Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:16 
Awatar użytkownika

niebieski
hehe, to może osobny wątek - która rzecz zwiedziła z nami najwięcej świata, bez jej wykorzystania?

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#382 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:19 

Ale sam wiesz, że Forclaz 40 to jest jednak duży plecak. Jak napakujesz pełen to ho, ho. Będzie ciężki. Chodzi też o samo poczucie, że coś tak ciężkiego mnie ogranicza. Kwestia wyboru - wiele rzeczy można już dzisiaj zamówić/kupić w PL. "A człowiekiem wolnym jest ten, kto może cały swój dobytek zapakować na jednego wielbłąda'' Czy jakoś tak :D
 PM off  

#383 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:21 

@gosiagosia
Chlip. Jednak istnieją kobiety idealne! :-) Brawo!

@Aga_podrozniczka
Ze mną do NZ przypadkowo pojechał wachlarz z Barcelony, ale przydał się już w Paihia, oj, przydał.

@BrunoJ
Proponuję moją apteczkę, a w zasadzie jej część ratunkową. I życzę wszystkim, żeby ten element był zawsze tylko nieprzydatnym towarzyszem podróży.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:22 

BrunoJ napisał(a):
hehe, to może osobny wątek - która rzecz zwiedziła z nami najwięcej świata, bez jej wykorzystania?

Po spotkaniach z niektórymi turystami z "Zachodu" (zwłaszcza anglojęzycznego), obstawiałbym mydło :twisted: I właśnie przyszło mi do głowy. To są dopiero hardkorowcy, prawdziwe ćpunki podróży. Dziurawa, brudna jak autobus do Łodzi, koszulka. Zapach, który powaliłby 'dżentelmenów z ławeczek'. Ale jedzie, podróżuje. Zwiedza. Tak w sumie to już drugi tydzień, bez porządnego prysznica. Ale co tam, byle dalej.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 31 Lip 2015 11:35, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#385 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:23 
Awatar użytkownika

srebrny
mnie ogranicza moj sprzet foto
reszta to Pan Pikuś

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:37 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kara - Twoją opinię o mnie przedstawię mężowi. Na piśmie będzie miał.
A na serio to te początkowe pamiątki długo były chowane po różnych szafkach, kartonach (no bo kto by chciał patrzeć ciągle np. na wielbłąda ze skóry :lol: ) Jakiś czas temu, całkiem przypadkiem zostały wywiezione na wysypisko. O tym, że ich już nie ma zorientowałam się dużo później - znak, że nie odczułam ich braku :)
Anonim3 lubi ten post.

#387 PostWysłany: 31 Lip 2015 11:44 

@gosiagosia
Podpisuję się pod nią wszystkimi czterema kończynami (i kręgosłupem! :-) ), myśląc o tym, dlaczego od ponad 8 lat jakoś nie miałam okazji skorzystać z niektórych gadżetów kuchennych przywleczonych z Indonezji. :-)
 Profil Relacje PM off
gosiagosia lubi ten post.

#388 PostWysłany: 31 Lip 2015 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
BrunoJ napisał(a):

Kuchenka mikrofalowa Made in Sweden, ktora byla kupiona w PL, mieszkala potem 9 lat w UK, ostatnio pojechala w bagazniku z powrotem do PL, przy okazji zwiedzajac Bieszczady i Beskidy, zanim ja rozladowalam z Wawie, gdzie teraz spoczywa.

Nawet smialismy sie z kolega, ze moje auto ma na wyposazeniu kuchenke mikrofalowa ;-)

#389 PostWysłany: 04 Sie 2015 05:26 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Ja zawsze przywoze sobie magesy-bo lubie, a do tego nie zagracaja zadnych powierzchni plaskich-ot, bezkolizyjnie goszcza na lodowce ;) Poza tym z kazdej wyprawy poza Europe przywozimy sobie lokalny alkohol do naszego barku-i w sumie tyle ;) Reszta to zdjecia i wspomnienia, coz wiecej do szczecia potrzeba..? ;)

Nie mam raczej tendencji do brania rzeczy, z ktorych nie korzystam na urlopie, chociaz kiedys bralam za duzo ciuchow (duzo za duzo...). Na szczescie wraz z kolejnymi podrozami czlowiek lepiej poznaje siebie i teraz juz tego bledu nie popelnia ;)

#390 PostWysłany: 04 Sie 2015 06:55 

Pani z radia mówiła, że zawsze z sobą zabiera maskotkę i fotografuje ją w różnych ładnych miejscach na świecie.
 PM off  

#391 PostWysłany: 04 Sie 2015 18:29 

Kino letnie:
Buntownik z Wyboru (1997) reż. Gus Van Sant
wt., 4 sierpnia, 21:15 – 23:21
Gdzie: Pole Mokotowskie.
Wstęp bezpłatny.
 PM off  

#392 PostWysłany: 04 Sie 2015 22:52 
Moderator forum
Awatar użytkownika

becek napisał(a):
ja zamiast magnesów przywoziłem przyprawy
mam ich cala szafke a gotuje srednio raz w tygodniu;(

To ja chętnie pobuszuję w Twojej kuchni :D

#393 PostWysłany: 04 Sie 2015 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
chaleanthite napisał(a):
... Poza tym z kazdej wyprawy poza Europe przywozimy sobie lokalny alkohol do naszego barku-i w sumie tyle ;) ...

A ja w Twoim barku :lol: :lol: :lol:
chaleanthite lubi ten post.

#394 PostWysłany: 04 Sie 2015 23:18 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Haha-to by sie dzialo!!! :lol:
MaPS lubi ten post.

#395 PostWysłany: 18 Sie 2015 12:02 

Anonim3 napisał(a):
Schabowy za 2 zł? Tylko jakiś pokurcz. Raczej karkówka z rusztu, bo do schabowego z tym budżetem brakuje panierki, jajka, przypraw i tłuszczu do smażenia. Schab ma średnią cenę w detalu na poziomie ok. 16 zł/ kg, więc starczyłoby już tylko na skromną porcję (surowego) mięsa.

Mirabelki w tym roku obrodziły, wszędzie ich pełno :) Mają dużo witamin i są za darmo w lasach. @MaSell pisał, że przetworzona żywność jest niezdrowa ale dla mirabelek można zrobić wyjątek i przetworzyć je na nalewkę.
 PM off  

#396 PostWysłany: 18 Sie 2015 12:36 

dyzio1 napisał(a):
Zamiast tablicy magnetycznej przy okazji malowania, można wykorzystać farbę magnetyczną. My tak mamy.

I trzymają się magnesy na takiej farbie?
Pytam, bo też zaczynam mieć problem z ekspozycją,bo deficyt miejsca na dość dużej lodówce daje się we znaki.
Kupiłam szklaną tablicę magnetyczną ale okazało się, że magnesy takie zwykłe się nie trzymają, tylko muszą być specjalne neodymowe, tablicę odesłałam ale problem pozostał i teraz już dużą dozą ostrożności podchodzę do kolejnych rozwiązań ;) .
 PM off  

#397 PostWysłany: 18 Sie 2015 13:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Mam coś takiego. Polecam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10159443/
Na lodówie nie trzymam magnesów bo otwierając kiedyś drzwi odpadło mi kilka i się stłukło.

Kiedyś też chciałem użyć farby magnetycznej, ale się naczytałem, że trzeba kilka warstw nałożyć a i tak cięższe rzeczy odpadną.
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 18 Sie 2015 13:40 

Niestety taka tablica (biurowa) nijak nie pasuje do mojego "wystroju" mojej dziupli :( .
Dlatego wybrałam szklaną, która pasowała do pokoju ale nie do moich magnesów :lol: .
 PM off  

#399 PostWysłany: 18 Sie 2015 13:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Mi akurat pasuje, bo mam ją w kuchni zamontowaną, gdzie jest sporo pierdół stalowych.
Tablicę można pomalować farbą, ale to dalej jednak "chłodny metal".
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 18 Sie 2015 14:03 

W sklepiku z pamiątki w Muzeum Narodowym w Kielcach jest do kupienia ładny magnes z obrazem Pankiewicza - symbolem Muzeum: http://mnki.pl/pl/zbiory/malarstwo_i_rz ... y/151.html
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości