Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 22 Kwi 2016 16:07 
Moderator forum
Awatar użytkownika

A mnie nic nie potrafi zniechęcić do czytania i patrzenia na promocje. Raz tylko bardziej, a raz mniej serce boli :D
oskiboski uważa post za pomocny.

🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎 Ferie na Florydzie ☀️ Tydzień w Miami za 3676 PLN ✈️😎
#522 PostWysłany: 22 Kwi 2016 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Ja zajmuje sie drugim hobby.

#523 PostWysłany: 22 Kwi 2016 16:13 
Moderator forum
Awatar użytkownika

uzależnienie krzyżowe :lol:
oskiboski lubi ten post.

#524 PostWysłany: 22 Kwi 2016 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Aga_podrozniczka napisał(a):
oskiboski napisał(a):
Jak odłożyć na podróże skoro wszystko wydaje na podróże :cry: :cry:

Zarabiac wiecej, podrozowac mniej? ;-)

Japonka76 napisał(a):
To jest niezłe: Problem jaki mnie trapi to duży koszt całej wyprawy w porównaniu do ceny biletu, podczas kupna biletu w ogóle nie myślę jaki będzie koszt ostateczny, ważna jest tylko cena tu i teraz. Powoduje to po powrocie z wakacji depresję budżetu domowego.

Ja to biore pod uwage przed rezerwacja biletu i wybiera krotkie terminy, jesli nie chce wydac zbyt duzo.

Generalnie mialam zimny prysznic na poczatku tego tygodnia dzieki zlosliwym uwagom w tym temacie i to zniechecilo mnie do czytania tej strony i patrzenia na promocje.

Opowiadaj śmiało o tym zimnym prysznicu. Ja najgorsze wiązanki jaki usłyszałem o moich podróżach: "co ty tam robisz?" z sugestią seksturystyki???, "w głowie Ci się poprzewracało", "zająbyś się nauką", "oszalałeś"... jednak w ciąż najgorsze jest milczenie jako komentarz. Nie wiem wtedy czy to zazdrość czy kompletny brak chęci zrozumienia tematu.
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 22 Kwi 2016 16:37 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Moja ulubiona złośliwa uwaga, którą dostaliśmy to: Wy tam gówno wiecie, bo Wy podróżujecie po taniości.
18 ludzi lubi ten post.

#526 PostWysłany: 22 Kwi 2016 18:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Zatkało mnie!
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 24 Kwi 2016 19:24 

Zbanowany
lubię wydawać pieniądze na dobre jedzenie i podróże. Już taka jestem i nic to chyba nie zmieni
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#528 PostWysłany: 24 Kwi 2016 20:42 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
@Aga_podrozniczka mógłbym zarabiać więcej oczywiście ale wtedy nie starczyłoby czasu na moją drugą pasję czyli filmy i muzykę. A druga strona medalu,że mogę zarabiać więcej pracująć mniej ale to już niestety gryzie się z moim sumieniem

#529 PostWysłany: 24 Kwi 2016 20:49 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Ja dzis kupilem loty na ferie 2017 dla calej rodziny......jednak dalej siedze i ogladam,przegladam......gorzej jak cos znajde

-- 24 Kwi 2016 21:50 --

Japonka76 napisał(a):
Moja ulubiona złośliwa uwaga, którą dostaliśmy to: Wy tam gówno wiecie, bo Wy podróżujecie po taniości.

u mnie jest podobnie- "pojedz w koncu jak czlowiek do fajnego hotelu ,a nie caly czas dziadujesz" :D
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#530 PostWysłany: 24 Kwi 2016 21:04 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
To samo było u mnie w firmie, że jadę dziadować tylko,że oni do Darłówka na 2 tygodnie a ja do Hong Kongu :geek:
3 ludzi lubi ten post.

#531 PostWysłany: 24 Kwi 2016 21:44 
Awatar użytkownika

niebieski
oskiboski napisał(a):
@Aga_podrozniczka mógłbym zarabiać więcej oczywiście ale wtedy nie starczyłoby czasu na moją drugą pasję czyli filmy i muzykę. A druga strona medalu,że mogę zarabiać więcej pracująć mniej ale to już niestety gryzie się z moim sumieniem

Tak to jest, i tak zle, i tak nie dobrze.

#532 PostWysłany: 25 Kwi 2016 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 173 658
niebieski
grzegorz84 napisał(a):
Opowiadaj śmiało o tym zimnym prysznicu. Ja najgorsze wiązanki jaki usłyszałem o moich podróżach: "co ty tam robisz?" z sugestią seksturystyki???, "w głowie Ci się poprzewracało", "zająbyś się nauką", "oszalałeś"... jednak w ciąż najgorsze jest milczenie jako komentarz. Nie wiem wtedy czy to zazdrość czy kompletny brak chęci zrozumienia tematu.

Najnowszy, choć dana osoba nie miała odwagi powiedzieć bezpośrednio: "Jak tak można się zatracać w tych podróżach, no jak tak można TYLE jeździć, przecież to wszystko kosztuje TYLE pieniędzy!" Uwielbiam to zaglądanie innym do portfela.
Za parę dni z uśmiechem zakomunikuję tej życzliwej cioci, że wkrótce lecimy do Kanady :D
3 ludzi lubi ten post.

#533 PostWysłany: 26 Kwi 2016 17:37 
Awatar użytkownika

@Japonka76
Od 10 minut siedzę i tępo wpatruję się w ekran bo nie wiem co powiedzieć i zastanawiam się co autor miał na myśli rzucając takim tekstem :shock: :lol:

Ja swoim znajomym kiedyś próbowałam wytłumaczyć że wakacje np. na Malcie nie kosztowały drożej niż nad Bałtykiem (dokładnie rozbijając to na poszczególne koszty transportu, noclegów, jedzenia itp.). Czy dotarło? Nie wiem i już mnie to nie interesuje. Po kilku takich akcjach których efektem była zazdrość, niedowierzanie czy bardziej popularne "ja też chcę" a po znalezieniu przeze mnie fajnej oferty "nie, jednak nie" dałam spokój.
Obecnie o wyjazdach mówię tylko najbliższej rodzinie i znajomym którzy na informację o naszje kolejnej wyprawie częstują nas słowami "tylko zróbcie ładne fotki i przyślijcie fajną pocztówkę" (sami też dużo podróżują) :)
 Profil Relacje PM off
Juve lubi ten post.

#534 PostWysłany: 26 Kwi 2016 18:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wszystko się zaczęło od niedzielnego proszonego obiadu. Miały być owoce morza i takie inne włoskie przysmaki. Zaczęło się od nieobranej krewetki, i od słowa do słowa dowiedzieliśmy się o sobie najgorszych rzeczy. :lol: Otóż, dla niektórych podróżowanie to pojechanie w dokładnie określone miejsce. Spanie w drogim hotelu. Podróż z bagażem rejestrowym. Pobyt na miejscu urozmaicany bywaniem w spa i stołowanie się tylko w drogich restauracjach wypijając lampkę drogiego wina. I tacy, którzy tak nie podróżują to świata nie widzieli, i na niczym się nie znają, na żadnej kuchni, na żadnym winie, etc.
Dla nas podróżowanie to przemieszczenie się z miejsca na miejsce, z bagażem podręcznym, spanie w hostelach, u ludzi, lub w max 3* hotelach, żywienie się w średnich restauracjach bądź gotowanie samemu, picie wina i piwa z marketu na łonie przyrody. Lubimy chłonąć atmosferę odwiedzanego miejsca. I chociaż to nasze podróżowanie po taniości czasem jest droższe od tego na wypasie, to już inna różnica :) Pouczała nas osoba, która wyjechała z Polski i mieszka obecnie za granicą, a podróżowała do tej pory tylko po Europie - zwiedzając raptem 2 kraje. :? A my w tym roku będziemy mogli pochwalić się zaliczeniem już 5 kontynentów.
Chodziło głównie o to, że na wakacjach muszą być luksusy, żeby człowiek mógł się dowartościować, pochwalić. To taki snobizm wynikający z niskiego poczucia własnej wartości, jak mniemam. I nie chodziło o wygodę, ale o poczucie się kimś lepszym. Nie wiem, ja nie mam takiej potrzeby. My tak dwa razy byliśmy w różnych miejscach na wypasie z opcją All. Raz było super, raz było tak sobie. Ale ja kocham te nasze podróże trochę takie tułaczkowe, bo to mi daje większą satysfakcję. Ba, ja mam wybór. Aczkolwiek też się nie szczypiemy, i często wydajemy za dużo. W niektóre miejsca nie jedziemy, bo nas jeszcze na nie nie stać. Zawsze powtarzam, chce mieć tyle pieniędzy, aby było mnie stać na 5* hotel, a spanie w hotelu było tylko moją fanaberią. Czasem się udaje, czasem nie. :D
5 ludzi lubi ten post.

#535 PostWysłany: 26 Kwi 2016 18:50 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
90% ludzi nie wie ze jest inne ,lepsze podrozowanie.

jak pokazuje im zdjecia z domkow za 30zl z GOA to mowia ze marzenie,ze tez by tak chcieli ale sie boja braku szczepien,klimatyzacji,czystosci itd. lista obaw jest dluga.

teraz doszedl strach przed lataniem,zamachami.

odpowiadam im"zanim doczekacie sie wojny to ja pol swiata opie...."
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#536 PostWysłany: 26 Kwi 2016 18:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Clementiaa napisał(a):
Po kilku takich akcjach których efektem była zazdrość, niedowierzanie czy bardziej popularne "ja też chcę" a po znalezieniu przeze mnie fajnej oferty "nie, jednak nie" dałam spokój.

Temu też przestałem już się dziwić. Ale skąd do cholery to się bierze???
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 26 Kwi 2016 19:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Japonka76 napisał(a):
Chodziło głównie o to, że na wakacjach muszą być luksusy, żeby człowiek mógł się dowartościować, pochwalić. To taki snobizm wynikający z niskiego poczucia własnej wartości, jak mniemam. I nie chodziło o wygodę, ale o poczucie się kimś lepszym. Nie wiem, ja nie mam takiej potrzeby. My tak dwa razy byliśmy w różnych miejscach na wypasie z opcją All. Raz było super, raz było tak sobie. Ale ja kocham te nasze podróże trochę takie tułaczkowe, bo to mi daje większą satysfakcję. Ba, ja mam wybór. Aczkolwiek też się nie szczypiemy, i często wydajemy za dużo. W niektóre miejsca nie jedziemy, bo nas jeszcze na nie nie stać. Zawsze powtarzam, chce mieć tyle pieniędzy, aby było mnie stać na 5* hotel, a spanie w hotelu było tylko moją fanaberią. Czasem się udaje, czasem nie. :D

Obie formy podrozowania sa ok, co kto lubi. Grunt, zeby nie probowac przekonywac kogos, ze to jest najlepsza opcja dla niego i nie zna sie ;-)

Jak spojrzec do broszur, artykulow w gazetach, to wlasnie to jest promowane: masz zrelaksowac sie na urlopie, zapomniec o rzeczywistosci, wydac pieniadze i poczuc sie krolem :-)

Tylko pamietaj, nie wspominaj o tych 5* na forum (no chyba, ze za dzielnie uzbierane mile czy punkty), bo mozesz spotkac sie ze zlosliwymi komentarzami. Nie wypada tu o tym pisac, jak mi to niedawno wypomniano.
3 ludzi lubi ten post.

#538 PostWysłany: 26 Kwi 2016 19:51 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
@Aga_podrozniczka
W którym miejscu na forum wypomniano Ci spanie w 5* hotelach?

#539 PostWysłany: 26 Kwi 2016 19:53 
Awatar użytkownika

niebieski
W prywatnej wiadomosci, gdy zapytalam sie skad zlosliwosc w postach na poprzedniej stronie.

#540 PostWysłany: 26 Kwi 2016 19:59 

@Aga_podrozniczka Jaka była argumentacja za tym żebyś nie pisała o 5*? Jeżeli można spytać oczywiście :)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości