Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:06 

srebrny
kurde Aga przestan, bo az mi sie glupio zrobi, ze przebywam w 5gwiazdkowych hotelach sluzbowo :-)
 Profil Relacje PM off
izabellash lubi ten post.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#542 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:09 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
5* sa ok pod warunkiem ze kosztuja ponizej 150zl
 Profil Relacje PM off
Grzegorz40 lubi ten post.

#543 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Anonymous napisał(a):
@Aga_podrozniczka Jaka była argumentacja za tym żebyś nie pisała o 5*? Jeżeli można spytać oczywiście :)

Chwalenie sie, zly ton wypowiedzi.
michcioj napisał(a):
kurde Aga przestan, bo az mi sie glupio zrobi, ze przebywam w 5gwiazdkowych hotelach sluzbowo :-)

Sluzbowo to mozesz nawet w 6* :-)
michcioj lubi ten post.

#544 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:22 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Image

I tyle w temacie uzależnień. Do zamknięcia my lub temat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
marcino123 lubi ten post.

#545 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:23 

Kian napisał(a):
5* sa ok pod warunkiem ze kosztuja ponizej 150zl

Raczej poniżej 150 rupii ;)

Aga_podrozniczka napisał(a):

Jak widać są różni ludzi na tym forum. Ja chętnie poczytam takie 'chwalenie' się.
 PM off
oskiboski lubi ten post.

#546 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:31 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Odnośnie uzależnień.
Jesteście pewni młodzi i ludzie potrafią zrozumieć Wasza ciekawość świata.
Ja mam 41 lat i 2 dzieci. 11 lat i 4 .

U mnie mowia że nietypowo przechodzę kryzys wieku średniego
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
pawfazi uważa post za pomocny.

#547 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:33 

@Kian My mamy Quarterlife crisis :P
 PM off  

#548 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Anonymous napisał(a):
@Aga_podrozniczka Jaka była argumentacja za tym żebyś nie pisała o 5*? Jeżeli można spytać oczywiście :)

michcioj napisał(a):

Sluzbowo to mozesz nawet w 6* :-)

Droga podróżniczko Ago. Widzę, że nie możesz przeżyć tej mojej złośliwości i już drugi raz ją komentujesz.

Masz do tego prawo. Tak samo ja miałem prawo do złośliwości, tym bardziej że nie jestem jedynym, który zauważył mocno "przechwalczą" tendencję w Twoich postach. Inni użytkownicy nie piszą regularnie w taki sposób, deal with it.

Jednak sugerowanie, że napisałem Ci w prywatnej wiadomości sugestię, abyś nie chwaliła się nocowaniem w pięciogwiazdkowych hotelach jest zwykłym kłamstwem. Proszę, nie pisz/nie sugeruj tak więcej. Napisałem coś zupełnie odwrotnego.

#549 PostWysłany: 26 Kwi 2016 20:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Bo mnie tak samo cieszy romantyczna kolacja w dobrej restauracji w dobrym winem jak tapasy na plaży o zachodzie slonca popijane winem z kartonu w towarzystwie męża. Obie opcje są super. I ja mam wybór. A wszystko zależy od nastroju i od kondycji finansowej w danej chwili.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

#550 PostWysłany: 26 Kwi 2016 21:01 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Djorkaeff napisał(a):
Droga podróżniczko Ago. Widzę, że nie możesz przeżyć tej mojej złośliwości i już drugi raz ją komentujesz.

No nie moge, bo odebrala mi przyjemnosc z czytania tego forum i pisania na ten temat.

#551 PostWysłany: 26 Kwi 2016 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja podczas jednego dłuższego wyjazdu śpię zawsze w kilku miejscach, bo lubię zarówno gwiazdkowe hotele spa adults only, jak i prywatne apartamento;-)
I nie rozumiem tego podziału, że dobre wino w restauracji, a na plaży karton :D Ja właśnie wszelkie zachody słońca na plaży celebruję dobrym winem i na dodatek pitym w kieliszkach, no chyba, że nie da się zorganizować to wtedy szklaneczki z pokoju/łazienki:-)

No nie moge, bo odebrala mi przyjemnosc z czytania tego forum i pisania na ten temat.

Aga olej i rób swoje. Nikt nie odbierze Ci pasji podróżowania, a to najważniejsze. Ja lubię Twoje foty i będę czekać na kolejną Twoją relację:-)
maczala1 lubi ten post.

#552 PostWysłany: 26 Kwi 2016 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Djorkaeff napisał(a):
Masz do tego prawo. Tak samo ja miałem prawo do złośliwości, tym bardziej że nie jestem jedynym, który zauważył mocno "przechwalczą" tendencję w Twoich postach. Inni użytkownicy nie piszą regularnie w taki sposób, deal with it.

Tak z ciekawości czystej, to możesz wskazać kto jeszcze oprócz Ciebie zauważył tę tendencję? Bo ja na przykład nie bardzo :) Jeśli kogoś stać na trochę więcej niż powiedzmy przeciętnego użytkownika to ma się tego wstydzić i ukrywać?
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#553 PostWysłany: 26 Kwi 2016 22:23 
Awatar użytkownika

grzegorz84 napisał(a):
Ale skąd do cholery to się bierze???

Co do uczucia zazdrości - bo taka już natura ludzka? ;)
Natomiast jeśli chodzi o samodzielne wyszukanie lotów, transferów czy ogólnie zorganizowanie sobie wycieczki to co mi przychodzi do głowy to strach przed samodzielnością. Jakąkolwiek.

Akurat mam to szczęście że pracuję na własny rachunek, nierzadko słyszę od ludzi że mi fajnie, bo urlop mnie nie ogranicza i mogę jeździć kiedy chcę oraz nieśmiertelne że "oni też by tak chcieli". Wielu z nich to dobrzy fachowcy którzy na swoim wyciągnęliby o wiele więcej ale przez niechęć / strach przed jakąkolwiek aktywnością lepiej siedzieć cicho, kisić się i narzekać.
Przykład z pracy który później przekłada się na inne dziedziny życia. I wychodzi co mamy...
 Profil Relacje PM off
grzegorz84 lubi ten post.

#554 PostWysłany: 26 Kwi 2016 23:18 
Awatar użytkownika

srebrny
olus napisał(a):
Djorkaeff napisał(a):

Tak z ciekawości czystej, to możesz wskazać kto jeszcze oprócz Ciebie zauważył tę tendencję? Bo ja na przykład nie bardzo :)

Chcesz, żebym wymienił osoby, które wysłały mi PW lub kliknęły "lajka"? Oraz żebym rozłożył na czynniki pierwsze styl wypowiedzi, który mi się nie podoba? Szkoda czasu, bo to kwestia subiektywnego odczucia.

Cytuj:
Jeśli kogoś stać na trochę więcej niż powiedzmy przeciętnego użytkownika to ma się tego wstydzić i ukrywać?

Chodzi o formę, nie o treść. Lubię czytać relacje zarówno osób jeżdżących "na bogato", jak i tych nocujących na dziko i jeżdżących autostopem. Dopóki mają do siebie i swojego stylu podróżowania zdrowy dystans.

#555 PostWysłany: 26 Kwi 2016 23:34 
Awatar użytkownika

niebieski
No możesz powiedzieć o jaki styl chodzi. Poważnie, nie chcę tu żadnych konfrontacji czy kłótni, tylko dziwi mnie Twoje podejście bo ja osobiście nie zauważyłam nic takiego. Z tego co pamiętam to przyczepiłeś się do posta, którego źle zrozumiałeś, i z tego całe zamieszanie.
A już tak bardziej ogólnie, nie bierz tego do siebie, ale jak widzę na forum, jak kogoś strasznie boli, że inni mają coś więcej czy lepiej, to raczej w takim przypadku bardziej zauważalna jest typowa zazdrość, niż rzekome przechwalanie się tej drugiej strony.
 Profil Relacje PM off
Michał Woźniak lubi ten post.

#556 PostWysłany: 26 Kwi 2016 23:52 

srebrny
Hej,bo zaraz zrobi się tu temat o uzależnieniu nie od podróży a zazdrości i pychy ;) Co prawda takie uczucia też mogą uzależnić ale lepiej nie przy okazji tak fajnego wątku :P
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 26 Kwi 2016 23:58 

Też tak macie, że sama podróż (z A do B, logistyka) doprowadza was do szału i nudzi niemiłosiernie? Ponieważ najfajniej jest już gdzieś dojechać i cieszyć się nowymi widokami? Albo pobytem w 5* hotelu? :twisted:
 PM off  

#558 PostWysłany: 26 Kwi 2016 23:59 
Awatar użytkownika

srebrny
olus napisał(a):
No możesz powiedzieć o jaki styl chodzi. Poważnie, nie chcę tu żadnych konfrontacji czy kłótni, tylko dziwi mnie Twoje podejście bo ja osobiście nie zauważyłam nic takiego. Z tego co pamiętam to przyczepiłeś się do posta, którego źle zrozumiałeś, i z tego całe zamieszanie.
A już tak bardziej ogólnie, nie bierz tego do siebie, ale jak widzę na forum, jak kogoś strasznie boli, że inni mają coś więcej czy lepiej, to raczej w takim przypadku bardziej zauważalna jest typowa zazdrość, niż rzekome przechwalanie się tej drugiej strony.

Przykładem tego stylu może być kilkukrotne powtarzanie, że podróże to co prawda absorbująca sprawa, ale kosztowo to nic w porównaniu do "droższego hobby". Mając na uwadze to, że niewielka część forum podróżuje równie często i intensywnie "na bogato", powtarzanie kilkukrotnie powyższego stwierdzenia brzmi mocno chełpliwie.

Przykładem tego stylu może być dyskusja na temat zbierania aviosów i brak zrozumienia, że nie każdemu "same się zbierają".

I dość regularnie pojawiają się tego typu kwiatki.

Nie zrozumiałem posta? Dopiero w drugim przyszło sprostowanie. Pierwszy nie był oczywisty, mając na uwadze wiele wcześniejszych wpisów.

Nie biorę Twojej wypowiedzi do siebie, ale jeśli na podstawie moich wiadomości myślisz, że "boli mnie, że inni mają lepiej", to raczej nie rozumiesz o co mi chodzi. Kompletnie nie o stan posiadania. O styl wypowiedzi, ale to chyba już pisałem, chyba się powtarzam.

#559 PostWysłany: 27 Kwi 2016 00:04 
Awatar użytkownika

niebieski
@Djorkaeff No nie rozumiem, sorry :) I na tym zakończę, bo rzeczywiście OT nam się zrobił niezły.
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.

#560 PostWysłany: 27 Kwi 2016 00:11 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 122 565
Kian napisał(a):
Odnośnie uzależnień.
Jesteście pewni młodzi i ludzie potrafią zrozumieć Wasza ciekawość świata.
Ja mam 41 lat i 2 dzieci. 11 lat i 4 .

U mnie mowia że nietypowo przechodzę kryzys wieku średniego

Mam 42 lata, męża i 15-latkę, których ciągnę, gdzie się da :D
I jakoś tak wyszło, że współpracownicy, słysząc mój kolejny radosny okrzyk, pytają od razu: dokąd? Z pełną życzliwością... większość, bo niektórzy z niedowierzaniem, że "opłaca ci się lecieć na 3 dni!!!"

Jeśli to kryzys wieku średniego, to ja chcę więcej :D
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości