Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Wrz 2016 12:14 

srebrny
ewaolivka napisał(a):
Indie-absolutnie nie. Powód-stosunek do kobiet, brud i w ogóle za duży tłok. @Amcio wymienił Italię...Jakże mi przykro ;) i trochę się dziwię.

o dokladnie, zapomnialbym - Indie. w zadnym wypadku, brud smrod i ubostwo i do tego mega smierdzi, caly czas bym sie bal o dziewczyne.
Wlochy - a to akurat mnei nie dziwie, jakos nie wywarly na mnie wielkeigo wrazenia, tam nic nie ma :-)

Ostatnio edytowany przez krasnal, 14 Wrz 2016 12:42, edytowano w sumie 1 raz
Lekka modyfikacja tytułu
 Profil Relacje PM off  

🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
#2 PostWysłany: 12 Wrz 2016 12:49 

niebieski
@michcioj, tym "tam nic nie ma" dotyczącym Italii załamałeś mnie ;) :) No, ale nie ciągnę dalej, bo nie o tym temat.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:28 

srebrny
ewaolivka napisał(a):
@michcioj, tym "tam nic nie ma" dotyczącym Italii załamałeś mnie ;) :) No, ale nie ciągnę dalej, bo nie o tym temat.

ciesze sie. moze jednak pociagniesz dalej ? chetnie poslucham co takiego fajnego jest we Wloszech i czego nie zauwazylem podczas moich kilkukrotnych
pobytow. dziekuje.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@michcioj
to musiałbyś nam się tutaj wyspowiadać z tego co tak bardzo lubisz a w Italii nie potrafisz znaleźć 8-)

#5 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:49 

srebrny
namteh daj szanse evaolivka najpierw mnie zachecic :)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#6 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:32 

niebieski
@michcioj, ale nie mogę w tym wątku pisać hymnów o Włoszech(nie lubię tej nazwy, ma niefajne brzmienie) z moich ponad 20 podróży :). Kiedyś przeczytałam, że
to kraj na całe życie (do oglądania) i utwierdzam sie, ze to była prawda. Choć , gdy 3 lata temu poleciałam pierwszy raz do Portugalii, trochę osłabłam w moim uczuciu do półwyspu apenińskiego :) na rzecz powyższej...Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:35 

srebrny
JONASZ napisał(a):
Kostaryka. Zdecydowanie za drogo. Po sąsiedzku Nikaragua równie ciekawa i mniej turystów.

ok jak to wyglada sprawa z bezpieczenstwem w Nikaragui ?

-- 12 Wrz 2016 15:37 --

ewaolivka napisał(a):
@michcioj, ale nie mogę w tym wątku pisać hymnów o Włoszech(nie lubię tej nazwy, ma niefajne brzmienie) z moich ponad 20 podróży :). Kiedyś przeczytałam, że
to kraj na całe życie (do oglądania) i utwierdzam sie, ze to była prawda. Choć , gdy 3 lata temu poleciałam pierwszy raz do Portugalii, trochę osłabłam w moim uczuciu do półwyspu apenińskiego :) na rzecz powyższej...Pozdrawiam.

ok, no o gustach sie nie dyskutuje, moje gratulacje. w kazdym razie nic ciekawego wielkiego we wloszech nie widzialem, ten kraj nie jest warty swojej ceny,
duzo lepiej czulem sie w Portugalii, Hiszpanii, o Grecji nawet nie wspominajac.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Wrz 2016 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Sporo państw i miejsc było wymienionych, od siebie dodam jeszcze jedno, którego chyba nikt nie wymienił,a mnie jakoś nie ciągnie :Japonia. Bo bardzo drogo i klaustrofobicznie, bo ani tam jakiś szczególnych zabytków nie ma, ani pięknej natury.
Ale system i tak rozwala kolega, który twierdzi, że we Włoszech nic nie ma. Wszystkiego się spodziewałem, ale nie tego :)

#9 PostWysłany: 13 Wrz 2016 16:09 

srebrny
no widzisz jak sie mozna zaskoczyc na forum ? i jestes kolejna osobe ktora hejtuje moje wypowiedz na temat Wloch i... kolejna ktora
nei przedstawi zadnego argumentu ze jednak do Wloch pojechac warto :-)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Wrz 2016 16:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@michcioj
Ja chciałem Ci wytłumaczyć, że nie musisz się bujać gdzieś dalej skoro wszystko czego potrzebujesz jest we Włoszech (także piwko, wino, mocniejsze alkohole)...ale mi nie pozwoliłeś :)

No, to czego lubisz doświadczyć w podróży? :mrgreen:

#11 PostWysłany: 13 Wrz 2016 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
@michcioj nie przedstawiłem ponieważ wątek nie służy do dyskusji na temat czyiś subiektywnych opinii. Po prostu ta opinia mnie mocno zaskoczyła, ale też nie bardzo była poparta większą argumentacją, bo argument "nic tam nie ma" wiele nie mówi.
A co przemawia wg mnie za Włochami: ponad 50 obiektów wpisanych na liste Unesco + przepyszna kuchnia oraz sprzyjająca pogoda przez cały rok (narciarze też chwalą sobie Włochy).

#12 PostWysłany: 13 Wrz 2016 16:36 

srebrny
ok powiem wam tak - jak dla mnie wlochy sa dosc sztuczne, nie powalaja na kolana architektura, przynajmniej mnie, jest drogo jak cholera,
duzo lepiej czuje sie w innych krajach poludnia
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Wrz 2016 16:42 

niebieski
michcioj napisał(a):
no widzisz jak sie mozna zaskoczyc na forum ? i jestes kolejna osobe ktora hejtuje moje wypowiedz na temat Wloch i... kolejna ktora
nei przedstawi zadnego argumentu ze jednak do Wloch pojechac warto :-)

@michcioj, nie denerwuj mnie, proszę :) .Ten watek jest o czymś przeciwnym. A poza tym muszę się skupić w kuchni.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 13 Wrz 2016 16:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Nie powiedziałbym, że np w Italii jest drożej niż w Hiszpanii. To jeszcze zależy co i w jakich regionach się porównuje, ale moje doświadczenie jest raczej lekko przeciwne.
Portugalia - tak samo. Porto jest tańsze niż Lizbona, itd...

#15 PostWysłany: 13 Wrz 2016 16:58 

srebrny
na dzikie poludnie ala kalabria czy sycylia nie dotarlem, na polnocy i w Rzymie bylo drozej niz np. w Alicante, na Kanarach, Lizbonie czy na greckich wyspach.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 13 Wrz 2016 17:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
no i wlasnie w tym jest problem. powinienes porownac np z katalonią czy madrytem...

#17 PostWysłany: 13 Wrz 2016 22:23 

srebrny
namteH napisał(a):
no i wlasnie w tym jest problem. powinienes porownac np z katalonią czy madrytem...

katalonia to nie hiszpania :-) jak nie wierzysz to sie zapytaj mieszkanca madrytu to ci wyjasni :-)
a tak na powaznie, to Lizbona i Madryt sa tansze niz Rzym czy Mediolan, powaznie.

namteh nie zrozum mnie chlopie zle, ale po raz kolejny mam wrazenie ze o wloszech to masz pojecie
jak o krajach muzulmanskich kiedy to ''znawca'' byles po tygodniowym pobycie w Maroku.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 13 Wrz 2016 22:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@michcioj a jakie miejsca we Włoszech ( @ewaolivka - też nie lubię tego słowa ;) ) odwiedziłeś? To istotne bo zamierzam podjąć to wyzwanie
michcioj napisał(a):
kolejna ktora nei przedstawi zadnego argumentu ze jednak do Wloch pojechac warto :-)
2 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 13 Wrz 2016 22:41 

srebrny
eh... gdzie bylem ? bylem w Rzymie, Mediolanie, okolicach Turynu i.. Bergamo :-) :-)

wszedzie tak o bez rewelacje, bardzo drogo no i wlosi... i te ich nie-meskie ciuszki, styl bycia i mieszkanie u matki do 40stki...
no sorry, nie meskie jest to do kwadratu...
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 13 Wrz 2016 23:07 

niebieski
No, @michcioj, z całym szacunkiem, ale to troche za mało (mimo wielkości Rzymu czy Mediolanu). Przełam sie i pojedź do Umbrii, zobacz Arezzo, małe miasteczka Toskanii, złociste Noto na Sycylii, przejedź się interiorem tejże, objedź jeziora Lombardii i tak dalej, dalej... A gdzie reszta tego bajecznego kraju? Ja na pewno nie zdążę go zobaczyć w całości ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 155 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość