Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Destylarnia Takamaka
#1 PostWysłany: 10 Lis 2024 19:55 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Mam pytanie do osób, które odwiedzały destylarnie Takamaka. Czy dla osób, które nie są miłośnikami rumu wizyta tam ma jakąś wartość? Czy ich guided tour to jest rzeczywiście jakiś sensowny tour, czy wszystko sprowadza się do degustacji/sprzedazy?
 Profil Relacje PM off  

W sezonie! ☀️ Tajlandia mniej znana 😍😎 Rajska wyspa Koh Mak i zwiedzanie Bangkoku za 3073 PLN 🌴🌇 W sezonie! ☀️ Tajlandia mniej znana 😍😎 Rajska wyspa Koh Mak i zwiedzanie Bangkoku za 3073 PLN 🌴🌇
Wakacje we Włoszech 💚🤍♥️ Zbiór lotów od 133 PLN ✈ Wakacje we Włoszech 💚🤍♥️ Zbiór lotów od 133 PLN ✈
#2 PostWysłany: 10 Lis 2024 21:47 

Nie brałem udziału w guided tour, ale warto wpaść. Destylarnia przy samej trasie, można zwiedzić historyczny budynek z wieloma planszami/informacjami o tym miejscu i rodzinie tworzącej destylarnię, dodatkowo z tyłu budynek znajduje się mały ogród z żółwiami oraz roślinami (coś a'la ogród botaniczny). Na terenie obiektu jest również bar z dostępnymi drinkami (nie tylko rumem) i niewielką ofertą gastronomiczną.

Jeżeli ktoś nie przepada za samym rumem to bardzo polecam dostępne koktalje Takamaki na bazie rumu, są dostępne trzy smaki, które przypadły nam do gustu i kosztowaliśmy ich niemal codziennie :D
Do kupienia również w większości sklepików, ale różnie bywa z dostępnością wszystkich smaków.
 Profil Relacje PM off
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 10 Lis 2024 22:53 

Moim zdaniem warto zajrzeć (guided tours są od poniedziałku do piątku o 11, 13 i 15 i w soboty o 11 i 14), jest przyjemny ogród ze stolikami przy barze i uprzedzam, że żółwie są tylko dwa :)
 Profil Relacje PM off
trocha lubi ten post.

#4 PostWysłany: 10 Lis 2024 23:17 

Loty: 38
Kilometry: 106 785
niebieski
Warto. I warto iść na kawę na taras.
 Profil Relacje PM off
trocha lubi ten post.

#5 PostWysłany: 11 Lis 2024 06:22 

srebrny
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Testował ktoś jedzenie tam? Planuje wizytę na dzień wylotu i zastanawiam się czy jeść przy okazji tam, czy jednak jeszcze gdzieś przed lotniskiem zajechać
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lis 2024 09:38 

niebieski
https://maps.app.goo.gl/H6SAb5aQ9hWVWjWo6
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lis 2024 13:38 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Ostrzeżenia: 1
srebrny
Byłem na tym tour w sobotę przed południem, bardzo fajna sprawa, pani z obsługi naprawdę ciekawie opowiadała. Sama degustacja jest dodatkowo płatna 150 rupii seszelskich, trzeba wybrać pomiędzy dwoma opcjami - trzy rumy typu premium lub sześć klasycznych. Ja wybrałem 6 klasycznych i się nie zawiodłem, ale zwracam uwagę, że porcje wlewane do szklaneczki są naprawdę minimalne :-P
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Lis 2024 15:03 

niebieski
Jeżeli masz krótkie jelita to możesz nie dotrwać do końca....

;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Lis 2024 06:31 

srebrny
-- 13 Lis 2024 05:29 --

leitoo napisał(a):
Jeżeli ktoś nie przepada za samym rumem to bardzo polecam dostępne koktalje Takamaki na bazie rumu, są dostępne trzy smaki, które przypadły nam do gustu i kosztowaliśmy ich niemal codziennie :D
Do kupienia również w większości sklepików, ale różnie bywa z dostępnością wszystkich smaków.

Te koktajle całkiem przyjemne, ja trafiłem na dwa smaki - punch i ginger, muszę poszukać tego trzeciego. Taka uwaga - na Mahe i Praslin są łatwo dostępne w wielu sklepikach, ale na La Digue nie widziałem w żadnym

-- 13 Lis 2024 05:31 --

FUX napisał(a):
https://maps.app.goo.gl/H6SAb5aQ9hWVWjWo6

Ale to nie jest w miejscu destylarni. Chodzi o to, że po prostu poleciłeś coś innego w okolicy? Coś innego bo tamto jedzenie jest niedobre? Czy coś innego bo tam nie jadłeś
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Lis 2024 08:09 

niebieski
Z destylarni do Café Kreol masz rzut beretem, 3 km.
W destylarni nie jedliśmy, tylko kawa i drink.
Przy sąsiednich stolikach posiłki wyglądały apetycznie aczkolwiek polecam tę druga knajpę. Widok na ogród lub ocean.
Wybierasz Ty. ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość