Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Petra/Wadi Musa
#1 PostWysłany: 05 Mar 2017 21:47 
Site Admin

Nie jestem w stanie polecić noclegu, za to mogę odradzić Al Anbat Midtown Hotel. Z zupełnie niewiadomych przyczyn hotel ma dobre oceny (7,1/10 booking, 4/5 tripadvisor), a jest okropny.. Pokój bez pościeli (za nakrycie koce, niby czyste ale kto ich tam wie), obskurna łazienka, nie mówiący po angielsku recepcjonista, właściciel wykłócający się że niemożliwe że tak tanio zarezerwowaliśmy pokój z śniadaniami (zaakceptował stawkę i robił to grzecznie, ale trzymał nas 30min bez pokoju - z 3miesięcznym dzieckiem oO zamiast wydać klucze i potem dyskutować)
Gaszpar lubi ten post.
smatekk uważa post za pomocny.

Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem
All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN
 Temat postu: Re: Petra/Wadi Musa
#2 PostWysłany: 05 Mar 2017 22:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Washington napisał(a):
Z zupełnie niewiadomych przyczyn hotel ma dobre oceny (7,1/10 booking, 4/5 tripadvisor)

Hmmm

Załączniki:
wadi.JPG
wadi.JPG [ 53.03 KiB | Obejrzany 5307 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 05 Mar 2017 23:10 
Site Admin

Taa, teraz już wiem ;)

#4 PostWysłany: 06 Mar 2017 09:10 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 30 926
niebieski
A polecalem w mojej relacji Sabaa Hotel w Wasi Musa.
Wprawdzie luksusow brak ale czysto. Prowadząca miła.
Śniadanie jordanskie więc nie da się pójść ale jest...
Do tego fajny widok z dachu. Cena też w miarę ok 10 JD za osobe

#5 PostWysłany: 06 Mar 2017 09:41 

srebrny
A ja z przyjemnością polecę Peace Way Hotel. Za 10 JD (styczeń) dostałem taki pokój, że na początku przecierałem oczy - coś jak polskie 3*/4*, z nową wykładziną w całym pokoju. W cenie jordańskie śniadanie, a jedynym minusem było małe ciśnienie wody w łazience (choć do umycia się wystarczyło). Stosunek jakości do ceny rewelacyjny, kolejne noce w Jordanii spędzałem za podobne pieniądze w obskurnych dziurach.
 Profil Relacje PM off
smatekk uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 17 Lis 2017 09:45 

Podobnie jak poprzednik polecę Peace Way Hotel. Czysto, miło w przyzwoitej cenie. Tuż obok bardzo fajna i "smaczna" restauracja "Zawiya" z 10% zniżką dla gości hotelu. Jedyny drobny minus to kawałek drogi do Petry. Choć w czasie naszego pobytu w Wadi Musa testowany był taki shuttle-busik wożący ludzi z centrum (niedaleko hotelu) do Visitors center. Chyba sprawdzali czy pomysł się sprawdzi, bo zbierali ankiety od pasażerów.Miał testowo jeździć do 14.11. Jeśli to się utrzyma to dojazd będzie fajny i tani (0,5 JD one way)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Gru 2017 21:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja z kolei skorzystalem z wspomnianego wyzej Sabaa Hotel (chcialem Peace Way ale nie bylo miejsca) i nie bylem zadowolny. Problemy z ciepla woda, wifi nie dziala w pokojach, w pokoju zimniej niz na korytarzu. Raczej to Guesthouse niz Hotel. Na plus na pewno cena

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

#8 PostWysłany: 10 Sty 2018 14:07 

Jeśli ktoś szuka najtańszego nocelgu to mogę polecić HOSTEL Valentine INN. 1.7KM od bramy Petry pieszo jakeś 30 minut spokojnym krokiem. droga cały czas ulica pod górę :) Sam Hostel jest typowym budżetowym noclegiem. Brałem pokój dzielony, mieszany za 5JD za osobę w sali z z bodaj 8 łóżkami ( nie piętrowymi).
W senie sam nocleg, za dodatkowe 3JD śniadanie lub lunchbox - nie brałem . Brałem natomiast kolacje o 19 za 5JD z bufetem. masa jedzenia chyba z 15 potraw zarówno lokalne jak i makaron. Na pewno każdy znajdzie coś dla siebie- polecam. W samym hostelu można kupić alkohol jak by ktoś potrzebował (drogo). Niemniej super klimat i warty swojej ceny.
Dodam jeszcze iż poza sezonem letnim omże być zimno w nocy bo nie mają ogrzewania, ale są prześcieradłą i 2 koce więce na pewno nei zmarzniemy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 04 Lut 2018 02:23 

My polecamy wspomniany wyżej Peace Way Hotel. Dostałyśmy ładny duży pokój, ręczniki, pościel + całkiem przyzwoite śniadanie! Wszystko było super, jak za te pieniądze (wifi stabilne i szybkie, z gorącą wodą też nie było problemu). Droga do Petry na pieszo b. spokojnym krokiem zajęła nam jakieś 45 min. Zostawiałyśmy też rzeczy na czas zwiedzania Petry, nie było żadnego problemu, a zatem polecamy :) Knajpka obok również była fajna ;)
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#10 PostWysłany: 04 Lut 2018 03:16 

Loty: 4
Kilometry: 26 486
Przyłączamy się zdecydowanie do rekomendacji dla Peace Way. Pokoje o bardzo dobrym standardzie, najlepsze jakie mieliśmy w Jordanii. 18 JOD za dwójkę z dobrym śniadaniem (mieliśmy dwie, jedną z podwójnym łóżkiem znacznie większą od drugiej z dwoma pojedynczymi). Życzliwy manager (choć momentami lekko niezorganizowany). Nieco standardowych problemów hydrauliczno technicznych (w jednym pokoju cieknąca woda zewsząd, tylko nie ze słuchawki, w drugim brak jednego panelu szklanego nad wanną), ale ogólnie super. Brak kłopotów z parkowaniem na ulicy tuż pod hotelem. Klima służąca za ogrzewanie - nam bardzo pomogło. Z restauracji obok nie korzystaliśmy, znaleźliśmy lepsze miejsce, ale potwierdzam, że oferują gościom hotelu zniżkę 10% plus darmową zupę i sałatkę - to jeden biznes.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#11 PostWysłany: 21 Lut 2018 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 215
Kilometry: 398 654
niebieski
ja również przyłączam się do gorącej rekomendacji Peace Way Hotel. Pokój (dwójka) za 19 JOD w dobrym standardzie (można się przyczepić do słabego ciśnienia wody i jej niskiej temperatury)
dużym plusem jest dosyć obfite śniadanie, które można zjeść już od 6:30 i wyruszać wcześnie na zwiedzanie Petry.
z minusów trzeba zauważyć brak parkingu. Samochód można zostawić tuż przy hotelu, ale na ulicy, która jest dosyć ruchliwa i wąska, także można mieć obawy, czy ktoś nam nie zahaczy o wypożyczony samochód.

przy okazji dzięki dla @Washington za odradzenie Al Anbat Midtown Hotel, bo tam mieliśmy pierwotnie rezerwację.
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#12 PostWysłany: 08 Mar 2018 22:32 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
a spał ktoś w My Home Petra? Opinie na TA i Bookingu ma świetne a cenę też niczego sobie?

#13 PostWysłany: 25 Mar 2018 22:52 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Ostatecznie wybraliśmy Peace Way Hotel. Spokojnie mogę go polecić. Czytając wcześniejsze opinie mogę powiedzieć, że nic się nie zmieniło i trzymają bardzo dobry poziom. Jedną uwagą jest to, że śniadanie serwują od 7:30. Co dla tych, którzy chcą zwiedzać Petrę od rana może być małym problemem.

Inną sprawą jest, że jak zgodnie z informacjami z recepcji przyszliśmy o 7:30 na śniadanie to była grupka osób, która swoje już kończyła, więc może można się jakoś specjalnie umówić.

#14 PostWysłany: 25 Mar 2018 23:08 

niebieski
Ja z czystym sumieniem mogę polecić Tetra Tree Hotel. Z fajnym widokiem z tarasu na dachu.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 26 Mar 2018 13:37 

Loty: 16
Kilometry: 28 363
A ja polecam i to bardzo wspomniany Al Anbat Midtown Hotel ! :) Wybraliśmy pokoje typu DELUXE :) i bomba :) czysto , sprzątane codziennie, pościel i ręczniki zmieniane codziennie do tego pyszne śniadanie i dobrze funkcjonujący internet. Co więcej można darmowo poprosić o podwiezienie do Petra visitor center a dodatkowo dwa domy wcześniej mieszka kierowca lokalnego busa który codziennie jeździ do Ammanu za 7 JOD od głowy i zabiera was z pod hotelu :) .
 Profil Relacje PM off
Gaszpar lubi ten post.

#16 PostWysłany: 28 Gru 2018 14:36 
Awatar użytkownika

Loty: 158
Kilometry: 235 829
Czy ktoś z Was nocował na dziko gdzieś w okolicach Petry ?
Widzę, że Jordan Trail idzie z Petry do Little Petry bez przechodzenia przez główną bramę. Czy na tej trasie można gdzieś przenocować ?
Oczywiście bilety do Petry będę miał (na 2 lub 3 dni). Najzwyczajniej na świecie wolę spać gdzieś pośród gór niż wracać się do wioski.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 23 Sty 2019 13:58 

srebrny
Przyłączam się do chóru wcześniejszych pochwał Peace Way Hotel
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Lut 2019 00:12 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 755 789
Polecam w Wadi Musa Hotel La Maison http://lamaisonhotel.com.jo/home.html Wzięliśmy 2 pokoje bez wcześniejszej rezerwacji - tylko podglądając dostępność na booking i negocjując niższą cenę. Pokoje bardzo zbliżone do standardów "europejskich", super śniadania. Lokalizacja praktycznie kilkaset metrów od petra visitor center, parkowanie przed hotelem na ulicy.

z kolei Petra Palace https://www.booking.com/hotel/jo/petra-palace.en-gb.html mocno wyeksploatowana aczkolwiek jak się trafi w dobrej cenie to czemu nie ;)

#19 PostWysłany: 10 Mar 2019 15:02 

Loty: 88
Kilometry: 183 516
Ma ktoś z Was adres mailowy do Peace Way Hotel? Na bookingu i innych platformach widnieje jako niedostępny, w googlach tylko numer telefonu. Zamknęli się, czy co?

#20 PostWysłany: 27 Maj 2019 21:57 

Również przyłączam się do pochwał Peace Way Hotel. Bardzo dobry standard. Czysta pościel, nowoczesna łazienka, klima tv, dobra lokalizacja blisko sklepów i restauracji w Wadi Musa. Być może pokoje są trochę za małe, ale na 1 i 2 noce można wytrzymać. Również ze znalezieniem miejsca w na samochód przed hotelem nie ma problemu. Śniadanie smaczne i wystarczające. Menager rzeczywiście trochę nieprzytomny, ale siedzi tam chyba całą dobę i oczy ma na zapałki. Można płacić kartą. Revolut śmiga bez problemu. Na przeciwko bank i bankomat. Da się również z buta dotrzeć do Petry.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość