Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 10 Maj 2018 19:46 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Cały rok jeżdżą co drugi dzień na przemian.
 Profil Relacje PM off  

✨PREMIUM✨ w cenie dyskontu 😎Loty, samochód i 5🌟 hotel w Batumi za 685 PLN🤯🌴 ✨PREMIUM✨ w cenie dyskontu 😎Loty, samochód i 5🌟 hotel w Batumi za 685 PLN🤯🌴
Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒 Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒
#62 PostWysłany: 09 Lip 2018 21:32 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
Po wejściu na dworzec autobusowy w Erywaniu, od środka przy rampie, pierwsze drzwi za sklepem jest biuro i tam kupiliśmy bilet za 7000 AMD/os. Pani doskonale mówiła po angielsku.
Wydaje mi się, że godziny odjazdów są ustalone. 10:30, 13:00 itd. Jak zbierze się wcześniej ekipa, to odjeżdżamy. Tak było u nas. Powiedziano nam, że odjazd jest o 13:00, a wyjechaliśmy 20 min przed.
W środku budynku dworca zaczepiła nas kobieta i zaprowadziła do swojego biura. Koszt przejazdu 8000 AMD/os. Odjazd ustalony był też na 13:00.

#63 PostWysłany: 04 Sie 2018 14:32 

Mam pytanie odnośnie pociągu Erywań Batumi. Gdzieś mignęła mi informacja, że bilety z Armenii do Batumi można kupić jedynie ze stacji Erywań, Giumri i Vanadzor. Reszta postojów, konkretnie interesujący mnie w Sanahin są traktowane jako techniczne i wsiąść do pociągu się tam nie da. Czy ktoś jest w stanie to potwierdzić bądź zaprzeczyć? Jeśi okaże się to prawdą, to mniej więcej o której godzinie leci marszrutka z Alaverdi na Wanadzor?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 02 Paź 2018 11:51 

Do Erywania jeżdżą też prywatne busy spod stacji metra Avlabari. Koszt to 35 lari, z tego co wyczytałam to odjeżdżają co 2 godziny od 9 do 17, ale jest to info nie sprawdzone. My przyszliśmy na 11 i załapaliśmy się na Mercedesa V, w którym były już 3 osoby, więc odjazd był o 11.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 03 Paź 2018 20:20 
Awatar użytkownika

Loty: 619
Kilometry: 1 171 067
niebieski
Korzystałem w zeszłym tygodniu. Płatność za przejazd bezpośrednio u kierowcy w moim przypadku.
Załącznik:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 214.72 KiB | Obejrzany 2752 razy ]

#66 PostWysłany: 10 Maj 2019 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
Czy pociąg z Erywania do Batumi jeździ podobnie jak pociąg do Tibilisi, co drugi dzień? Na stronie kolei ukzhd.am nie ma jeszcze rozkładu na daty po 15 czerwca kiedy ten rozkład zaczyna jeździć. Czym się różni bilet typu "Compartment cars with extra comfort" od "Compartment cars", co stanowi owy "extra comfort"?

#67 PostWysłany: 10 Maj 2019 18:28 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
@Michal Szyszka tutaj masz wszystko wyjaśnione http://www.ukzhd.am/batumi2014/eng/main.html
Michal Szyszka uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 10 Maj 2019 18:43 

srebrny
Tak, pociąg jest co drugi dzień. Jeżeli trafisz w dzień bez pociągu pozostaje busik albo coś w stylu latynoamerykańskiego collectivo z Dworca Ortachala (po zmroku) albo w trakcie dnia z Metro Avlabari.
Michal Szyszka uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 29 Wrz 2021 11:13 

niebieski
1. Czy ktoś kupował bilet kolejowy z Gruzji do Armenii w kasie w dniu wyjazdu w Tbilisi.
2. Czy aktualnie kursuje bus z Akhaltsikhe do Gyumri? https://t-armenia.com/en/app/timetable/direct/all/793-Akhaltsikhe/640-Gyumri/departure-4-0600

Image
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 05 Paź 2021 17:03 

niebieski
Wczoraj przekroczyłem granicę Armenii z Gruzji drogą lądową. Przejście graniczne Ninotsminda. Opowiem Wam swoją historię. To było najtrudniejsze przejście przez granicę w moim życiu. Ale było wesoło i fajny dreszczyk emocji:D

Wstałem o 6 rano i wymeldowałem się z mojej kwatery w gruzińskim Akhaltsikhe. O 7:00 mam mieć mashrutkę (bus) do armeńskiego Gyumri.
Na rozkładzie na tablicy przy peronie jest informacja, że taki bus jeździ. Dla pewności pytałem na miejscu kilku ludzi - twierdzą, że jeżdzi.

Przychodze o 6:40 na dworczec i dostaję informację od kierowców, że taki bus nie jeździ i mogę jechać o 8:20 busem do Ninotsmindy, która jest wioską oddaloną o 21km od granicy.
No nic wsiadam do pojazdu, który po kolejnych przystankach stał się mocno załtoczony. Momentami brak asfaltu i jazda po kamieniach, które mocno czuć w 30 letnim pojeździe.
Po 2h byłem na miejscu. Taksówek brak, komunikcji jakiejkolwiek również. Idę piechotą w stronę granicy polując na kierowców na autostopa.
Zatrzymał się kierowca ciężarówki, który przewiózł mnie 2/3 trasy. Następnie 2 młodych chłopców, którzy jechali do wioski obok, ale podrzucili mnie do bramek granicznych. Życzliwy naród.

Na bramkach gruzińskich bez problemu szybko zdobyta pieczątka wyjazdowa. Zagadnąłem tam Gruzinów, którzy planowali jechać do Erywań przez moje Gyumri. Zagadnąłem czy mogę z nimi się przybrać.
Chętnie mnie przybrali i super - jest transport do celu :D

Ale przede mną jeszcze kontrola po stronie armeńskiej.
Na początku wszyscy ustawiali się grzecznie do doktora, który analizował certyfikaty szczepień i testy na COVID. Jestem zaszczepiony, wiec luz. Dostałem od niego karteczkę, z którą poszedłem do kontroli paszportowej.
Przy kontroli od razu zwróciła uwagę oficera moja wiza z Azerbejdżanu w Paszporcie. Pyta czy możemy porozmawiać "pa ruski". Ja do niego, że słabo rozumiem i wolę po angielsku.
Zawołali młodą uroczą oficerkę, która znała angielski. Rozpoczął się wywiad.
Pytania:
Po co byłeś w Azerbejdżanie? Czy masz tam krewnych albo znajomych? Jak długo tam byłeś?
Jaki jest Twój cel podróży do Armenii? Czy znasz tu kogoś? gdzie nocujesz? Na jak długo przyjeżdżasz? Podaj dokładny adres i nr telefonu.
Jak wracasz do domu? A że mam lot powrotny z Erywań do Wiednia musiałem pokazać bilet.
Czy pierwszy raz w Armenii? De facto drugi, ale za pierwszym razem celnik zapytał mnie tylko czy w Azerbejdżanie byłem turystycznie.
Na koniec pytanie jak się nazywasz, jaka jest Twoja narodowość i imiona rodziców z głębokim spojrzeniem w oczy.
Byłem wyluzowany, bo nie mam nic do ukrycia :-) Seat, relax and enjoy :D
Po 20 minutach maglowania i zeskanowania moich wiz w paszporcie oraz notowania wszystkiego co mówię w końcu pieczątka wjazdowa i młoda celniczka z uśmiechem powiedziała "Have a nice stay in Armenia" :-)
Gruzini, z którymi jechałem przynieśli mi kurtkę z samochodu, bo już myśleli że mnie nie wpuszczą do Armenii ale wszystko dobrze się skończyło i pojechałem z nowo poznanymi przyjaciółmi dalej.
Wysadzali mnie w Gyumri blisko mojej kwatery. To się nazywa przygoda :D

Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#71 PostWysłany: 02 Sie 2022 23:21 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Będę potrzebował kupić bilet na pociąg z Tbilisi do Erywania. Czy bilet taki da się kupić online? Po zalogowaniu na stronę kolei gruzińskich nie znalazłem takiej opcji, widziałem tylko krajowe.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 09 Sie 2022 18:37 
Awatar użytkownika

srebrny
@lukket wszystko wskazuje na to, ze nie ma takiej opcji: bez problemu kupilismy krajowki, natomiast na miedzynarodowe nie znalazlem sposobu na stronie gruzinskiej. W przeszlosci dalo sie zakupic przez strone kolei armenskich https://ticket.ukzhd.am/login.aspx ale obecnie wyglada na to, ze strona juz nie umozliwia zakupu. Ostatecznie pojechalismy marszrutka przejazd-tbilisi-erywan,1100,43345&start=60#p1541755 i nie zalujemy.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 14 Wrz 2022 21:26 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
No i niestety, faktycznie biletów na pociąg nie da się kupić online, natomiast w kasie w sierpniu były wyprzedane na dwa tygodnie naprzód. Wspomniane w innym wątku marszrutki jeżdżą również bez rezerwacji. Odjeżdżają z ulicy Dusheti w Tbilisi, - mała uliczka tuż obok metra Avlabari. Cena - 50 lari.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 04 Kwi 2023 19:58 

srebrny
Cuś się musiało znowu pozmieniać na lepsze, skoro pisaliście, że nie da się kupować biletów online.
Przed chwilą zakupiłem (na https://ticket.ukzhd.am) bilet Tbilisi-Erewań.
Płatność revolutową jednorazówką przeszła za pierwszym razem i od razu bilety na mailu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 12 Kwi 2023 12:49 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Jaki najlepszy sposób aktualnie żeby przedostać się z Batumi do Erywania?
Wizz anulował połączenia do Armenii, ale i tak będac w Gruzji chciałbym zwiedzić Erywań.

Też myślałem żeby zostać chwilę w Achalciche, i stamtąd się przedostać dalej.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 12 Kwi 2023 12:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zależy na kiedy. W lecie kursuje bezpośredni pociąg z Batumi do Erywania, zazwyczaj po 10/15 czerwca
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 12 Kwi 2023 13:30 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Końcówka maja, więc pociąg odpada.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 16 Kwi 2023 08:30 

srebrny
To ja jeszcze nawiążę do mojego posta wyżej.
Po zakupie biletu online dostajemy tylko jakiś kod i dane trasy/pasażerów (z numerami paszportów).
Nie przypomina to za bardzo biletu, ale w regulaminie pisze, że nie trzeba tego wymieniać w kasie na normalny bilet jak kiedyś się robiło w innych sowietach.

W każdym razie na dworcu prowadnik sprawdzał paszporty i sam miał wydrukowaną listę pasażerów z biletami online - i bez najmniejszego problemu wszystko działało.

W stronę Tbilisi-Erewań - pociąg pełny. Patrząc po paszportach na granicy to głównie Ruscy jechali.
Parę dni przed wyjazdem kupowałem bilety i się spóźniłem i już nie było płackarty i niestety kupe musiałem brać.

Ceny zależne czy wyrko dolne czy górne (jakieś groszowe różnice). Za 2 bilety (dolne + górne) - wyszło 38k AMD. Jak wcześniej sprawdzałem to za placka w tej samej konfiguracji pokazywało coś koło 25k AMD.
Coś tam pisało o opłacie serwisowej 2k AMD od biletu (czyli całkiem sporo), ale nie wiem o co z tym chodzi, bo na dworcu w Erewaniu był cennik biletów i sumowało nam się do naszej kwoty.

Jeśli chodzi o drogę powrotną, to my akurat marszrutką wracaliśmy (bezpośrednio z Dilijanu do Tbilisi 7k AMD), ale na dworcu w Erewaniu był ekran z dostępnością miejsc i "na jutro" i na następne dni było mnóstwo wolnych miejsc, zarówno w placku jak i w kupe.

Info IV 2023.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość