Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Lut 2011 12:40 

Sytuacja wygląda następująco: niedługo wracam do Polski z dłuższego pobytu w Hiszpanii (wylot z Madrytu do Katowic). Zgodnie z regulaminem dotyczącym bagażu w wizzairze, oprócz bagażu podręcznego pasażer może wnieść na pokład bez opłat "płaszcz lub koc". Czy oznacza to że jeśli wniosę na pokład koc, nie mogę mieć żadnej kurtki na sobie? Czy może mając na sobie jesienną kurtkę (nie płaszcz) nie będę miała problemów z wniesieniem koca? Zależy mi na przewiezieniu go oddzielnie, nie w bagażu, gdyż liczy się każdy cm2, a zajmuje jednak sporo miejsca ;)
 Profil Relacje PM off  

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#2 PostWysłany: 10 Lut 2011 21:51 

Niedawno byłam w podobnej sytuacji. Wracałam z Madrytu po ponad rocznym pobycie. Miałam:
-pełną wielką walizę,
-bagaż podręczny-dość duży plecak (10kg),
-siatkę lnianą pełną notatek/kserówek ze studiów, która ważyła prawie 5 kg, jako że w wizz można mieć też materiały do czytania w czasie lotu :)
-a do tego kocyk właśnie, bo kupiłam w Madrycie a nie chciałam go zostawiać.
-Aha, jeszcze zapomniałam, że na ramieniu miałam kurtkę, której rękawy i kieszenie były wypchane (jak zawsze ;)) m.in. torebką, zasilaczem do laptopa, i wszystkim co się do plecaka nie zmieściło.
Szłam do wejścia do samolotu obładowana jak wielbłąd, ale nikt na to nie zwrócił uwagi.
Podsumowując, jeśli płaszcz będziesz miała na sobie, a w ręce koc to OK. Jak i płaszcz i koc na ramieniu to też powinno być OK.
Poza tym wiemy jak jest na lotnisku w Madrycie :) Nawet panie z ryanaira sprawdzają bagaż z przymrużeniem oka.

#3 PostWysłany: 11 Lut 2011 03:05 

Dziękuję za odpowiedź :) pomysł z notatkami ze studiów w oddzielnej torbie też mi się przyda :D A ktoś zaglądał Ci przy wejściu do samolotu do tej siatki z nimi? Ciekawe czy dałoby się w niej przemycić coś jeszcze :twisted:
Dopiero raz leciałam z Madrytu, własnie ryanairem, i faktycznie, widziałam sporo ludzi z dodatkowymi torebkami oprócz walizki podręcznej ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lut 2011 11:17 

W sumie wylatywałam z Madrytu 16 razy, w tym 13 ryanairem, a ostatni raz 19 stycznia. I stwierdzam, że jest coraz gorzej. Nie czepiają się jakoś bardzo, ale z "przymrużeniem oka" miałam na myśli, że panie wyrywkowo kazały paru pasażerom wsadzać walizki do tych koszyków, ale pilnowały, żeby była 1 sztuka.
Lotnisko w Madrycie jest o tyle fajne, że jest duże i jest jedna kontrola bagażowa (bagażu podręcznego) dla wszystkich pasażerów, czyli do prześwietlenia można iść bez stresu, że ktoś Cię zawróci bo masz 3częściowy bagaż a nie 1. A dopiero przy wejściu do samolotu można jakoś pokombinować i stwarzać pozory 1 sztuki bagażu ;)
W torbie z notatkami nie miałam nic więcej, żeby pokazać te "materiały do czytania" jakby ktoś zapytał. Ale nikt nie zwrócił nawet uwagi.

#5 PostWysłany: 26 Kwi 2012 22:33 

czy wnosił ktoś śpiwór zamiast koca w wizzie? przejdzie? dodam, że śpiwór jest dość duży a już nie zmieści mi się do plecaka (bagażu podręcznego)

#6 PostWysłany: 26 Kwi 2012 23:08 

Loty: 87
Kilometry: 262 014
A efekt tego wszystkiego jest taki, że inni pasażerowie nie mają co zrobić ze swoimi bagażami podręcznymi bo wszystkie schowki są zapchane.

#7 PostWysłany: 27 Kwi 2012 14:03 

ole-dziii napisał(a):
czy wnosił ktoś śpiwór zamiast koca w wizzie? przejdzie? dodam, że śpiwór jest dość duży a już nie zmieści mi się do plecaka (bagażu podręcznego)

Myślę ,ze śpiwór niestety nie przejdzie :/ Pewnie zaliczą go do bagażu podręcznego :/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości