kupić, ale był to zakup online. Natomiast w żadnym z automatów - ani tym lotniskowym, ani dworcowym, nie udało mi się kupić takiego biletu papierowego - przy czym ostatnią próbę robiłam ok. 1,5 roku temu. Może coś się w tej kwestii ruszyło, nie wiem, bo od jakiegoś czasu jeżdżę tylko na karcie chipowej.

#34 PostWysłany: 08 Mar 2016 08:04 

niebieski
Zbyszko napisał(a):
Wszystko będę testować, już w ten weekend. Także po powrocie zapewne jakaś relacja zostanie ustrzelona + informacje :)

Opłatę manipulacyjną w pociągu też? :shock: :P

-- 08 Mar 2016 08:05 --

metia napisał(a):
Nie jest do końca tak, że nikt o tej opcji nie wspominał. Ja wspominałam - w różnych wątkach i w mojej relacji z Holandii ;)

Udało mi się kiedyś nawet taki bilet - tzn. ze stacją początkową w Eindhoven Airport, kupić, ale był to zakup online. Natomiast w żadnym z automatów - ani tym lotniskowym, ani dworcowym, nie udało mi się kupić takiego biletu papierowego - przy czym ostatnią próbę robiłam ok. 1,5 roku temu. Może coś się w tej kwestii ruszyło, nie wiem, bo od jakiegoś czasu jeżdżę tylko na karcie chipowej.

Ja kupiłem w w lutym 2015 w automacie na lotnisku.

#35 PostWysłany: 11 Mar 2016 16:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam jeszcze takie pytanie, czy na stacjach PKP (Eindhoven oraz Amsterdam) można normalnie kupić bilet normalnie w okienku, czy tylko automat?. Jeżeli tylko automat, to pytanie czy akceptuje również gotówkę, czy tylko płatność kartami ? ;)

#36 PostWysłany: 11 Mar 2016 18:53 
Awatar użytkownika

Loty: 618
Kilometry: 1 165 567
niebieski
Można kupić w okienku. Niektóre automaty przyjmują również gotówkę w formie bilonu.

#37 PostWysłany: 11 Mar 2016 21:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Powiedziałabym raczej, że ciężko jest znaleźć automat, który przyjmuje banknoty, a bilon przyjmuje praktycznie każdy.
Natomiast kupowanie biletu w okienku wiązało się kiedyś z dodatkowymi kosztami, nie wiem, jak jest teraz.

#38 PostWysłany: 14 Mar 2016 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Teraz jest tak, że bilety można kupić w automacie, tylko trzeba mieć same monety, lub kartę (automatów na bilony nie zauważyłem). Natomiast jeżeli kupujemy w okienku, to żadna dodatkowa opłata nie jest doliczana do ceny. ;)

#39 PostWysłany: 07 Kwi 2016 18:46 

Udało się komuś złapać stopa z lotniska w Eindhoven do Amsterdamu? Poniżej mapa gdzie ja stałem, pierwsze miejsce bliższe lotniska około 1h czekania, drugie miejsce około 40 minut czekania i niestety w końcu pojechałem autobusem za 38,50 euro w dwie strony. Pierwsze miejsce bardzo sprzyjające ewentualnym zatrzymaniom, ruch po godzinie 15:00 był około 1-2 samochód/minutę jednak nikt nie brał, kręcili głowami "nie", wzruszali ramionami a młodsi kierowcy tylko trąbili i uśmiechali się na widok tabliczki "Amsterdam" ;) Drugie miejsce patrząc na mapę wcale nie było dobrym wyborem, dużo lepiej byłoby pójść na północ i stać na autostradzie ale barierki i niebezpieczeństwo związane z zatrzymaniem tam samochodu nie są korzystne. Zachęcam do dzielenia się wrażeniami :D

Załączniki:
file.png
file.png [ 167.86 KiB | Obejrzany 7513 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 07 Kwi 2016 20:28 
Awatar użytkownika

niebieski
konrad91 napisał(a):
https://www.groupon.pl/deals/ga-airexpressbus-9

Wydaje mi się że dobra opcja.
Głównie chodzi mi o lotnisko Eindhoven - Amsterdam ale są też inne trasy.

Korzystał ktoś może?Cena przystępna.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 95 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość