Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Sty 2013 15:55 

Ponoc historia ,ktora mi sie przytrafila jest idiotyczna i nadaje sie do gazet(opinia pracownika lotniska),ale moze ktos ja przeczyta ,a byl w podobnej sytuacji,i podpowie co zrobic gdy:
steward odebral mi kurtke (rozumiem,przepisy :roll: )i wsadzil ja gdzies,gdzie akurat byl przeswit.W kazdym razie nie obok mojego bagazu.Kiedy samolot wyladowal,okazalo sie,z moja kurtka zniknela.Obsluga zaczela przegladc wszystkie luki ,zagladac pod siedzenia(moze ktos ja tam schowal ;) )ale ,jak nie trudno sie domyslic,nigdzie jej nie bylo.Na jakims swistku napisano mi hiszpanska nazwe biura rzrczy znalozionych,lakonicznie przeproszono i nakazano opuszcznie samolotu,bo facet w autobusie juz musial zjezdzac z plyty lotniska.
Na lotnisku w sumie niczego nie udalo mi sie ustalic,bo ponoc minal za krotki czas od momentu wyladowania.Pomocnym okazal sie nasz rodak-tez steward tychze linii,ktory zglosil sytuacje policji i pomogl dostac sie do budynku terminala,gdzie bylo jakies biuro,ale tam mi tylko powiedziano,z pewnie jakis pasazer te kurtke buchnal(zabral omylkowo :x )i teraz to trudno ustalic.Mam wrocic za kilka dni.
Tych kilku dni nie mialam,bo za 2 dni wracalam do Polski,a temperatury nie sprzyjaly smiganiu w cienkim polarku o miescie.
Przed wylotem jeszcze raz udalam sie do biura ryanair-owskiego,ale pani z okiena przepraszajaco odpowiedziala,ze ona nic nie moze zrobic,a biuro czynne jest od 8,zatem pol godziny o moim wylocie.
Z kolei juz na lotnisku polskim uslyszalam,ze to bagaz podreczny i moje zgloszenie moze zostac potraktowane jak ZGUBA,a za to liniie juz nie ponosza odpowiedzialnosci.
I co dalej?!Wartosc kurtki zagubionej 250....watosc nieplanwanej,nowo zakupionej ,bo troch zimno mi bylo,kolejne dwie.No i jak wytlumaczyc,ze ja tej kurtki nie zgubilam,a steward ja wsadzil i nie pamietal nawet gdzie!?Licze na Wasza pomoc.
Zal kurteczki,ot co! :(
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 25 Sty 2013 17:01 

niebieski
sprawa przegrana niestety...gdyby zniknely domunety, to bys mogla zglosic hiszpanskiej policji i domagac sie rekonpansat itp. dla kurtki hiszpanska policja nawet by sie nie pofatygowala, zeby protokul spisac...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sty 2013 17:04 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
W sumie to i tak dobrze, że sama kurtka.

Ciekawe, jak by się sprawa potoczyła, gdybyś miała w kurtce dokumenty?

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wszyscy zlewają i nikt nie chce wziąć odpowiedzialności.

#4 PostWysłany: 25 Sty 2013 17:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
tytuł wątku jest tak samo porywający jak ta cala historia.
tez mógłbym napisać: u takie i takiego dentysty kradną kurtki, bo mi kiedyś ukradli...
steward ma ponad 100 osób na głowie wiec co się dziwić, że nie wiedział gdzie wsadził. sama powinnaś wykazać odrobinę uwagi i zobaczyć gdzie ją kladzie. a może ktoś ją przez przypadek wziął? możliwości jest tyle ale wybór padł na te najbardziej krzykliwą...

#5 PostWysłany: 26 Sty 2013 04:00 
Awatar użytkownika

srebrny
namteH napisał(a):
tytuł wątku jest tak samo porywający jak ta cala historia.
tez mógłbym napisać: u takie i takiego dentysty kradną kurtki, bo mi kiedyś ukradli...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

to ludzie ludziom zgotowali ten los
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sty 2013 14:59 

Ciesz się że nie miałeś tam portfela czy dokumentów! Przykra sprawa ale raczej nic nie zrobisz

#7 PostWysłany: 05 Lut 2013 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
Ja mam taki odruch, że kurtkę wrzucam pod fotel przed siebie.
Natomiast Twoja historia jest mega wkurzająca.
Najgorsza jest bezsilność.
Przyznam szczerze, że nie wiem jak ja bym się zachował w Twojej sytuacji.
Chyba robiłbym dużo krzyku i wyzywał wszystkich w koło.
Niestety w takich sytuacjach opanowaniem nic się nie załatwi.
Fakt, że w sumie nie ma winnych (oprócz złodzieja), ale cóż innego by zostało?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Lut 2013 02:05 

Zbanowany
Miałem tak samo. Uważajcie na swoje rzeczy, bo wracając z Paryża do Modlina ukradli mi tablet. Wychodziłem z samolotu, zostawiłem go na fotelu na minutę, bo szybko się wróciłem. Niestety już go nie było, stewardessy też szukały, bezskutecznie. Pytałem później w informacji i oczywiście nikt się nie zgłosił. Pisałem i dzwoniłem później do lotniska, ale nic nie dostali. Lot był 12.11 około 9 rano. Tablet na szczęście zablokowany.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Lut 2013 03:00 

no tak, ale to już wynika z tego, ze ktoś z pasażerów tę kurtkę ukradł :/ smutne to, że ludzie sie na wszystko łaszą i jeszcze tym samym problem stwarzają :/ mojemu koledze ostatnio na imprezie ukradli kurtkę i buty! nie wiem po co komu używane buty! ;) lol
ja kiedyś zostawiłem kurtkę w hotelu w Nowym Jorku i robiłem wiele, żeby ją odzyskać - biura obługi klienta, kurier, kolejne biura obsługi klienta, ale gdzies po drodze chyba sie komuś spodobała ta kurtka, bo już do mnie nie dotarła... a szkoda, taka ładna była...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości