Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Wrz 2011 23:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Może mamy na sali HR'owca? Potrzebowałbym wzór ciekawego listu motywacyjnego, który można wysłać razem z CV podczas aplikowania na stanowisko w banku.

:)
 Profil Relacje PM off  

Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN Wyspy Kanaryjskie + all inclusive to idealne połączenie 🌤️👙⛱️ Tygodniowy urlop za 2274 PLN
Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️ Urlop na hiszpańskim wybrzeżu z all inclusive za 2010 PLN 🌤️👙🍸🍽️
#2 PostWysłany: 14 Wrz 2011 23:50 
Awatar użytkownika

srebrny
nie mamy, ale nie przejmuj sie

listy motywacjne to bzdura, i tak malo kto to czyta, bo wiadomo ze info tam zawarte to bzdury i autopromocja
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Wrz 2011 23:58 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.goldenline.pl/forum/950184/l ... zytajacego

Podzielam Twoje zdanie.

Jednak zostałem poproszony o napisanie czegoś nietypowego i chciałem zweryfikować swoje pomysły :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2011 00:01 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
jeśli ma być ciekawy i oryginalny to wyjdź poza schemat. Nagraj film, zrób pokaz slajdów, albo chociaż wiersz napisz. Wyróżnisz się. Przynajmniej tak mi się wydaje :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Wrz 2011 00:45 
Awatar użytkownika

srebrny
luxyfer napisał(a):
jeśli ma być ciekawy i oryginalny to wyjdź poza schemat. Nagraj film, zrób pokaz slajdów, albo chociaż wiersz napisz. Wyróżnisz się. Przynajmniej tak mi się wydaje :)

bycie ciekawym i oryginalnym to bym sobie pozostawil na rozmowe kwalifikacyjna, wtedy zaskocz przyszlego pracodawce

list motywacyjny to nic nie warty kawalek papieru, choc pseudospece od HRu i inni magicy promują pewnie nieco inne teorie próbując zarobić na stronkach typu jaknapisaclistmotywacyjny.pl czy innych artykułach / wystąpieniach etc.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Wrz 2011 00:51 
Awatar użytkownika

srebrny
teraz rzucilem okiem - fajny ten art na goldenie ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Wrz 2011 01:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Szanowni Państwo!

Jestem tegoroczną absolwentką Wydziału prawa i administracji Uniwersytetu Śląskiego, kierunek Prawo. Pracę magisterską napisałam pod kierunkiem Prof. Ewy Rott-Pietrzyk na temat „Wykładni oświadczenia woli (DCFR a wybrane prawa krajowe) ”. Napisana przeze mnie praca została wyróżniona za nowatorski temat, opracowany na podstawie literatury zagranicznej oraz własnych analiz aktów prawnych. W trakcie studiów udzielałam się w konferencjach oraz kołach naukowych dzięki czemu miałam możliwość pogłębiania swoje wiedzy z dziedzin prawa, które najbardziej mnie interesują tj. prawo cywilne, prawo prywatne międzynarodowe, prawo handlowe (zapraszam do zapoznania się z moją dzielnością akademicką w CV, które również jest dostępne pod adresem www.p-w.pl).

Od listopada 2009 roku pomagam Ojcu w realizacji jego marzeń o własnym biznesie. Współpracę z firmą Silezian P.H. traktuję jako ćwiczenia praktyczne, podczas których mogę wykorzystać swoją wiedzę zdobytą podczas studiów oraz dodatkowych kursów. Silezian P.H w chwili obecnej jest małym podmiotem gospodarczym, który działa w sektorze górniczym. W rodzinnej Firmie jestem odpowiedzialna za kontakt z dostawcami z Chin, logistykę i obsługę zamówień jak również za rozmowy handlowe z naszymi Klientami. Biegła znajomość języka angielskiego oraz roczny kurs „School of American Law” odbyty na Uniwersytecie Wrocławskim w porozumieniu
z Chicago - Kent College of Law umożliwia mi rzetelne konstruowanie umów oraz sprawne negocjacje handlowe z naszymi zagranicznymi Dostawcami.
Znajomość języka francuskiego umożliwia mi realizację razem z moim Mężem jednej z moich pasji mianowicie podróżowania po świecie nie tylko tym anglojęzycznym.

Umiejętność dobrej organizacji pracy oraz nauki pozwala mi również na udzielanie się
w wolontariacie. Współpracuję z Fundacją „Między niebem a ziemią” założoną przez Sylwię Zarzycką (http://www.miedzyniebemaziemia.pl/).

Będę wdzięczna za umożliwienie mi przedstawienia swojej kandydatury w trakcie spotkania.

Z poważaniem
Zuzanna P - W

8-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość