Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Sie 2012 19:54 

Mam taki problem, iż odwołano mi lot Kijów-Delhi bilet miał takie obostrzenia :NONENDO/NONREF/NON REBOOK

Miła pani na czacie Aerosvit'u stwierdziła, iż bilet jest NONREF i w żaden sposób mi kasy nie oddadzą. Jakoś mi to nie pasuje z moje winy to nie jest. Dodam, że bilet był kupiony na trasę Warszawa - Kijów - Delhi i czy to nie jest jakiś numer pod tytułem, iż Warszawa Kijów jest wykonalna to bilet jest ich zdaniem ok.

Z góry dzięki za info
Pozdrawiam
Marcin
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
#2 PostWysłany: 18 Sie 2012 20:36 

Uprzedzałem tu na forum, żeby w tym roku nie kupować biletów na Aerosvit.

Napisz im na facebook, że Cię oszukali i zwrócisz się do instytucji międzynarodowych, czasem odpowiadają:
http://www.facebook.com/AeroSvit?sk=wall

Tutaj masz prawa przewozu pasażerów na Ukrainie
http://www.avianews.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=861
i telefony do Ministerstwa Transportu; taki numer często działa.
Panią mogłeś zatem wysłać w diabły albo nawet dalej bo kłamała; przy ich ostatnich kłopotach to normalna procedura Aerosvitu.

Napisz też na to forum; miejscowi będą lepiej wiedzieć co i jak załatwić :
http://www.avianews.com/forum/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Sie 2012 01:59 

Na razie w mailach mówią o o zwrocie bądź prze bookowaniu, więc bądźmy dobrej myśli. W niedziele raczej nic konkretnego nie załatwię, poczekam do poniedziałku na rozwój sytuacji, tym bardziej, iż lot mam na 29 października.
Co do czatu Aerosvitu to odniosłem wrażenie, ze rozmawiam z botem

btw wielkie dzięki za informacje, nie ukrywam, że zależy mi na szybkim zwrocie kasy, bo od razu kupuje bilet tym razem z aerofłotu :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Sie 2012 12:20 

Na zwrot kasy to poczekasz, przebookowanie pewnie nie wchodzi w rachubę - spojrzałem na stronę Aerosvitu; likwidują Delhi z dn. 22.10 i równocześnie w ich systemie pojawia się z tym dniem Szanghaj. W Aerosvicie raczej nie ma szans, żeby zapewnili Ci przelot innym liniami. Swoją drogą na ukraińskim forum lotniczym znalazłem informację, że mają latać na Goa - nie wiem ile w tym prawdy.

W każdym razie sytuacja Aerosvitu jest raczej niejasna - właścicielowi ( Igor Kołomojski ) zbańczyły w tym roku dwie europejskie linie lotnicze a sam Aerosvit ma olbrzymie kłopoty.
Latałem nimi do Azji dwa razy w roku (mi wygodnie wylatywać z Kijowa ); w tym roku kupiłem Emirates do Tajlandii, nie dość, że taniej niż Aerosvit to śpię spokojnie.

Przeczytaj sobie też to:
http://www.aerosvit.ua/rus/index/usflin ... ew.html#19
wyraźna informacja, że Aerosvit ZOBOWIĄZUJE SIĘ oddać pieniądze za bilet jeśli sami zmienili rejs.

Możesz też zadzwonić ( mówią po angielsku ) ale też dobrze mieć wszystko na piśmie, choćby elektronicznym, - telefon tutaj http://www.aerosvit.ua/rus/index/usflin ... tacts.html
(wydaje mi się - przynajmniej kiedyś tak było, że jeśli będziesz wybierał nr +380 800 ... ze swojego stacjonarnego to jest on bezpłatny; nie dam sobie za to nic uciąć, jak napisałem kiedyś był bezpłatny).

Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Sie 2012 18:25 

Jednak bez problemowo dziś pieniądze na koncie, ogólnie ich chat jest daremny i sieje ferment.

Dzięki Trurl za pomoc z twojej strony inaczej wypada dyskusja gdy mam jakiekolwiek pojęcie o "ichniejszym" prawie

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Sie 2012 02:58 

To cieszę się, że jakkolwiek mogłem pomóc.
Kasę dostałeś i tak dziwnie szybko, może jakoś inaczej traktują Polaków bo wiedzą, że główne obłożenie ich dalekich tras stanowią właśnie Polacy.

Pomyślności i przyjemnych wakacji w Azji :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości